۷ توصیه برای کاهش بوی بد دهان هنگام روزهداری
5 اردیبهشت 1399 ساعت: 08:2
5 اردیبهشت 1399 ساعت: 08:2
ایجاد بوی نامطبوع دهان یکی از شایع ترین مشکلاتی است که نه تنها برای فرد بلکه برای اطرافیان نیز آزاردهنده است. گرچه امساک از خوردن و آشامیدن طی روز می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد اما روزه داری الزاما عامل بوی نامطبوع دهان نیست.
در واقع، عدم رعایت بسیاری از اصول بهداشتی و تغذیه ای زمینه ساز این مشکل خواهند بود. بنابراین، در ادامه این مطلب با 7 مورد از توصیه های پیشگیرانه بوی نامطبوع دهان آشنا شوید.
۱. زبان و دندان ها را مسواک بزنید. ذرات غذا و باکتری های عامل بوی دهان نه تنها در فواصل و سطوح دندان ها باقی می مانند بلکه سطح زبان را نیز می پوشانند. بنابراین، نخستین راهکار برای حفظ سلامت دهان و دندان ها، مسواک زدن مرتب است که در ماه مبارک رمضان نیز باید رعایت شود. از این رو، حتما پس از خوردن غذا در وعده افطار و سحر همچنین پیش از خواب، دندان های تان را مسواک بزنید و سطح زبان تان را نیز با کشیدن مسواک تمیز کنید.
۲. رطوبت رسانی به بدن را فراموش نکنید. کم آبی بدن و خشکی دهان می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد. بنابراین، حتما در فاصله افطار تا سحر با نوشیدن آب و مایعات همچنین خوراکی های سرشار از آب مانند سبزیجات و سوپ، رطوبت مورد نیاز بدن را تامین کنید.
۳. از خوردن خوراکی خیلی ترش و خیلی شیرین پرهیز کنید. برخلاف تصور خوراکی های خیلی ترش و خیلی شیرین در این زمینه تاثیرگذار هستند زیرا تولید باکتری ها را در دهان افزایش می دهند. بنابراین، به جای خوردن چنین تنقلاتی هنگام شب، سیب بخورید که نه تنها فیبر بالای آن به تامین آب بدن کمک می کند بلکه حاوی ترکیبی به نام هتروپلی ساکارید است که ترشح بزاق را افزایش می دهد. ماست نیز ترکیبات فعالی دارد که باعث کاهش باکتری در دهان می شود.
۴. سیر و پیاز نخورید. مصرف سیر و پیاز به خصوص خام انتخاب مناسبی برای ماه رمضان نیست و باید کاهش پیدا کند. این سبزی ها حاوی ترکیبات گوگردی هستند که تا چندین ساعت پس از مصرف نیز عامل بوی نامطبوع دهان می شوند. همچنین، ادویه هایی مانند کاری و پاپریکا را نیز در این دوران کنار بگذارید زیرا تاثیری شبیه سیر و پیاز دارند.
۵. در مصرف موز افراط نکنید. موز میوه ای بسیار مغذی و سرشار از ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف است اما در ایام روزه داری نباید خیلی زیاد مصرف شود. زیرا این میوه شیرین است و تخمیر قندهای آن در دهان همچنین حالت چسبندگی ذرات بین دندان ها می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد.
۶. مصرف قهوه را کاهش دهید. برخلاف رایحه دلچسب قهوه، این نوشیدنی یکی از عوامل جدی است که می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد. در واقع، نوشیدن قهوه دهان را خشک می کند و زمینه رشد باکتری های عامل بوی دهان را افزایش می دهد. بنابراین، در صورت تمایل به نوشیدن قهوه حتما پس از آن، یک لیوان آب بنوشید و البته در مصرفش افراط نکنید.
۷. به میزان مصرف منابع غذایی پروتیینی تان توجه کنید. متابولیسم پروتئین ها در بدن با ایجاد بوی نامطبوع در دهان همراه است. به طور کلی، توصیه می شود پروتیین بیش از یک گرم به ازای هر کیلوگرم در روز دریافت نشود. بنابراین، در زمان روزه داری باید از این منابع غذایی پروتیینی ها به اندازه متعادل مصرف کرد.
۱. زبان و دندان ها را مسواک بزنید. ذرات غذا و باکتری های عامل بوی دهان نه تنها در فواصل و سطوح دندان ها باقی می مانند بلکه سطح زبان را نیز می پوشانند. بنابراین، نخستین راهکار برای حفظ سلامت دهان و دندان ها، مسواک زدن مرتب است که در ماه مبارک رمضان نیز باید رعایت شود. از این رو، حتما پس از خوردن غذا در وعده افطار و سحر همچنین پیش از خواب، دندان های تان را مسواک بزنید و سطح زبان تان را نیز با کشیدن مسواک تمیز کنید.
۲. رطوبت رسانی به بدن را فراموش نکنید. کم آبی بدن و خشکی دهان می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد. بنابراین، حتما در فاصله افطار تا سحر با نوشیدن آب و مایعات همچنین خوراکی های سرشار از آب مانند سبزیجات و سوپ، رطوبت مورد نیاز بدن را تامین کنید.
۳. از خوردن خوراکی خیلی ترش و خیلی شیرین پرهیز کنید. برخلاف تصور خوراکی های خیلی ترش و خیلی شیرین در این زمینه تاثیرگذار هستند زیرا تولید باکتری ها را در دهان افزایش می دهند. بنابراین، به جای خوردن چنین تنقلاتی هنگام شب، سیب بخورید که نه تنها فیبر بالای آن به تامین آب بدن کمک می کند بلکه حاوی ترکیبی به نام هتروپلی ساکارید است که ترشح بزاق را افزایش می دهد. ماست نیز ترکیبات فعالی دارد که باعث کاهش باکتری در دهان می شود.
۴. سیر و پیاز نخورید. مصرف سیر و پیاز به خصوص خام انتخاب مناسبی برای ماه رمضان نیست و باید کاهش پیدا کند. این سبزی ها حاوی ترکیبات گوگردی هستند که تا چندین ساعت پس از مصرف نیز عامل بوی نامطبوع دهان می شوند. همچنین، ادویه هایی مانند کاری و پاپریکا را نیز در این دوران کنار بگذارید زیرا تاثیری شبیه سیر و پیاز دارند.
۵. در مصرف موز افراط نکنید. موز میوه ای بسیار مغذی و سرشار از ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف است اما در ایام روزه داری نباید خیلی زیاد مصرف شود. زیرا این میوه شیرین است و تخمیر قندهای آن در دهان همچنین حالت چسبندگی ذرات بین دندان ها می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد.
۶. مصرف قهوه را کاهش دهید. برخلاف رایحه دلچسب قهوه، این نوشیدنی یکی از عوامل جدی است که می تواند عامل بوی نامطبوع دهان باشد. در واقع، نوشیدن قهوه دهان را خشک می کند و زمینه رشد باکتری های عامل بوی دهان را افزایش می دهد. بنابراین، در صورت تمایل به نوشیدن قهوه حتما پس از آن، یک لیوان آب بنوشید و البته در مصرفش افراط نکنید.
۷. به میزان مصرف منابع غذایی پروتیینی تان توجه کنید. متابولیسم پروتئین ها در بدن با ایجاد بوی نامطبوع در دهان همراه است. به طور کلی، توصیه می شود پروتیین بیش از یک گرم به ازای هر کیلوگرم در روز دریافت نشود. بنابراین، در زمان روزه داری باید از این منابع غذایی پروتیینی ها به اندازه متعادل مصرف کرد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Santé Magazine.fr
منبع:Santé Magazine.fr
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد