5 فایده نارنگی
29 آبان 1400 ساعت: 10:8



نارنگی یکی از مرکبات خوشمزه و پرطرفدار است که شاید جدا شدن راحت پوسته آن دلیل این محبوبیت باشد. گرچه معمولا زمانی که صحبت از خواص مرکبات می‌شود، همه به یاد پرتقال می‌افتند اما نباید از خواص عالی نارنگی غافل شد. تاثیر این میوه بر سلامت بدن تا حدی است که توصیه می‌شود در فصل زمستان یک نارنگی در روز میل شود.

در ادامه این مطلب به 5 مورد از فواید عادت به خوردن این میوه اشاره کرده ایم که به ترتیب عبارتند از: 

 

1. سرشار از فیبرها و تسهیل گوارش

نارنگی سرشار از فیبرهای غذایی است که به عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و به‌همین دلیل بهتر است از میوه کامل به‌جای آبمیوه استفاده شود. پکتین یکی از این فیبرهای غذایی است که در پوسته سفید اطراف پالپ میوه وجود دارد که به کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک می‌کند. دمنوش پوست نارنگی نیز برای بهبود هضم پس از صرف غذای با چربی یا قند بالا مفید است. 

 

2. تقویت ایمنی بدن

مواجه بدن با انواع ویروس‌ها در فصول سرد سال موجب بروز خستگی و ضعف سیستم ایمنی می‌شود. اما گنجاندن نارنگی در رژیم غذایی به‌دلیل مقدار فراوان ویتامینC در این زمینه موثر است و زمینه ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد. البته برای این تاثیر مطلوب لازم است نارنگی به‌طور منظم مصرف شود.

 

3. کمک به کاهش وزن

نارنگی کالری کمی دارد و حاوی مقدار فراوان آب است که در دوران رژیم لاغری مفید خواهد بود. البته خوردن نارنگی احساس گرسنگی بین وعده‌های غذا را نیز کاهش می‌دهد و میان‌وعده مناسبی به‌جای تنقلات شور یا شیرین است. 

 

4. سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

علاوه بر مقدار فراوان ویتامین C به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عالی، نارنگی منبع غنی از دیگر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین‌هاست که با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و زمینه بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها و پیری سلولی کاهش پیدا می کند. این ترکیبات به‌دلیل تاثیر ضدالتهابی از عروق خونی نیز محافظت می‌کند. 

 

5. حفظ تعادل اسیدی و قلیایی بدن

تعادل حالت اسیدی و قلیایی بدن در حفظ سلامت و بسیاری از عملکردهای بدن نقش دارد. همه خوراکی‌های ترش الزاما حالت اسیدیته در بدن ایجاد نمی‌کنند که نارنگی یکی از آنهاست. این میوه بر خلاف طعم نسبتا ترشی که دارد ph قلیایی دارد و از افزایش اسیدیته بدن و بروز واکنش‌های اکسایشی و تحلیل مواد معدنی جلوگیری می‌کند. وجود مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، آهن و مس در نارنگی نیز در تامین این نیازهای بدن موثر است. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: cnews.fr

پس از پرخوری در یک وعده غذا چه باید کرد؟ 

خوراک مرغ و لوبیا؛ غذایی مناسب برای مبتلایان به دیابت​​​
4 عادت رایج اما نادرست در مصرف نوشیدنی‌ها​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو