30 اردیبهشت 1401 ساعت: 10:2
حفظ سلامتی و تنوع باکتریهای مفید در میکروبیوم روده به دلایل مختلفی اهمیت دارد، درحالی که جدی گرفتن این موضوع همزمان با افزایش سن و ورود به دوران سالمندی مهمتر میشود. حتی یافتههای علمی هم این موضوع را تایید کردهاند. سازمانها و نهادهای معتبری مانند موسسه ملی کهنسالی آمریکا (NIA) هم اعلام کردهاند که اگر افراد مسنتر و سالمند دارای میکروبیوم متنوعتر و سالمتری باشند، درنهایت از سلامت بیشتری برخوردار خواهند بود، طول عمر بیشتری خواهند داشت و حتی میزان تحرکات بدنی آنها نسبت به سالمندان دیگر در وضعیت بهتری قرار خواهد گرفت.
درحالی که روشهای مختلفی برای تقویت میکروبیوم روده همزمان با افزایش سن وجود دارند، ازجمله افزایش فعالیت بدنی و تلاش برای کاهش استرس اما داشتن الگوهای تغذیهای هوشمندانه نیز در زمینه استفاده از نوشیدنیها نیز برای افزایش باکتریهای مفید در میکروبیوم و ارتقای سلامت میکروبیوم روده مهم است.
1. هر روز به اندازه کافی آب بنوشید
نوشیدن روزانه آب کافی برای حفظ سلامت عمومی بدن ضروری است و پیامدهای مهمی هم برای سلامت رودهها دارد. دریافت منظم آب کافی بهخوبی مواد زائد و سموم را از بدن دفع میکند، درحالی که جدی نگرفتن این الگوی روزانه مهم میتواند باعث ابتلا به یبوست شود و از دفع صحیح مواد زائد از بدن جلوگیری کند.
ورود به دوران سالمندی میتواند احساس تشنگی را در بعضی از افراد کاهش دهد و تمایل آنها به نوشیدن آب را کمتر کند، درحالی که همین روند میتواند باعث ابتلا به کمآبی بدن شود. اگر با نوشیدن آب ساده مشکل دارید، میتوانید از تکههای طبیعی پرتقال، لیموترش، خیار و... برای طعمدارسازی آب کمک بگیرید.
2. کفیر را به برنامه غذایی تان اضافه کنید
کفیر درواقع نوعی شیر تخمیرشده غنی از پروبیوتیک است که بهخاطر قوام خاصش میتوان آن را ماست نوشیدنی نامید. باکتریهای مفید و فعال زیادی در کفیر وجود دارند که میتوانند برای حفظ تعادل و سلامت فلور روده مناسب باشند. این نکته برای افراد مسنتر و سالمند اهمیت بیشتری دارد، زیرا حفظ سلامت و تعادل میکروبیوم روده برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
3. قندهای افزوده را حذف کنید و از جایگزینهای هوشمندانه استفاده کنید
بعضی از مطالعات علمی نشان دادهاند که زیادهروی در مصرف قندها میتواند باعث آسیبرسانی به میکروبیوم روده شود و حتی مشکلاتی مانند التهاب را بهوجود بیاورد. توجه داشته باشید که همزمان با افزایش سن، وجود التهاب مزمن در بدن میتواند به بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و سرطان منتهی شود. بنابراین تمامی قندهای افزوده (در قالب قند، شکر و...) را از برنامه غذایی حذف کنید و از جایگزینهای طبیعی و هوشمندانه استفاده کنید.
4. اسموتی تقویتکننده روده تهیه کنید
شما بهراحتی در خانه میتوانید یک اسموتی تقویتکننده روده تهیه کنید. برای این کار میتوانید از ماست پروبیوتیک یا کفیر بهعنوان ترکیب پایه استفاده کنید و مواد غذایی مفیدی مانند موز (تقویتکننده رشد باکتریهای مفید در روده)، انواع توتها (سرشار از آنتیاکسیدانهایی که خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را کاهش میدهند) و سبزیجات سبزبرگ تیره مانند اسفناج را به آن اضافه کنید. منابع سرشار از چربیهای ضدالتهابی و سالم مانند گردو و دانه چیا هم گزینههای مناسبی برای افزودن به این اسموتی هستند، درحالی که زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل هم میتواند هضم این اسموتی را راحتتر کند و اثرات ضدالتهابی مناسبی هم داشته باشد.
5. قبل از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار حتما آب گرم بنوشید
تامین منظم و صحیح آب بدن برای حرکات منظم روده و پیشگیری از ابتلا به یبوست مهم است، درحالی که در درازمدت هم سلامت روده را تحت تاثیر قرار میدهد. افراد مسنتر و سالمند هم بیشتر از دیگران به یبوست و کاهش تحرکات روده دچار میشوند و درنتیجه باید بیشتر از دیگران به موضوع آبرسانی به بدن توجه کنند. بنابراین هر روز صبح را با 1 تا 2 فنجان آب گرم شروع کنید و سپس سراغ چای یا قهوه بروید تا از این طریق به محافظت از سلامت و عملکرد رودهها کمک کرده باشید.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eatthis
تاثیر ویتامین B5 در کاهش التهابات مزمن
با چای ماچا و خواص آن آشنا شویدگردو بر فلور روده ای تاثیر مثبت دارد