استخر توپ و فواید آن برای کودکان
6 مهر 1400 ساعت: 17:7



فرقی نمی‌کند بچه‌ها در چه سن و سالی باشند! استخر توپ یکی از تفریحات مورد علاقه تمام کودکان است. اما همین جست‌وخیز به ظاهر ساده در استخری پر از توپ‌های رنگی علاوه بر سرگرمی می‌تواند فواید دیگری نیز داشته باشد که می‌توان به آموزش و تحریک رشد مغزی کودکان اشاره کرد. 

از این پس اگر موقعیتی برای انداختن کودکان به استخر توپ فراهم شد فرصت را از دست ندهید و برای رشد جسمی، مغزی و عاطفی او دست به کار شوید.

 

کودک و سرگرمی


کودکان همه چیز را از طریق بازی کردن یاد می‌گیرند: از مهارت‌های حرکتی گرفته تا مهارت‌های شناختی و اجتماعی-عاطفی. بازی کردن در طول زندگی آنها جریان دارد و آنها را دائما فعال نگه می‌دارد تا دنیای خاص خود را کشف کرده و شکل دهند.

 

استخر توپ: یک تیر و چند نشان


استخر توپ یک سرگرمی چند منظوره است که در هر مکانی قابل اجراست. این نوع استخرها از نوع پارچه‌ای یا بادی، بزرگ یا کوچک و برای یک یا چندین کودک قابل استفاده هستند. در واقع این نوع استخرها با هر نوع، شکل و اندازه‌ای امکان انجام هزاران نوع بازی را به کودکان می‌دهند. به این ترتیب که کودکان می‌توانند ساعت‌ها بدون اینکه متوجه گذر زمان شوند داخل این استخرها بازی و جست‌وخیز کنند. 


بنابراین استخر توپ یک گزینه و یک استراتژی فوق‌العاده کاربردی برای انجام بازی‌های فیزیکی و کاهش زمان تماشای تلویزیون در کودکان است. به این ترتیب در کنار سرگرمی، انرژی و احساسات کودکان نیز تخلیه می‌شود. استخر توپ جزو بازی‌های کم‌خطر است چون به لطف هزاران توپی که داخل آن وجود دارد بعید است که آسیبی به کودک وارد شود.

 

4 فایده استخر توپ برای کودکان


1. استخر توپ و رشد مهارت‌های حرکتی و جسمانی


کودکان داخل استخر توپ می‌توانند فعالیت‌های مختلفی را به‌طور همزمان به اجرا بگذارند از جمله بالا رفتن، پایین آمدن، پریدن و انداختن خود روی توپ‌ها. تمام این کارها حرکت و هماهنگی عضلانی خوبی می‌طلبند. بنابراین باعث می‌شوند که کودکان با بدن و محدودیت‌هایش، حفظ تعادل و واکنش متقابل با پیرامون خود آشنا شوند.  


علاو‌ه‌براین، بازی در استخر توپ اعتماد به نفس کودک را بالا می‌برد چون باعث افزایش مهارت‌های حرکتی در آنها می‌شود. استخر توپ وسیله‌ای کاربردی برای افزایش هماهنگی چشم و دست، بالا بردن سرعت عکس‌العمل و مدیریت فضای پیرامون در کودکان می‌شود. به این ترتیب که باحرکت در جهت‌های مختلف، با مفاهیمی مانند بُعد، فاصله و جهت‌یابی آشنا می‌شوند. این مسئله نیز باعث می‌شود که کودکان یاد بگیرند رفتارهای خود را در محیطی امن مدیریت کنند؛ به عنوان مثال تصمیم بگیرند چه کاری را به چه ترتیبی انجام دهند.

 

2. استخر توپ و افزایش خلاقیت و قدرت تخیل کودکان


استخر توپ علاوه بر بازی و سرگرمی، به افزایش قدرت تخیل و خلاقیت کودک نیز کمک می‌کند. کودکان بازی‌ها و استراتژی‌های خاص خود را طراحی می‌کنند به عنوان مثال برای پیدا کردن توپ‌هایی با رنگ خاص مسابقه می‌گذارند یا تا حد ممکن داخل توپ‌ها شیرجه می‌زنند. در حالت کلی، کودکان داخل استخر توپ قدرت تخیل خود را رشد می‌دهند و دنیای خود را می‌سازند و سناریوهای مختلفی برای بازی کردن با کودکان دیگر طراحی می‌کنند. 

 

3. استخر توپ و بروز احساسات


استخر توپ جایی است که کودک می‌تواند انرژی و تنش‌ها را تخلیه کرده، بازی کند و کاملا سرگرم شود. استخر توپ نیز همانند هر بازی دیگری به تولید آندورفین یا «هورمون خوشبختی» که باعث حال خوب می‌شود کمک می‌کند. علاوه براین، این نوع بازی یک استراتژی خوب برای کسب مهارت‌های اجتماعی مانند رعایت نوبت ، احترام و به اشتراک گذاشتن بازی با دیگری محسوب می‌شود. 

در نهایت اینکه، بازی در استخر توپ باعث افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن انگیزه کودکان می‌شود. چون محیطی مناسب در اختیارشان قرار می‌گیرد تا مدام خود را به چالش بکشند.

 

4. استخر توپ و زمان بازی‌های مشترک


یکی از مزایای استخر توپ این است که کودکان کم‌سن با کودکان بزرگتر در یک فضا قرار می‌گیرند. به این ترتیب زمینه برای بازی‌های مشترک کودکان با سنین مختلف فراهم می‌شود و کودکان از هم یاد می‌گیرند. علاوه‌براین در برخی استخرها بزرگترها نیز اجازه بازی دارند و این مسئله باعث بهبود کیفیت روابط خانوادگی می‌شود.

 

تلویزیون و تبلت‌ خاموش!


بازی کردن یک منبع تمام نشدنی برای یادگیری است و به کودکان اجازه می‌دهد که در حین سرگرمی مهارت‌های مختلف خود را بروز و رشد دهند. در نتیجه، بسیار مهم است که بزرگترها از بازی فعال کودکان حمایت کرده و مشوق آنها باشند. به این منظور باید فضاهایی مهیا کنند تا کودکان آزادانه حرکت کنند، خود را کثیف کنند، جست‌وخیز کنند و آزادانه بازی کنند.


والدین باید به اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت کودکان در مقابل تلویزیون، تبلت و بازی با گوشی همراه آگاه باشند. شما باید مدت زمان تماشای تلویزیون و بی‌تحرکی را کاهش داده و در عوض امکان بازی در فضای باز را مهیا کنید تا کودک بیشتر با دنیای پیرامون خود آشنا شود. این‌کار زمینه را برای سپری کردن زمان بیشتری با فرزندتان مهیا می‌کند و در نتیجه باعث می‌شود شناخت‌تان از او بهتر شده و امکان گفت‌وگوهای خانوادگی بیشتر شود.

 

ترجمه: فاطمه مهدی‌پور

منبع:  etreparents 

 
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد