20 شهریور 1400 ساعت: 09:6
آلو، میوه خوشمزه روزهای آخر تابستان است که حدود 2000 نوع از این میوه در دنیا کشت میشود. میوه تازه و خشک آن کاربرد زیادی دارد و معمولا بهدلیل تاثیر بر عملکرد سیستم گوارش مصرف میشود. اما جالب اینکه آلو منبع سرشار آنتیاکسیدانهاست و در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریها موثر است.
در ادامه این مطلب، به 5 مورد از فواید عادت به خوردن این میوه اشاره شده است که به ترتیب عبارتند از:
1. کالری پایین
آلو انتخاب مناسبی برای طرفداران رژیم لاغری است زیرا کالری کمی دارد و از طرفی در عملکرد گوارش و دفع چربیها موثر است. فیبرهای غذایی آلو به افزایش احساس سیری نیز کمک میکنند. البته این نکته در مورد آلو تازه است و آلو خشک بهخاطر تغلیظ آب، کالری بالاتری دارد.
2. بهبود عملکرد سیستم گوارش
انواع آلو جزء بهترین خوراکیهای حاوی فیبرهای غذایی است که تاثیر شناختهشدهای در بهبود و مقابله با یبوست موقت یا مزمن دارد. البته نباید در مصرف آلو زیادهروی کرد.
3. تقویت حافظه
آلو زرد منبع بسیار غنی از فلاونوئیدها بهخصوص آنتوسیانها و فلاونهاست. حال آنکه فلاونوئیدها تاثیر عالی بر قابلیتهای شناختی دارند. براساس مطالعهای که در سال 2013 انجام شد، مصرف منظم آلو زرد نقش موثری بر حافظه و تواناییهای یادگیری دارد.
4. کمک به پیشگیری از سرطان
انواع آلو سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است. مطالعات نشان میدهد ویتامینها و ترکیبات آنتیاکسیدانی آلو به پیشگیری از بروز بعضی سرطانها مانند سرطان ریه و دهان کمک میکند. این آنتیاکسیدانها روند پیر شدن زودرس سلولها را نیز به تاخیر میاندازد.
5. مقابله با اضطراب
گرچه شاید عجیب بهنظر برسد اما آلو زرد خواص ضداضطراب دارد. در واقع، این میوه حاوی ترکیبی بهنام اسید کلروژنیک است که عملکردی شبیه داروهای بنزودیازپین دارد و با تاثیر بر گیرندههای عصبی به ایجاد آرامش کمک میکند.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:TopSante.fr
در آب تان چند قطره آب لیمو ترش بریزید!چرا ادویه ها مفیدند؟