میگو کلسترول خون را بالا نمی‌برد!
14 شهریور 1400 ساعت: 07:6



افراد بسیاری به طعم شیرین و دلپذیر میگو علاقه دارند و مخصوصا میگوی تازه را برای خوردن ترجیح می‌دهند. با این‌حال، بعضی افراد علی‌رغم این علاقه زیاد به خوردن میگو، از مصرف این غذای دریایی خودداری می‌کنند چون نگران کلسترول بالای آن هستند. یکی از سوالاتی که در چنین وضعیتی مطرح می‌شود، این است که آیا این سخت‌پوستان کوچک واقعا برای ما مفید هستند یا نه؟ علاقه‌مندان به میگو باید چه تصمیمی در این زمینه بگیرند؟ 

اول از همه به موضوع کلسترول می‌پردازیم. این درست است که میگوها حاوی کلسترول بالایی هستند، اما یافته‌های علمی نشان داده‌اند که خوش‌بختانه کلسترول موجود در میگو دارای تاثیر کمی بر کلسترول خون است. بنابراین، برخلاف آن چیزی که بعضی افراد تصور می‌کنند، مصرف میگو نمی‌تواند سطح کلسترول خون را شدیدا افزایش دهد. به‌گفته متخصصان تغذیه، چربی‌های اشباع و ترانسی که ما دریافت می‌کنیم، بسیار بیشتر از کلسترول موجود در مواد غذایی روی سلامت ما تاثیر منفی می‌گذارند. میگو هم حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از چربی‌های اشباع و ترانس است و بنابراین یک ماده غذایی سالم محسوب می‌شود.

 

ارزش تغذیه‌ای میگو در هر 85 گرم از این خوراکی به این ترتیب است؛ 84 کیلوکالری انرژی، 20 گرم پروتئین، صفر گرم چربی، صفر گرم کربوهیدرات، 161 میلی‌گرم کلسترول، 0.4 میلی‌گرم آهن، 220 پتاسیم و 1.4 زینک (روی). بنابراین، میگو کالری کمی دارد، درحالی که منبع فوق‌العاده‌ای برای دریافت پروتئین است. این خوراکی لذیذ و سالم حاوی سلنیوم نیز هست که برای سلامت قلب، سیستم ایمنی و سلامت تیروئید اهمیت زیادی دارد. مقادیری از یُد هم در میگو یافت می‌شود که برای عملکرد تیروئید مفید است. دیگر مواد مغذی ضروری موجود در میگو عبارتند از ویتامین B12، مس، امگا-3 و نوعی آنتی‌اکسیدان به‌نام آستاگزانتین. 

 

بنابراین، میگو می‌تواند انتخاب تغذیه‌ای سالم و باکیفیتی باشد اما روند آماده‌سازی آن برای خوردن بسیار مهم است. اگر میگو را درون حجم زیادی از روغن سرخ کنید، طبیعتا بیش از آنکه برای سلامت شما مفید باشد، مضرات مختلفی برای تان خواهد داشت. پس میگو باید با روش‌هایی مانند گریل کردن، پختن یا بخارپز کردن برای خوردن آماده شود. وقتی به مرحله طعم‌دارسازی میگو می‌رسیم هم باید از چاشنی‌های سالم مانند روغن زیتون فرابکر و آب مرکبات تازه استفاده کنیم، نه از سس‌های چرب و ناسالم. 

 

طرز پخت میگو 

این منبع پروتئینی که خیلی سریع می‌پزد، یکی از گزینه‌های غذایی محبوب برای شام است. قبل از پختن میگو حتما باید همه میگوها را رگ‌گیری کنید. برای انجام این کار ابتدا یک چاقوی تیز بردارید و سپس یک شکاف کوچک در پشت میگو بزنید تا رگ درونش نمایان شود. بعد رگ را بگیرید و بیرون بکشید. اگر میگوی تازه را با پوسته‌اش خریده‌اید، می‌توانید میگو را با همان پوسته بپزید. این پوسته مثل یک لایه محافظتی عمل می‌کند و نه‌تنها گوشت میگو را آبدار نگه می‌دارد، بلکه مانع از پخته شدن بیش از حد آن و سفت‌شدگی این غذای دریایی می‌شود. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: eatingwell

2 سوال مهم درباره ایمنی غذایی در دوران کرونا! 

ژنتیک بر تمایل به خوراکی‌های چرب، شور و شیرین تاثیر دارد!​​​
اصول غذا خوردن بعد از، از ‌دست‌دادن حس چشایی و بویایی​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد