کاهش تولید زباله خانگی در دوران قرنطینه
1 اردیبهشت 1399 ساعت: 11:2



آشپزی سالم همراه با صرفه جویی اقتصادی و بدون اسراف و آلودگی محیط کار مشکلی نیست. فقط نیاز به کمی برنامه ریزی و خلاقیت دارد تا با مدیریت بهتر خرید و حفظ اصول نگهداری مواد غذایی بتوان از تولید زباله زیاد در منزل جلوگیری کرد.
کاهش تولید زباله علاوه بر تاثیرهای کلان بر محیط زیست، ایجاد بوی نامطبوع در منزل و نیاز به بردن زباله طی دوران شیوع کرونا را نیز کاهش می دهد. اما راهکارهایی برای کاهش زباله های خانگی وجود دارد که عبارتند از:

- باتوجه به نیاز خانواده و ذائقه آنها، مواد غذایی به خصوص میوه، سبزی و لبنیات بخرید.

- هنگام خرید حتما به تاریخ انقضای محصول توجه کنید تا مدت بیشتری برای مصرف آن، زمان داشته باشید.

- خوراکی ها را بلافاصله پس از خرید، تمیز کرده و در یخچال یا فریزر بگذارید تا احتمال فاسد شدن به خصوص در روزهای گرم کاهش پیدا کند.

- مواد غذایی را در محیط مناسب نگهداری کنید تا فاسد نشوند حتی اگر کابینت های آشپزخانه تان گرم است، حتما خوراکی هایی مانند حبوبات، زرشک، کشک خشک، آرد و... را نیز در یک طبقه یخچال یا فریزر بچینید.

- هر روز یخچال را تمیز کنید تا اگر خوراکی یا ظرف غذا از روز قبل باقی مانده به موقع برداشته و مصرف شود.

- برای طبخ ناهار یا شام طوری برنامه ریزی کنید که از انواع خوراکی های داخل یخچال استفاده کنید.

- سبزی ها یا میوه هایی که کمی پژمرده شده را فورا خرد کرده و با آنها انواع سالاد، پوره یا کمپوت خوشمزه ای برای اعضای خانواده آماده کنید.

- ماست ترش را با آب و مقداری سبزی معطر مانند نعناع و ریحان در مخلوط کن بریزید و از طعم دوغ خانگی که تهیه کرده اید، لذت ببرید.

- اگر طعم پنیر را دوست ندارید یا کمی سفت شده، فورا از آن در تهیه غذا یا سالاد استفاده کنید.

- تفاله های چای را درون خاک گلدان های تان بریزید.

- برنج و خرده های نان سفره را برای پرندگان نگه داشته و استفاده کنید.

- نان بیات شده را فورا خشک و پودر کرده و همراه با کمی ادویه به عنوان پودرسوخاری مصرف کنید.

- حتی الامکان از میوه ها و سبزی های ارگانیک استفاده کنید تا با خیال راحت بتوانید پوست قابل استفاده آنها را بخورید.

- بسیاری از دورریز سبزی ها قابل مصرف هستند. به طور مثال، از برگ تربچه و ساقه پیازچه همچنین سبزی خوردن پژمرده برای تهیه کوکو استفاده کنید، دانه های هندوانه را خشک کنید و تفت دهید، از پوست پرتقال برای تهیه مربا و از پوست لیمو به عنوان طعم دهنده غذا استفاده کنید.

- اگر به نظر می رسد که پیاز تا یکی دو روز آینده خراب می شود، فورا پوست بگیرید، خرد کنید، همراه کمی روغن تفت دهید و در یخچال یا فریزر بگذارید. البته می توانید پیاز را خشک کرده و پودر پیاز آماده کنید. در مورد گوجه فرنگی نیز این راهکار را امتحان کنید.

همواره به خاطر داشته باشید که هرگز زباله های خشک به خصوص دستکش و ماسک که احتمال آلودگی بیشتری به ویروس کرونا را دارد در سطل زباله آشپزخانه نیاندازید.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: santemagazine.fr
شناسایی فساد مواد غذایی در قرنطینه خانگی
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو