توصیه های ده گانه پیشگیری از مسمومیت غذایی در قرنطینه خانگی
3 اردیبهشت 1399 ساعت: 06:2
3 اردیبهشت 1399 ساعت: 06:2
با شیوع کروناویروس، تهیه غذا از رستوران ها با استقبال بسیار محدود مردم همراه است. اما ابتلا به مسمومیت های غذایی صرفا ناشی از غذاهای آماده نیست و عدم رعایت برخی اصول بهداشتی و تغذیه ای می تواند زمینه ساز این مشکل حتی در منزل شود.
چنانچه آمارها نشان می دهد یک سوم مراجعات مسمومیت های غذایی به مراکز درمانی به دلیل غذای خانگی بوده است. بنابراین، با ما همراه شوید تا شما را با 10 توصیه پیشگیرانه آشنا کنیم.
۱. شستشوی دست ها: قبل از تهیه غذا و هنگام سرو، دستها را با آب و صابون بشویید تا هیچ میکروبی به مواد غذایی منتقل نشود. این نکته را هنگام تمیز کردن سبزی ها و گوشت کاملا رعایت کنید. همچنین همه افراد باید پیش از غذا دست های شان را با آب و صابون بشویند.
۲. پرهیز از آشپزی هنگام بیماری: در صورت ابتلا به بیماری های مسری توصیه می شود فرد از آماده سازی و تهیه غذا خودداری کند. اگر امکان دارد این کار به یکی دیگر از اعضای خانواده سپرده شود، در غیر این صورت شستشوی دست ها با آب صابون باید با احتیاط و تکرار بیشتری انجام شود و مواد غذایی استفاده شود که نیاز به آمادگی چندانی پیش از طبخ ندارند.
۳. گذاشتن غذا در یخچال: بهتر است باقیمانده غذا حداکثر تا دو ساعت پس از طبخ در یخچال گذاشته شود و هرگز مدت طولانی در دمای محیط نماند. همچنین، غذای آماده باید در سردترین قسمت یخچال باشند و گوشت، مرغ و ماهی خام نیز بلافاصله پس از تمیز شدن در یخچال ( برای مصرف در مدت کوتاه) یا فریزر گذاشته شوند.
۴. رعایت بهداشت یخچال: حفظ تمیزی و بهداشت کامل یخچال تاثیر مهمی در سلامت مواد غذایی دارد. البته توصیه می شود خوراکی ها و غذاهای آماده در ظروف درب دار بسته بندی و در یخچال چیده شود. البته نباید حجم زیادی از مواد غذایی درون یخچال چیده شود زیرا مانع از جریان هوای سرد می شود.
۵. توجه به برودت یخچال: برای حفظ بهتر مواد غذایی بهتر است درجه برودت یخچال با توجه به ماندگاری مواد غذایی و مدت مصرف در حد مناسب باشد. همچنین باید مراقب بود که درب یخچال کاملا بسته شود.
۶. پرهیز از استفاده یک تخته برای همه خوراکی ها: همه خوراکی ها نباید روی یک تخته گوشت خرد شوند. حتما باید یک تخته برای گوشت، مرغ و ماهی خام، یک تخته برای سبزی های خام و یک تخته برای خردکردن مواد غذایی پخته در نظر گرفته شود. پس از استفاده نیز باید سطح آن با آب و مایع ظرفشویی شسته شود.
۷. پرهیز از مصرف غذاهای مانده: غذا، ساندویچ و انواع کیک و دسر حاوی خامه را بلافاصله پس از تهیه میل کرده و یا در یخچال بگذارید. هرگز غذا و دسرهای آماده را چندین روز در یخچال نگه ندارید و در کوتاه ترین زمان میل کنید. تخم مرغ را بلافاصله پس از خرید در یخچال بگذارید البته بدون شستن. اگر تخم مرغ ترک خوردگی جزئی دارد بلافاصله مصرف کنید اما اگر شکستگی زیاد است و محتویات با پوسته در تماس است، از مصرف آن خودداری کنید.
۸. پخت کامل گوشت چرخ شده: گوشت را در منزل چرخ کنید زیرا باقی ماندن ذرات گوشت در چرخ گوشت فروشگاه ها می تواند عامل میکروب و آلودگی باشد. تصور اینکه گوشت چرخ شده پخت کوتاهی دارد، اشتباه است و باید کاملا پخته شود تا میکروب های احتمالی آن از بین برود. این نکته به خصوص در مورد کودکان، خانم های باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی اهمیت بیشتری خواهد داشت.
۹. احتیاط در مصرف خوراکی های خام و نیم پز: مصرف گوشت و جگر، ماهی و تخم مرغ خام یا نیم پز و شیر و لبنیات غیرپاستوریزه می تواند عامل مسمومیت به خصوص در خانم های باردار، کودکان و مبتلایان به بیماری های نقص سیستم ایمنی شود. بنابراین، در این دوران مصرف این نوع از خوراکی ها را به حداقل برسانید.
۱۰. توجه به تغذیه کودکان: والدینی که فرزند کوچک دارند باید همیشه مراقب باشند که هرگز غذا و شیشه شیر کودک بیشتر از یک ساعت در دمای محیط نباشد. به علاوه، شیر و غذای مانده بیشتر از ۴۸ ساعت درون یخچال نیز نباید به کودک داده شود.
شناسایی فساد مواد غذایی در قرنطینه خانگی
۱. شستشوی دست ها: قبل از تهیه غذا و هنگام سرو، دستها را با آب و صابون بشویید تا هیچ میکروبی به مواد غذایی منتقل نشود. این نکته را هنگام تمیز کردن سبزی ها و گوشت کاملا رعایت کنید. همچنین همه افراد باید پیش از غذا دست های شان را با آب و صابون بشویند.
۲. پرهیز از آشپزی هنگام بیماری: در صورت ابتلا به بیماری های مسری توصیه می شود فرد از آماده سازی و تهیه غذا خودداری کند. اگر امکان دارد این کار به یکی دیگر از اعضای خانواده سپرده شود، در غیر این صورت شستشوی دست ها با آب صابون باید با احتیاط و تکرار بیشتری انجام شود و مواد غذایی استفاده شود که نیاز به آمادگی چندانی پیش از طبخ ندارند.
۳. گذاشتن غذا در یخچال: بهتر است باقیمانده غذا حداکثر تا دو ساعت پس از طبخ در یخچال گذاشته شود و هرگز مدت طولانی در دمای محیط نماند. همچنین، غذای آماده باید در سردترین قسمت یخچال باشند و گوشت، مرغ و ماهی خام نیز بلافاصله پس از تمیز شدن در یخچال ( برای مصرف در مدت کوتاه) یا فریزر گذاشته شوند.
۴. رعایت بهداشت یخچال: حفظ تمیزی و بهداشت کامل یخچال تاثیر مهمی در سلامت مواد غذایی دارد. البته توصیه می شود خوراکی ها و غذاهای آماده در ظروف درب دار بسته بندی و در یخچال چیده شود. البته نباید حجم زیادی از مواد غذایی درون یخچال چیده شود زیرا مانع از جریان هوای سرد می شود.
۵. توجه به برودت یخچال: برای حفظ بهتر مواد غذایی بهتر است درجه برودت یخچال با توجه به ماندگاری مواد غذایی و مدت مصرف در حد مناسب باشد. همچنین باید مراقب بود که درب یخچال کاملا بسته شود.
۶. پرهیز از استفاده یک تخته برای همه خوراکی ها: همه خوراکی ها نباید روی یک تخته گوشت خرد شوند. حتما باید یک تخته برای گوشت، مرغ و ماهی خام، یک تخته برای سبزی های خام و یک تخته برای خردکردن مواد غذایی پخته در نظر گرفته شود. پس از استفاده نیز باید سطح آن با آب و مایع ظرفشویی شسته شود.
۷. پرهیز از مصرف غذاهای مانده: غذا، ساندویچ و انواع کیک و دسر حاوی خامه را بلافاصله پس از تهیه میل کرده و یا در یخچال بگذارید. هرگز غذا و دسرهای آماده را چندین روز در یخچال نگه ندارید و در کوتاه ترین زمان میل کنید. تخم مرغ را بلافاصله پس از خرید در یخچال بگذارید البته بدون شستن. اگر تخم مرغ ترک خوردگی جزئی دارد بلافاصله مصرف کنید اما اگر شکستگی زیاد است و محتویات با پوسته در تماس است، از مصرف آن خودداری کنید.
۸. پخت کامل گوشت چرخ شده: گوشت را در منزل چرخ کنید زیرا باقی ماندن ذرات گوشت در چرخ گوشت فروشگاه ها می تواند عامل میکروب و آلودگی باشد. تصور اینکه گوشت چرخ شده پخت کوتاهی دارد، اشتباه است و باید کاملا پخته شود تا میکروب های احتمالی آن از بین برود. این نکته به خصوص در مورد کودکان، خانم های باردار، سالمندان و مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی اهمیت بیشتری خواهد داشت.
۹. احتیاط در مصرف خوراکی های خام و نیم پز: مصرف گوشت و جگر، ماهی و تخم مرغ خام یا نیم پز و شیر و لبنیات غیرپاستوریزه می تواند عامل مسمومیت به خصوص در خانم های باردار، کودکان و مبتلایان به بیماری های نقص سیستم ایمنی شود. بنابراین، در این دوران مصرف این نوع از خوراکی ها را به حداقل برسانید.
۱۰. توجه به تغذیه کودکان: والدینی که فرزند کوچک دارند باید همیشه مراقب باشند که هرگز غذا و شیشه شیر کودک بیشتر از یک ساعت در دمای محیط نباشد. به علاوه، شیر و غذای مانده بیشتر از ۴۸ ساعت درون یخچال نیز نباید به کودک داده شود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: rtl.fr
منبع: rtl.fr
شناسایی فساد مواد غذایی در قرنطینه خانگی
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد