دارو یا واکسن، کدامیک در مقابله با کووید۱۹ موثر است؟
10 آبان 1400 ساعت: 08:8
10 آبان 1400 ساعت: 08:8
همهگیری کرونا همچنان ادامه دارد، اما بسیاری از افراد هنوز تمایلی به دریافت واکسن کووید۱۹ ندارند. برخی ناامید، ترسان و بیاعتماد، به امید پیشگیری و درمان ویروس هستند و علیرغم فراوانی دادههای تحقیقاتی و مبتنی بر علم که از اثربخشی واکسن حمایت میکند، به استفاده از داروهای غیرمجاز یا غیرقانونی روی میآورند.

به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، در حال حاضر هنگام در نظر گرفتن داروهایی مانند آنتیبیوتیکها، مکملها و داروی ضدانگلی ایورمکتین مهم است که توجه داشته باشید کووید۱۹ یک ویروس و نه یک عفونت باکتریایی است.
اجزای یک ویروس و یک عفونت باکتریایی کاملا متفاوت است و با تجویز قویترین آنتیبیوتیکهای دنیا نیز نمیتوان کمکی به درمان بیماری ویروسی داشت. در واقع مصرف آنتیبیوتیک برای درمان یک ویروس هیچ مزیتی نخواهد داشت؛ حتی میتواند عوارض جانبی نامطلوبی به همراه داشته باشد و باعث مقاومت آنتیبیوتیک در فرد بیمار شود.
ویتامینهای A و E میتواند برای سیستم ایمنی مفید باشد اما درک خطرات آن نیز مهم است. مصرف بیش از دوز توصیه شده یک ویتامین میتواند بیش از اینکه مفید واقع شود، مضر باشد و موجب آسیب به بدن شما شود زمانی که به طور معمول کار میکند.
بنابراین بهترین امید ما در مقابله با کووید۱۹ واکسن است. واکسن نه تنها راهی ایمن و موثر برای محافظت از خود، خانواده و جوامع است بلکه به ما این فرصت را میدهد که همه با هم به جلو پیش برویم.
اجزای یک ویروس و یک عفونت باکتریایی کاملا متفاوت است و با تجویز قویترین آنتیبیوتیکهای دنیا نیز نمیتوان کمکی به درمان بیماری ویروسی داشت. در واقع مصرف آنتیبیوتیک برای درمان یک ویروس هیچ مزیتی نخواهد داشت؛ حتی میتواند عوارض جانبی نامطلوبی به همراه داشته باشد و باعث مقاومت آنتیبیوتیک در فرد بیمار شود.
ایورمکتین
طبق گفته سازمان غذا و داروآمریکا(FDA) داروهای ضدانگلی مانند ایورمکتین نباید برای درمان کووید۱۹ استفاده شود. داروهای ضدانگلی مانند آنتی بیوتیکها درمان مناسب یا موثری برای ویروس نیست زیرا هنوز ثابت نشده این داروها به عفونتهای ویروسی پاسخ میدهد یا خیر. همچنین مصرف دوزهای زیاد ایورمکتین مناسب نیست و مصرف بیش از حد آن میتواند باعث تهوع، استفراغ، اسهال، افت فشار خون(فشار خون پایین)، واکنشهای آلرژیک(خارش و کهیر)، سرگیجه، آتاکسی(مشکلات تعادل)، تشنج، کما و حتی مرگ شود.مکملها و ویتامینها
اگرچه مکملها و ویتامینها میتواند به سیستم ایمنی کمک کند اما بیماری کووید۱۹ را درمان یا از ابتلا به آن پیشگیری نمیکند. مکملها تنظیم نمیشود و ما واقعا از تاثیرات آن در بدن اطلاعی نداریم. وقتی به این میاندیشید که کدام مکملها را مصرف کنید، توصیه میشود در این مورد تحقیق و با ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که مکملهای مناسب برای بدن خود را مصرف خواهید کرد.ویتامینهای A و E میتواند برای سیستم ایمنی مفید باشد اما درک خطرات آن نیز مهم است. مصرف بیش از دوز توصیه شده یک ویتامین میتواند بیش از اینکه مفید واقع شود، مضر باشد و موجب آسیب به بدن شما شود زمانی که به طور معمول کار میکند.
واکسن
پزشکان طی این همهگیری نه فقط شاهد رنج بیماران بودند بلکه پریشانی عاطفی و ویرانی ناشی از کووید۱۹ را نیز احساس کردند. خانوادهها، دوستان، بچهها، همسایهها، کارکنان خط مقدم و جوامع دلشکسته شده و کاملا صادقانه بگوییم، خسته شدند. همگی میخواهند همهگیری به پایان برسد و رنج آن متوقف شود.بنابراین بهترین امید ما در مقابله با کووید۱۹ واکسن است. واکسن نه تنها راهی ایمن و موثر برای محافظت از خود، خانواده و جوامع است بلکه به ما این فرصت را میدهد که همه با هم به جلو پیش برویم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد