4 منبع مهم چربی‌های اشباع در رژیم‌‌ غذایی ما
13 شهریور 1400 ساعت: 10:6



اگرچه چربی‌ها تاریخچه بحث‌برانگیزی در علم تغذیه دارند، اما چربی‌ها (اشباع و غیراشباع) باید جایگاه مشخصی در رژیم غذایی ما داشته باشند، زیرا چربی به‌عنوان یکی از اجزای مغذی و مهم در رژیم‌های غذایی ما شناخته می‌شود. اما نکته مهمی که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم، انتخاب بهترین منابع برای دریافت انواع چربی‌ها است. با این‌حال زیاده‌روی در دریافت چربی اشباع، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی و دیگر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. 

سازمان‌های معتبری مانند انجمن قلب آمریکا (AHA) اعلام کرده‌اند که در یک رژیم غذایی متعادل با 2 هزار کیلوکالری روزانه نهایتا می‌توان 13 گرم چربی اشباع با 200 کیلوکالری دریافت کرد، اما بعضی افراد به‌راحتی از این محدوده عبور می‌کنند. در ادامه، برای شما توضیح خواهیم داد که کدام منابع غذایی رایج و محبوب در رژیم‌های غذایی ما میزان بالایی از چربی‌های اشباع را وارد بدن ما می‌کنند. 

 

1. ساندویچ‌ها 

نان‌ها معمولا حاوی چربی اشباع نیستند، پس حجم انبوه چربی‌های اشباع که از طریق ساندویچ‌ها وارد بدن ما می‌شود، عمدتا از فرآورده‌های گوشتی و پنیرها شکل می‌گیرد. افزودن سس‌ها و چاشنی‌هایی مانند سس مایونز به ساندویچ هم به‌راحتی می‌تواند میزان چربی اشباع را افزایش دهد. آمارها نشان می‌دهند که حدود 19 درصد از کل چربی‌های اشباع دریافتی در رژیم غذایی را همین ساندویچ‌ها می‌سازند. بنابراین اگر می‌خواهید ساندویچ سالم و بی‌ضرری داشته باشید که حاوی چربی اشباع زیادی نباشد، از منابع پروتئینی بدون چربی همراه با سبزیجات و ماست استفاده کنید. 

 

2. دسرها و تنقلات شیرین 

شاید از شنیدن این نکته تعجب کنید، اما دسرها و شیرینی‌ها معمولا همراه با مقدار زیادی کره، روغن پالم یا چربی‌های گرفته‌شده از لبنیات تولید می‌شوند. حدود 11 درصد از کل چربی‌های اشباع دریافتی ما را همین دسرها و تنقلات شیرین تشکیل می‌دهند. خوراکی‌هایی مانند بستنی، کیک‌ها، کلوچه‌ها، دونات‌ها و... همگی حاوی چربی اشباع هستند. پس به‌جای اینکه هر روز از این خوراکی‌های شیرین استفاده کنید، سراغ گزینه‌های جایگزین مانند میوه و چای بروید. 

 

3. برنج، ماکارونی و غذاهای برپایه غلات 

انواع غلات ذاتا حاوی چربی اشباع نیستند، اما غذاهای برپایه غلات حدود 7 درصد از کل چربی‌های اشباع دریافتی را می‌سازند. این مشکل به افزودن انواع چربی‌ها، گوشت‌های چرب و پنیرهای چرب به غذاهای برپایه غلات برمی‌گردد. غذاهایی مانند لازانیا، ماکارونی و... ظاهرا باید برپایه غلات باشند، اما معمولا همراه با حجم بالایی از چربی‌های اشباع مصرف می‌شوند. بنابراین، باید غذاهای برپایه غلات را همراه با سبزیجات و گوشت‌های بدون چربی پخته‌شده مصرف کنید. 

 

4. شیرها و ماست‌های پُرچرب

انواع لبنیات برای سلامتی ما مفید هستند، اما نباید فراموش کنیم که محصولات لبنی هم می‌توانند مقادیر بالایی از چربی‌های اشباع داشته باشند. شیرها و ماست‌های پُرچرب خوش‌مزه‌تر هستند و مقادیر بیشتری از مواد مغذی را به بدن می‌رسانند، اما زیاده‌روی در استفاده از آنها نیز می‌تواند کاری کند که تعادل چربی‌های اشباع در رژیم غذایی روزانه مختل شود. انواع ماست‌ها و شیرهای طعم‌دارشده نیز از این نظر وضعیت بدتری دارند چون عمدتا میزان چربی اشباع در آنها بیشتر است و متاسفانه از قندهای افزودنی در فرایند ساخت و تولید آنها استفاده می‌شود. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: eatingwell

ژنتیک بر تمایل به خوراکی‌های چرب، شور و شیرین تاثیر دارد! 

حذف یک وعده غذا به کاهش وزن مان کمک می‌کند؟​​​
6 ترفند حفظ ارزش تغذیه ای سبزیجات​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد