یک رژیمغذایی سالم میتواند تا ۱۰ سال به طول عمر بیفزاید
2 اسفند 1400 ساعت: 19:12
2 اسفند 1400 ساعت: 19:12
صرفاً ایجاد چندین تغییر در رژیمغذایی میتواند سالها به طول عمر اضافه کند، اما هر چه زودتر این تغییر را ایجاد کنید، بهتر است. داشتن یک رژیم غذایی سالم مهم است،

اما برای اکثر مردم اجرای این برنامه روزانه دشوار است. محققان در مطالعه جدید، تاثیر انواع غذاهای سالم و ناسالم را بررسی کردند و تاثیر جایگزین کردن برخی از غذاها با غذاهای دیگر را بر اساس سن و جنسیت تخمین زدند.
دانشمندان نروژی که این مطالعه را انجام دادند، اظهار میکنند که تغییر مداوم از یک رژیمغذایی معمولی به یک رژیمغذایی مفید از سنین پایین میتواند منجر به افزایش طول عمر به بیش از ۱۰سال شود. آنها یک
برنامه آنلاین گذاشتند تا هرکسی بتواند از آن برای دریافت ایده استفاده کند از اینکه چگونه انتخابهای غذایی میتواند بر امید به زندگی افراد تاثیر بگذارد؟
بیشترین تاثیر کلی از خوردن بیشتر غذاهای گیاهی(حبوبات)، غلات سبوسدار، دانهها و گوشت قرمز و فرآوریشده کمتر ناشی میشود. میوهها و سبزیجات نیز تاثیر مثبتی بر سلامتی دارند، اما بهطور متوسط افرادی که از یک رژیمغذایی غربی معمولی استفاده میکنند، در حال حاضر نیز در اندازههای نسبتاً زیاد از آن استفاده میکنند. ماهی نیز در فهرست غذاهای سالم گنجانده شده است، در حالی که نوشیدنیهای شیرینشده با قند (نوشابههای گازدار) و غذاهای مبتنی بر غلات تصفیهشده مانند نان سفید، از جمله مواردی هستند که باید از مصرف آنها اجتناب کرد.
این مطالعه همچنین نشان داد، گرچه برای شروع هیچوقت دیر نیست، اما افراد جوان نسبت به افراد مسنتر میتوانند انتظار داشته باشند که با اتخاذ یک برنامهغذایی سالم، سالهای بیشتری را به عمر خود بیفزایند. محققان میگویند: «نتایج دریافتی نشان میدهد، برای افرادی که یک رژیم غذایی معمولی غربی دارند، تغییرات پایدار رژیمغذایی در هر سنی ممکن است فواید سلامتی قابلتوجهی داشته باشد، اگرچه اگر تغییرات در اوایل زندگی ایجاد شود، بیشترین دستاوردها را خواهد داشت».
بسته به تعداد تغییرات رژیمغذایی سالم ایجاد شده و میزان مصرف آن، یک مرد ۲۰ ساله در ایالات متحده میتواند عمر خود را تا ۱۳ سال و یک زن ۲۰ ساله میتواند تا ۱۱ سال افزایش دهد. این عدد با افزایش سن کاهش مییابد، اما تغییر از یک رژیم غذایی معمولی به رژیم غذایی مفید در۶۰ سالگی همچنان میتواند امید به زندگی را برای زنان تا ۸سال و برای مردان تا ۹سال افزایش دهد و حتی یک زن ۸۰ ساله با انتخاب غذاهای سالمتر میتواند آن را به بیش از۳ سال افزایش دهد.
تاکنون تحقیقات در این زمینه فواید سلامتی مرتبط با سایر گروههای غذایی یا الگوهای رژیم.غذایی خاص را نشان داده است، در حالی که بر تاثیر سایر تغییرات رژیمغذایی بر روی سلامتی کمتر تمرکز شده است. به گفته محققان، رویکرد الگوسازی آماری مورد استفاده در این مطالعه، این مشکل را برطرف میکند. آنها نتیجه میگیرند: «درک پتانسیل نسبی سلامت گروههای غذایی مختلف میتواند افراد را قادر به کسب دستاوردهای سلامتی بزرگ و قابلتوجه کند».
مترجم مهتا زمانینیک
منبعWebmd
دانشمندان نروژی که این مطالعه را انجام دادند، اظهار میکنند که تغییر مداوم از یک رژیمغذایی معمولی به یک رژیمغذایی مفید از سنین پایین میتواند منجر به افزایش طول عمر به بیش از ۱۰سال شود. آنها یک
برنامه آنلاین گذاشتند تا هرکسی بتواند از آن برای دریافت ایده استفاده کند از اینکه چگونه انتخابهای غذایی میتواند بر امید به زندگی افراد تاثیر بگذارد؟
بیشترین تاثیر کلی از خوردن بیشتر غذاهای گیاهی(حبوبات)، غلات سبوسدار، دانهها و گوشت قرمز و فرآوریشده کمتر ناشی میشود. میوهها و سبزیجات نیز تاثیر مثبتی بر سلامتی دارند، اما بهطور متوسط افرادی که از یک رژیمغذایی غربی معمولی استفاده میکنند، در حال حاضر نیز در اندازههای نسبتاً زیاد از آن استفاده میکنند. ماهی نیز در فهرست غذاهای سالم گنجانده شده است، در حالی که نوشیدنیهای شیرینشده با قند (نوشابههای گازدار) و غذاهای مبتنی بر غلات تصفیهشده مانند نان سفید، از جمله مواردی هستند که باید از مصرف آنها اجتناب کرد.
این مطالعه همچنین نشان داد، گرچه برای شروع هیچوقت دیر نیست، اما افراد جوان نسبت به افراد مسنتر میتوانند انتظار داشته باشند که با اتخاذ یک برنامهغذایی سالم، سالهای بیشتری را به عمر خود بیفزایند. محققان میگویند: «نتایج دریافتی نشان میدهد، برای افرادی که یک رژیم غذایی معمولی غربی دارند، تغییرات پایدار رژیمغذایی در هر سنی ممکن است فواید سلامتی قابلتوجهی داشته باشد، اگرچه اگر تغییرات در اوایل زندگی ایجاد شود، بیشترین دستاوردها را خواهد داشت».
بسته به تعداد تغییرات رژیمغذایی سالم ایجاد شده و میزان مصرف آن، یک مرد ۲۰ ساله در ایالات متحده میتواند عمر خود را تا ۱۳ سال و یک زن ۲۰ ساله میتواند تا ۱۱ سال افزایش دهد. این عدد با افزایش سن کاهش مییابد، اما تغییر از یک رژیم غذایی معمولی به رژیم غذایی مفید در۶۰ سالگی همچنان میتواند امید به زندگی را برای زنان تا ۸سال و برای مردان تا ۹سال افزایش دهد و حتی یک زن ۸۰ ساله با انتخاب غذاهای سالمتر میتواند آن را به بیش از۳ سال افزایش دهد.
تاکنون تحقیقات در این زمینه فواید سلامتی مرتبط با سایر گروههای غذایی یا الگوهای رژیم.غذایی خاص را نشان داده است، در حالی که بر تاثیر سایر تغییرات رژیمغذایی بر روی سلامتی کمتر تمرکز شده است. به گفته محققان، رویکرد الگوسازی آماری مورد استفاده در این مطالعه، این مشکل را برطرف میکند. آنها نتیجه میگیرند: «درک پتانسیل نسبی سلامت گروههای غذایی مختلف میتواند افراد را قادر به کسب دستاوردهای سلامتی بزرگ و قابلتوجه کند».
مترجم مهتا زمانینیک
منبعWebmd
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد