۸ فایده نوشیدن روزانه چای
27 فروردین 1399 ساعت: 07:1
27 فروردین 1399 ساعت: 07:1
اگر هنگام خواندن این مطلب در حال نوشیدن چای هستید، تقریبا دارید از همه اندامهای بدن خودتان حمایت میکنید. چای تلخ سرشار از آنتیاکسیدانهای مهمی است که از ابتلا به بیماریهای مزمن جلوگیری میکند و نقش موثری در ترمیم سلولهای بدن دارد.

آنتیاکسیدانهای موجود در چای «کاتچین» نام دارند که معروفترین آنها «اپیگالوکاتچینگالات» (EGCG) است. این ترکیب رادیکالهای آزاد در بدن را خنثی میکند و التهاب را کاهش میدهد.
در ادامه این مطلب با ۸ فایده نوشیدن چای آشنا میشویم.
۱. کاهش خطر ابتلا به سرطان
آنتیاکسیدانها و ترکیبات موجود در چای با کاهش خطر ابتلا به بعضی از سرطانها مرتبط هستند. بیشترین اثرگذاری مثبت این ترکیبات در کاهش خطر ابتلا به سرطانهای پوست، پروستات، ریه و پستان یافته شده است. انواع مختلف چای دارای اثرات متفاوتی بر روی انواع سرطانها هستند.
۲. حفظ سلامت پوست
نوشیدن منظم چای سیاه میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا حدود زیادی کاهش دهد. بهگفته متخصصان، چای سیاه داغ و تازه از نوشیدنیهای مفید برای کارسینوم سلولسنگفرشی پوست است. به نظر میرسد که چای سیاه تازه دم دارای اثرات بهتری از چایهای سرد یا کهنه است.
۳. کاهش خطر ابتلا به دیابت
نوشیدن روزانه چای سیاه میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کمتر کند چراکه توانایی کنترل قند خون پس از وعدههای غذایی اصلی را دارد. طبق گزارش منتشرشده در Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition، چای سیاه میتواند قند خون را کاهش دهد و پس از خوردن خوراکیهای حاوی ساکاروز از این نظر اثرگذاری مثبتی داشته باشد.
۴. استحکام بیشتر دندانها
درحالی که نوشیدن روزانه چای میتواند کمی باعث لکهدار شدن دندانها شود اما این عادت همچنان مزیتهای زیادی دارد. طبق تحقیقات انجامشده، چای سبز دارای اثر ضدباکتریایی است و میتواند باکتریهای شکلدهنده پوسیدگی در دهان را کاهش دهد. نوشیدن روزانه چای سبز میتواند مانع از تشدید وضعیت پوسیدگیهای دندانی شود.
۵. محافظت از سلامت قلب
خاصیت ضدالتهابی چای میتواند رگهای خونی را پاکیزه و آرام نگه دارد و درنتیجه فشار روی قلب را کاهش دهد. بهگفته متخصصان، کاتچین التهاب را کاهش میدهد و از این طریق مانع از شکلگیری پلاکهای مخرب در شریانهای حیاتی بدن میشود. برای بهرهمند شدن از این فایده چای باید روزانه 3 فنجان چای سیاه داغ و تازه بنوشید.
۶. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
حتی فکر کردن به بیماری آلزایمر هم برای بیشتر ما وحشتناک است. به همین دلیل بسیار مهم است که همه ما با نشانههای اولیه آلزایمر آشنا باشیم و کارهای ممکن را برای جلوگیری از آنها انجام دهیم. چای سبز میتواند به ما در مقاومت برابر استرس کمک کند و ظرفیت خوبی برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر داشته باشد. پلیفنولهای موجود در چای از سلولها در برابر آسیبدیدگیها محافظت میکنند.
۷. کمک به بهبود خواب
اگر شبها نمیتوانید راحت بخوابید و دائما در رختخواب درحال چرخیدن هستید، قبل از خواب شبانه یک فنجان چای بنوشید. تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدن چای میتواند به بهبود وضعیت خواب و کیفیت زندگی در بیخوابیهای خفیف تا متوسط کمک کند.
۸. افزایش سرعت سوختوساز بدن
آیا شما هم میخواهید متابولیسم یا سوختوساز بدن را در اوقاتی که نشستهاید، سریعتر کنید؟ کافئین موجود در چای به بهبود قوای ذهنی کمک میکند و نقش مثبتی هم در افزایش سرعت سوختوساز بدن و همچنین چربیسوزی دارد. البته این ایده نباید تا جایی پیش برود که در مصرف کافئین زیادهروی کنید. بهگفته پزشکان، دریافت کافئین باید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم در روز باقی بماند. هر فنجان چای سبز حاوی 40 میلیگرم کافئین است.
در ادامه این مطلب با ۸ فایده نوشیدن چای آشنا میشویم.
۱. کاهش خطر ابتلا به سرطان
آنتیاکسیدانها و ترکیبات موجود در چای با کاهش خطر ابتلا به بعضی از سرطانها مرتبط هستند. بیشترین اثرگذاری مثبت این ترکیبات در کاهش خطر ابتلا به سرطانهای پوست، پروستات، ریه و پستان یافته شده است. انواع مختلف چای دارای اثرات متفاوتی بر روی انواع سرطانها هستند.
۲. حفظ سلامت پوست
نوشیدن منظم چای سیاه میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را تا حدود زیادی کاهش دهد. بهگفته متخصصان، چای سیاه داغ و تازه از نوشیدنیهای مفید برای کارسینوم سلولسنگفرشی پوست است. به نظر میرسد که چای سیاه تازه دم دارای اثرات بهتری از چایهای سرد یا کهنه است.
۳. کاهش خطر ابتلا به دیابت
نوشیدن روزانه چای سیاه میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کمتر کند چراکه توانایی کنترل قند خون پس از وعدههای غذایی اصلی را دارد. طبق گزارش منتشرشده در Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition، چای سیاه میتواند قند خون را کاهش دهد و پس از خوردن خوراکیهای حاوی ساکاروز از این نظر اثرگذاری مثبتی داشته باشد.
۴. استحکام بیشتر دندانها
درحالی که نوشیدن روزانه چای میتواند کمی باعث لکهدار شدن دندانها شود اما این عادت همچنان مزیتهای زیادی دارد. طبق تحقیقات انجامشده، چای سبز دارای اثر ضدباکتریایی است و میتواند باکتریهای شکلدهنده پوسیدگی در دهان را کاهش دهد. نوشیدن روزانه چای سبز میتواند مانع از تشدید وضعیت پوسیدگیهای دندانی شود.
۵. محافظت از سلامت قلب
خاصیت ضدالتهابی چای میتواند رگهای خونی را پاکیزه و آرام نگه دارد و درنتیجه فشار روی قلب را کاهش دهد. بهگفته متخصصان، کاتچین التهاب را کاهش میدهد و از این طریق مانع از شکلگیری پلاکهای مخرب در شریانهای حیاتی بدن میشود. برای بهرهمند شدن از این فایده چای باید روزانه 3 فنجان چای سیاه داغ و تازه بنوشید.
۶. کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
حتی فکر کردن به بیماری آلزایمر هم برای بیشتر ما وحشتناک است. به همین دلیل بسیار مهم است که همه ما با نشانههای اولیه آلزایمر آشنا باشیم و کارهای ممکن را برای جلوگیری از آنها انجام دهیم. چای سبز میتواند به ما در مقاومت برابر استرس کمک کند و ظرفیت خوبی برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر داشته باشد. پلیفنولهای موجود در چای از سلولها در برابر آسیبدیدگیها محافظت میکنند.
۷. کمک به بهبود خواب
اگر شبها نمیتوانید راحت بخوابید و دائما در رختخواب درحال چرخیدن هستید، قبل از خواب شبانه یک فنجان چای بنوشید. تحقیقات نشان دادهاند که نوشیدن چای میتواند به بهبود وضعیت خواب و کیفیت زندگی در بیخوابیهای خفیف تا متوسط کمک کند.
۸. افزایش سرعت سوختوساز بدن
آیا شما هم میخواهید متابولیسم یا سوختوساز بدن را در اوقاتی که نشستهاید، سریعتر کنید؟ کافئین موجود در چای به بهبود قوای ذهنی کمک میکند و نقش مثبتی هم در افزایش سرعت سوختوساز بدن و همچنین چربیسوزی دارد. البته این ایده نباید تا جایی پیش برود که در مصرف کافئین زیادهروی کنید. بهگفته پزشکان، دریافت کافئین باید بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیگرم در روز باقی بماند. هر فنجان چای سبز حاوی 40 میلیگرم کافئین است.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Readers Digest
منبع: Readers Digest
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد