مغذی کردن اسموتیهای خانگی در دوران کروناویروس
28 فروردین 1399 ساعت: 09:1
28 فروردین 1399 ساعت: 09:1
اسموتیها نوشیدنیهای غلیظی هستند که از ترکیب کردن میوههای تازه با یک خوراکی غلظتدهنده مانند آووکادو، موز یا حتی خامه کمچرب تهیه میشوند. در این روزهای قرنطینه خانگی که توصیه به دریافت فراوان آنتیاکسیدانها از سوی متخصصان تغذیه بهمنظور تقویت سیستم ایمنی بدن مطرح میشود، میتوان با افزودن مواد غذایی مختلف به اسموتیهای خانگی هم میزان دریافت آنتیاکسیدانهای روزانه را بالا برد و هم کودکان را با مصرف میوهها، سبزیها و مواد غذایی مفید آشتی داد.

مغذیترین خوراکیهایی که میتوانند به اسموتیهای خانگی افزوده شوند، شامل موارد زیر هستند.
۱. چغندر پخته
چغندر پخته یا همان لبو، مقادیر قابل توجهی از آنتیاکسیدانها و فیبر غذایی را در خود جای داده است. مصرف این سبزی مغذی، علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، باعث بهبود عملکرد قلب و مغز هم میشود. رنگ زیبای چغندر پخته، اسموتیهای خانگی شما را بسیار هیجانانگیز و دلچسب میکند. اگر میخواهید چغندر پخته به اسموتی خانگی اضافه کنید، باید بهازای هر یک لیوان اسموتی، یک چغندر کوچک در نظر بگیرید.
۲. کره بادامزمینی
کره بادامزمینی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، پروتئین و فیبر را در خود جای داده است. کرههای بادامزمینی فاقد نمک جزو مغذیترین انواع خوراکیهایی هستند که میتوانند به اسموتیهای خانگی اضافه شوند و بافت آنها را غلیظ و خامهای کنند.
۳. نارگیل
نارگیل دارای حجم قابل قبولی از پتاسیم و منگنز است. مصرف این خوراکی مفید میتواند باعث افزایش انرژی و بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن شود. اگر نارگیل تازه رندهشده را به اسموتیهای خانگی اضافه کنید، هم طعم اسموتی را بسیار جذاب کردهاید و هم بافت غلیظ و خامهای به آن دادهاید. معمولا برای هر یک لیوان اسموتی، یک قاشق غذاخوری سرپُر هم نارگیل رندهشده در نظر گرفته میشود.
۴. سبزیهای برگ سبز تیره
سبزیهای برگ سبز تیره مانند اسفناج، ریحان و نعناع، هم کالری کمی دارند و هم حجم زیادی از آنتیاکسیدانها را در خود جای دادهاند. افزودن این سبزیها به اسموتیهای خانگی باعث افزایش ارزش تغذیهای آنها، خوشرنگی و خوشطعمی آنها میشود. اسموتیهای حاوی سبزیهای برگ سبز تیره جزو بهترین گزینههای خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.
۵. مغزها و دانههای خام
انواع مغزها و دانههای خام مانند گردو، بادام، پسته، فندق، کنجد، بذر کتان، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، بادامزمینی، بادامهندی و...، مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب مفید، پروتئین گیاهی، فیبر، منیزیم و سایر مواد معدنی مغذی را در خود جای دادهاند. استفاده روزانه از این مواد غذایی در اسموتیهای خانگی باعث افزایش ارزش تغذیهای آنها و کمک به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن میشود. ضمن اینکه اگر در دوران قرنطینه و کمتحرکی این روزها، مغزها و دانههای خام را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید، برای مدت طولانیتری حس سیری را تجربه خواهید کرد، درحالی که این مساله جلوی اضافهوزن و چاقی احتمالی را خواهد گرفت.
۶. عسل
معمولا برخی از افراد برای مطلوبتر شدن طعم اسموتیهای خانگی از شکر یا پودر قند استفاده میکنند. توصیه ما این است که بهجای قند و شکر از عسل برای طعم دادن به اسموتیهای خانگی کمک بگیرید. عسل هم بافت مناسبی به اسموتی میدهد و هم بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان باعث بهبود ارزش تغذیهای اسموتی خانگی میشود.
۷. انبه
انبه جزو میوههایی با شیرینی مطلوب طبیعی و سرشار از کاروتینوئیدها است. افزودن انبه به اسموتیهای خانگی، علاوه بر ایجاد عطر و طعم بسیار مطلوب در اسموتیها، باعث میشود که ارزش تغذیهای اسموتی به شدت بالا برود و این اسموتی به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن کمک کند.
۸. شیرهای گیاهی
معمولا لبنیاتی مانند شیر یا ماست، پایه بسیاری از اسموتیهای خانگی را تشکیل میدهد. اگر جزو آن گروه از افرادی هستید که عدم تحمل لاکتوز دارید، بهتر است از شیرهای گیاهی مانند شیر بادام یا شیر سویا که مقادیر قابل توجهی از پروتئین را در خود جای دادهاند، استفاده کنید.
۹. انواع توت
انواع توت، مخصوصا توتهای قرمز و سیاه، مقادیر قابل توجهی از آنتیاکسیدانها و فیبر غذایی را در خود جای دادهاند، به طوری که برخی از کارشناسان معتقدند میزان آنتیاکسیدان بعضی از توتها مانند توت فرنگی و شاه توت بسیار بالاست. افزودن انواع توت به اسموتیهای خانگی، علاوه بر ایجاد رنگ و طعم مطلوب در اسموتیها، باعث میشود که اسموتی شما به یک خوراکی ضدالتهاب و تقویتکننده عملکرد سیستم دفاعی بدن تبدیل شود.
۱۰. آناناس
آناناس تازه حاوی ترکیبی بهنام بروملین است. بروملین میتواند به هضم غذا کمک قابل توجهی کند. بنابراین اگر میخواهید یک اسموتی هضمکننده غذا در این دوران کمتحرکی برای بعد از ناهار یا بعد از شام تان داشته باشید، ترکیب آناناس همراه با مرکبات، نعناع تازه و در صورت امکان یکیدو عدد توتفرنگی را به شما توصیه میکنیم.
۱. چغندر پخته
چغندر پخته یا همان لبو، مقادیر قابل توجهی از آنتیاکسیدانها و فیبر غذایی را در خود جای داده است. مصرف این سبزی مغذی، علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، باعث بهبود عملکرد قلب و مغز هم میشود. رنگ زیبای چغندر پخته، اسموتیهای خانگی شما را بسیار هیجانانگیز و دلچسب میکند. اگر میخواهید چغندر پخته به اسموتی خانگی اضافه کنید، باید بهازای هر یک لیوان اسموتی، یک چغندر کوچک در نظر بگیرید.
۲. کره بادامزمینی
کره بادامزمینی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، پروتئین و فیبر را در خود جای داده است. کرههای بادامزمینی فاقد نمک جزو مغذیترین انواع خوراکیهایی هستند که میتوانند به اسموتیهای خانگی اضافه شوند و بافت آنها را غلیظ و خامهای کنند.
۳. نارگیل
نارگیل دارای حجم قابل قبولی از پتاسیم و منگنز است. مصرف این خوراکی مفید میتواند باعث افزایش انرژی و بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن شود. اگر نارگیل تازه رندهشده را به اسموتیهای خانگی اضافه کنید، هم طعم اسموتی را بسیار جذاب کردهاید و هم بافت غلیظ و خامهای به آن دادهاید. معمولا برای هر یک لیوان اسموتی، یک قاشق غذاخوری سرپُر هم نارگیل رندهشده در نظر گرفته میشود.
۴. سبزیهای برگ سبز تیره
سبزیهای برگ سبز تیره مانند اسفناج، ریحان و نعناع، هم کالری کمی دارند و هم حجم زیادی از آنتیاکسیدانها را در خود جای دادهاند. افزودن این سبزیها به اسموتیهای خانگی باعث افزایش ارزش تغذیهای آنها، خوشرنگی و خوشطعمی آنها میشود. اسموتیهای حاوی سبزیهای برگ سبز تیره جزو بهترین گزینههای خوراکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.
۵. مغزها و دانههای خام
انواع مغزها و دانههای خام مانند گردو، بادام، پسته، فندق، کنجد، بذر کتان، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، بادامزمینی، بادامهندی و...، مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب مفید، پروتئین گیاهی، فیبر، منیزیم و سایر مواد معدنی مغذی را در خود جای دادهاند. استفاده روزانه از این مواد غذایی در اسموتیهای خانگی باعث افزایش ارزش تغذیهای آنها و کمک به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن میشود. ضمن اینکه اگر در دوران قرنطینه و کمتحرکی این روزها، مغزها و دانههای خام را به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید، برای مدت طولانیتری حس سیری را تجربه خواهید کرد، درحالی که این مساله جلوی اضافهوزن و چاقی احتمالی را خواهد گرفت.
۶. عسل
معمولا برخی از افراد برای مطلوبتر شدن طعم اسموتیهای خانگی از شکر یا پودر قند استفاده میکنند. توصیه ما این است که بهجای قند و شکر از عسل برای طعم دادن به اسموتیهای خانگی کمک بگیرید. عسل هم بافت مناسبی به اسموتی میدهد و هم بهدلیل داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان باعث بهبود ارزش تغذیهای اسموتی خانگی میشود.
۷. انبه
انبه جزو میوههایی با شیرینی مطلوب طبیعی و سرشار از کاروتینوئیدها است. افزودن انبه به اسموتیهای خانگی، علاوه بر ایجاد عطر و طعم بسیار مطلوب در اسموتیها، باعث میشود که ارزش تغذیهای اسموتی به شدت بالا برود و این اسموتی به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن کمک کند.
۸. شیرهای گیاهی
معمولا لبنیاتی مانند شیر یا ماست، پایه بسیاری از اسموتیهای خانگی را تشکیل میدهد. اگر جزو آن گروه از افرادی هستید که عدم تحمل لاکتوز دارید، بهتر است از شیرهای گیاهی مانند شیر بادام یا شیر سویا که مقادیر قابل توجهی از پروتئین را در خود جای دادهاند، استفاده کنید.
۹. انواع توت
انواع توت، مخصوصا توتهای قرمز و سیاه، مقادیر قابل توجهی از آنتیاکسیدانها و فیبر غذایی را در خود جای دادهاند، به طوری که برخی از کارشناسان معتقدند میزان آنتیاکسیدان بعضی از توتها مانند توت فرنگی و شاه توت بسیار بالاست. افزودن انواع توت به اسموتیهای خانگی، علاوه بر ایجاد رنگ و طعم مطلوب در اسموتیها، باعث میشود که اسموتی شما به یک خوراکی ضدالتهاب و تقویتکننده عملکرد سیستم دفاعی بدن تبدیل شود.
۱۰. آناناس
آناناس تازه حاوی ترکیبی بهنام بروملین است. بروملین میتواند به هضم غذا کمک قابل توجهی کند. بنابراین اگر میخواهید یک اسموتی هضمکننده غذا در این دوران کمتحرکی برای بعد از ناهار یا بعد از شام تان داشته باشید، ترکیب آناناس همراه با مرکبات، نعناع تازه و در صورت امکان یکیدو عدد توتفرنگی را به شما توصیه میکنیم.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: WebMD
منبع: WebMD
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد