27 آذر 1400 ساعت: 08:9
وقتی که خانمها به دهه 60 سالگی میرسند، فصل متفاوتی در زندگی آنها شروع میشود. یکی از جنبههای مهم زندگی که همراه با شروع این دهه سنی باید مورد بازبینی قرار بگیرد، رژیم غذایی است. طبیعتا هیچکس نمیخواهد از غذاهایی استفاده کند که فقط دردها و التهابات بدنی را بیشتر میکنند، باعث افزایش وزن میشوند و فرایندهای پیری را تشدید میکنند.
پس خانمها با ورود به دهه 60 سالگی باید از کدام خوراکیها و مواد غذایی دور بمانند؟ این پرسشی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
1. نوشیدنیهای شیرین
اگر وارد دهه 60 سالگی شدهاید، حتما به محتویات یخچال خانه نگاهی بیندازید و همه نوشیدنیهای شیرین را دور بریزید! نوشابههای گازدار (معمولی و رژیمی)، آبمیوههای صنعتی و غیرطبیعی، چای سرد آماده و لیموناد همگی در گروه همین نوشیدنیها قرار میگیرند. مشکل اصلی همه این نوشیدنیها این است که مقادیر بالایی از قندها را وارد بدن میکنند. مطالعات علمی، مصرف منظم نوشیدنیهای شیرین را مستقیما با بیماریهای قلبی مرتبط میدانند، درحالی که این بیماریها بهعنوان یکی از علت های اصلی مرگومیر در میان زنان شناخته میشوند.
2. سیبزمینی سرخکرده
مطالعه مهمی که در Canadian Journal of Dietetic Practice and Research منتشر شده، نشان میدهد که حرارتدهی به روغنها تا نقطهدود در فرایند سرخ کردن میتواند میزان اسیدهای چرب غیراشباع چندزنجیرهای را کاهش دهد. این چربیها در گروه چربیهای مفید برای قلب قرار میگیرند و به قسمتهای مختلفی از بدن مانند پوست و مفصلها نیز سوخترسانی میکنند. یکی دیگر از مضرات استفاده از سیبزمینی سرخکرده و دیگر غذاهای سرخکرده برای خانمهای بالای 60 سال، افزایش وزن است.
3. شیرینیها، کیکها و محصولات مشابه
اگر عادت دارید که هنگام مراجعه به فروشگاههای زنجیرهای حتما به قفسه شیرینیها، کیکها، بیسکویتها و... سرک بکشید، باید این عادت را برای همیشه کنار بگذارید. همه این محصولات نامبرده و دیگر محصولات مشابه حاوی مقادیر بالایی از قندهای افزوده هستند. مطالعه منتشرشده در Clinics in Dermatology نشان میدهد که گلوکز و فروکتوز موجود در این محصولات میتوانند ذخایر کلاژن و الاستین بدن را به خطر بیندازند و درنتیجه قابلیت کشسانی پوست را تخریب کنند. پس با مصرف این خوراکیها در درازمدت دچار چینوچروکهای پوستی خواهید شد!
4. خوراکیهای حاوی سدیم زیاد
خوراکیها و غذاهای سرشار از سدیم باید در لیست ممنوعه شما قرار بگیرند. مصرف این خوراکیها و غذاها نهتنها با افزایش خطر ابتلا به بیماری پُرفشاری خون مرتبط است، بلکه میتواند باعث احتباس مایعات در بدن و درنتیجه شکلگیری نفخ شدید شود. احتباس مایعات، حالت خستگی و پفکردگی زیادی به پوست میبخشد و بدن را در معرض کمآبی قرار میدهد. همه این عوامل در کنار همدیگر فرایندهای پیری بدن و پوست را تسریع میکنند.
5. فراوردههای گوشتی و فستفودها
واقعیت این است که فراوردههای گوشتی حاوی مقادیر زیادی از نیترات هستند، درحالی که دریافت این ماده مخصوصا پس از 60 سالگی باید از رژیم غذایی حذف شود. مطالعه منتشرشده در Journal of Alzheimer's Disease نشان میدهد که دریافت نیترات با افزایش مرگومیر ناشی از بیماریهای مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر و پارکینسون ارتباط دارد. فراوردههای گوشتی و فستفودها باعث شکلگیری التهابات بدنی میشوند، درحالی که این التهابات نهایتا فرایندهای پیری بدن را سریعتر میکنند. چربیهای اشباع نهفته در این خوراکیها نیز برای سلامت قلبیـعروقی انسانها، مخصوصا برای خانمها پس از 60 سالگی مضر هستند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eatthis
در زمستان چه خوراکی هایی بخوریم؟
برای تقویت استخوانهای تان ژله بخورید!کدام صبحانهها باعث افزایش التهاب در بدن میشوند؟