بشقاب غذا در برابر افسردگی بهاری
29 فروردین 1399 ساعت: 09:1



افسردگی فصلی در فصل بهار هم ممکن است به وجود آید و شرایط فعلی قرنطینه خانگی هم ممکن است آن را تشدید کند. مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند به شما در مقابله با این نوع افسردگی کمک کند.
بارها در مورد افسردگی فصلی مربوط به پاییز و زمستان مطالبی را شنیده اید اما بهتر است بدانید که این اختلالات خلقی ممکن است در فصل بهار نیز احساس شود. در واقع، تجمع مواد زائد ناشی از مصرف غذاهای چرب و سنگین در زمستان و از طرفی کمبود نور خورشید در روزهای سرد و کوتاه زمستان تاثیر جدی در بروز این افسردگی دارد اما با شروع فصل بهار به یکباره برطرف نمی شود. به خصوص اینکه امسال به دلیل قرنطینه خانگی فرصت گردش در طبیعت و تجدید قوای روانی و جسمی وجود ندارد که اگر استرس ابتلا به بیماری، کسالت در خانه ماندن و دوری از مهمانی های دوستانه و خانوادگی را نیز چاشنی آن بدانیم، بروز افسردگی دور از انتظار نیست.

اما توصیه می کنیم که در کنار همه راهکارها برای کسب نشاط و آرامش در منزل، این خوراکی ها را هم در برنامه غذایی تان بگنجانید:

سالمون و ساردین

این ماهی ها که جز منابع غنی امگا-۳ محسوب می شوند، تاثیر محافظتی بر سلامت سیستم قلبی عروقی دارند. اما مصرف منظم شان به بهبود خلق و خو نیز کمک می کند زیرا امگا3 و ویتامین D موجود در آن بر پیام رسان های شیمیایی مغز به خصوص دوپامین و سروتونین که مسئول تنظیم خلق و خو هستند، تاثیر مثبت خواهد داشت.

شکلات تلخ

این خوراکی خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان ها و منیزیم است که براساس مطالعات باعث احساس شادی می شود. با اینکه شکلات معمولا حاوی شکر و چربی است باید مراقب بود که بیش از 80 گرم در روز مصرف نشود. البته شکلات تلخ با حداقل ۷۰ درصد کاکائو بهترین انتخاب است.

سبزیجات برگ سبز


فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان ها ترکیبات بسیار عالی برای کسب نشاط هستند که در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج فراوان است. یادتان باشد که مصرف منظم این سبزیجات به بهبود خلق و خو و مقابله با افسردگی کمک فراوانی می کند.

تخم مرغ

تخم مرغ حاوی اسیدآمینه ای به نام تریپتوفان است که پیش نیاز تشکیل سروتونین؛ هورمون خلق و خو محسوب می شود. همچنین ویتامین D موجود در این ماده غذایی نیز در رفع استرس و کسالت موثر خواهد بود.

گوجه فرنگی

مطالعات نشان می دهد احتمال افسردگی در افرادی که ۲ تا ۶ عدد گوجه فرنگی در هفته مصرف می کنند تا ۴۶ درصد کمتر از افرادی است که یک عدد گوجه فرنگی در هفته می خورند. علت این تاثیر، آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است.

موز

این میوه گرمسیری در وهله اول به دلیل دارا بودن تریپتوفان در بهبود خلق و خو موثر است. اما مقدار بالای منیزیم نیز که به احساس آرامش کمک می کند همچنین ویتامین B6 مورد استفاده در داروهای ضدافسردگی را نیز نباید فراموش کرد. به علاوه، موز حاوی کربوهیدرات هایی است که تولید سروتونین را تحریک می کنند.

گردو

گردو سرشار از ویتامین B6، امگا3 و تریپتوفان است. این ترکیبات در کنار فولات و روی موجود به تقویت خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

قهوه

مطالعات بسیاری از تاثیر مثبت قهوه بر سلامت روان حکایت دارد اما یکی از این پژوهش ها نشان می دهد که این تاثیر در خانم ها بیشتر است. در واق،ع اگر خانمی ۲ فنجان قهوه در روز بنوشد، کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارد.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: thierrysouccar.com

۸ ماده غذایی ضد اضطراب در دوران کرونا
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد