چگونه از ابتلا به هایپرپیگمنتاسیون جلوگیری کنیم؟
26 شهریور 1400 ساعت: 18:6



هایپرپیگمنتاسیون یا تغییرات رنگدانه‌ای در پوست، یکی از مشکلات پوستی است که قسمت‌هایی از پوست در آن نسبت به قسمت‌های دیگر تیره‌تر می‌شوند. در بعضی موارد این لکه‌های پوستی زمانی نمایان می‌شوند که ملانین (رنگدانه) توسط پوست بیش از حد تولید شود و رسوباتی را در پوست به‌وجود بیاورد. 

هایپرپیگمنتاسیون می‌تواند در التهاب و اسکارهای آکنه‌ای، نوسانات هورمونی، تماس بیش از حد با نور خورشید، ملاسما، مصرف بعضی از داروها و... ریشه داشته باشد. 

 

چگونه هایپرپیگمنتاسیون را درمان کنیم؟ 

 

راه‌های مختلفی برای درمان هایپرپیگمنتاسیون وجود دارند و البته راهکارهایی هم هستند که از پوست شما محافظت می‌کنند و مانع از ابتلا به هایپرپیگمنتاسیون در دوره‌های بعدی زندگی می‌شوند. اگر واقعا می‌خواهید از ابتلا به هایپرپیگمنتاسیون جلوگیری کنید، برای شروع باید استفاده منظم و مستمر از محصولات ضدآفتاب را جدی بگیرید. در ادامه با چند راهکار مهم دیگر آشنا خواهیم شد. 

 

1. جوش‌های آکنه‌ای را دستکاری نکنید 

 

جوش‌های پوستی می‌آیند و می‌روند، اما اسکارها یا جوشگاه‌ها برای همیشه باقی می‌مانند. شکل‌گیری جوشگاه‌ها با التهابات پوستی همراه است و این روند می‌تواند به هایپرپیگمنتاسیون یا تغییرات رنگدانه‌ای پوست منتهی شود. 

 

هرچه جوش‌ها را بیشتر دستکاری کنید، وضعیت آنها هم بدتر خواهد شد. به‌علاوه هرچه زودتر برای درمان هایپرپیگمنتاسیون اقدام کنید، این لکه‌های پوستی هم زودتر برطرف خواهند شد. لکه‌های قهوه‌ای و تیره می‌توانند به‌مرور زمان وارد لایه‌های عمیق‌تر پوستی شوند و درنتیجه سخت‌تر از بین بروند. بنابراین برای مقابله با جوش‌های پوستی باید از متخصصان پوست‌ومو و محصولات طراحی‌شده برای این کار کمک بگیرید. 

 

2. از محصولات ضدآفتاب استفاده کنید 

 

همان‌طور که قبل‌تر گفته شد، هایپرپیگمنتاسیون اغلب به‌علت تماس بیش از حد با نور خورشید به‌وجود می‌آید. درواقع خورشید پرتوهای فرابنفش نیرومندی را از خود ساطع می‌کند که می‌توانند رنگدانه‌های پوستی را به فعالیت شدید وادار سازند. بنابراین همیشه از محصولات ضدآفتاب وسیع‌الطیف با قابلیت محافظت همزمان در برابر پرتوهای UVA و UVB استفاده کنید. محصولاتی که امروزه از پوست در برابر نور آبی و آلودگی هوا هم محافظت می‌کنند، گزینه‌های بهتری هستند. 

 

3. از محصولات ملایم و استاندارد برای مراقبت از پوست کمک بگیرید 

 

زیاده‌روی در استفاده از محصولات گوناگون، خصوصا انواع زبر و غلیظ، می‌تواند مشکلاتی مانند تحریکات پوستی و التهاب را به همراه داشته باشد که در درازمدت به هایپرپیگمنتاسیون منتهی می‌شود. بنابراین همیشه از محصولات استاندارد و متناسب با شرایط پوست خودتان استفاده کنید. استفاده منظم از محصولات مرطوب‌کننده‌ای که حاوی گلیسرین و اسید هیالورونیک هستند نیز تصمیم خوبی در راستای جلوگیری از ابتلا به هایپرپیگمنتاسیون است. این محصولات هم از پوست محافظت می‌کنند و هم نقش مثبتی در روشن‌سازی پوست و ترمیم بافت‌های آن دارند. 

 

4. به متخصصان پوست‌ومو مراجعه کنید 


امروزه محصولات کارآمد و مناسبی برای درمان هایپرپیگمنتاسیون تولید می‌شوند که کاربرد راحتی هم دارند. متخصصان پوست‌ومو می‌توانند وضعیت پوست شما را بررسی کنند و یکی از این محصولات را به شما پیشنهاد بدهند. اگر استفاده از محصولات موضعی به نتیجه نرسد، راهکارهایی مانند لایه‌برداری شیمیایی، لیزردرمانی و میکرودرم ابریژن هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای مقابله با تغییرات رنگدانه‌ای پوست باشند. البته اگر کسی به ملاسما مبتلا باشد، لیزردرمانی و لایه‌برداری شیمیایی می‌تواند مشکل هایپرپیگمنتاسیون او را بدتر کند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: fabfitfun


برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو