رژیم غذایی مناسب برای بیماران قلبی در دوران شیوع کروناویروس
23 فروردین 1399 ساعت: 09:1
23 فروردین 1399 ساعت: 09:1
همانطور که بیشتر ما شنیدهایم و میدانیم، ابتلا به بیماری کووید 19 در افرادی با بیماریهای زمینهای، خطرناکتر از سایر افراد خواهد بود. منظور از بیماریهای زمینهای، بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای کلیوی، قلبی، انواع سرطان و... است. از اینرو، متخصصان تغذیه به افرادی با بیماریهای قلبی که این روزها در قرنطینه خانگی بهسر میبرند، توصیه میکند که با یک رژیم غذایی مناسب شرایط پایداری برای خودشان فراهم کنند تا خطر ابتلا به کرونا در آنها کاهش پیدا کرده یا در صورت مبتلا شدن به این بیماری، بدن در شرایط مناسبی برای مبارزه با ویروس قرار بگیرد.

بهتر است بدانید که رژیم غذایی مناسب در این دوران برای بیماران قلبی میتواند فشار خون و کلسترول خون آنها را در محدوده طبیعی نگه دارد و جلوی افزایش وزنشان را هم بگیرد. در ادامه با ۴ مورد مهم که باید در رژیم غذایی بیماران قلبی در قرنطینه رعایت شود، آشنا میشویم.
۱. منظم غذا بخورید. یکی از مشکلاتی که قرنطینه برای بسیاری از خانوادهها ایجاد کرده است، مختل شدن ساعت خواب و خوراک است. زمانی که نظم خوراکی بیماران قلبی مختل میشود، آنها با نوسانات قند و فشار خون مواجه میشوند و حتی ممکن است در ساعت هایی از روز، ولع یا پُرخوری شدید داشته باشند. همه این موارد هم برای قلب و سیستم ایمنی بدن این بیماران خطرناک است و هم میتواند احتمال ایجاد اضافهوزن را در آنها افزایش دهد. بنابراین، بیماران قلبی باید ۳ وعده اصلی و ۳ میانوعده غذایی را با نظم مشخصی در طول روز دریافت کنند و حتما تمام گروههای غذایی را به مصرف برسانند تا انرژی، قند، چربی و فشار خون شان در محدوده طبیعی قرار بگیرد.
۲. مصرف شکر را کاهش دهید. در این روزهای خانهنشینی اجباری که شاید با افزایش تمایل به استفاده از شیرینیهای خانگی همراه باشد، بهتر است که بیماران قلبی در طول روز مراقب میزان قند دریافتی شان باشند. این بیماران باید بهمنظور پیشگیری از ابتلا به اضافهوزن یا نوسانات ناگهانی قند خون، مصرف قندهای ساده را با احتیاط بیشتری در رژیم غذایی داشته باشند و تا جایی که میتوانند، از مصرف قند و شکر یا نوشیدنیها و خوراکیهای حاوی شکر خودداری کنند.
۳. چربیها را با احتیاط مصرف کنید. یکی از موارد تغذیهای که شدیدا باید در رژیم غذایی بیماران قلبی مورد توجه باشد، استفاده از چربیهای مختلف است. توصیه میشود که در این دوران، بیماران قلبی به نوع چربی مصرفی شان بیشتر توجه کنند و میزان مصرف چربیهای غیراشباع را بیشتر از چربیهای اشباع در رژیم روزانه داشته باشند. بهتر است که این بیماران تا جایی که میتوانند دور مصرف محصولات حاوی چربی ترانس هم خط بکشند. چربیهای اشباع بیشتر در منابع غذایی حیوانی مانند گوشتهای پُرچرب و لبنیات پُرچرب وجود دارند و چربیهای غیراشباع و مفید برای بیماران قلبی هم بیشتر در روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، انواع مغزها و دانههای خام یافت میشوند. این بیماران باید رژیم غذایی شان را در دوران قرنطینه بر پایه مصرف حداقل 2 وعده ماهی در طول هفته تنظیم کنند تا اسیدهای چرب امگا-۳ کافی دریافت کنند. امگا-۳ جزو مفیدترین انواع چربیها برای بیماران قلبی محسوب میشود.
۴. مصرف نمک را کم کنید. افزایش میزان دریافت سدیم در رژیم غذایی بیماران قلبی، ارتباط مستقیمی با افزایش فشار خون و سطح التهاب در بدن شان دارد که همه این موارد میتوانند در کنار یکدیگر سیستم ایمنی بدن بیماران قلبی را تضعیف کنند. به همین دلیل هم این بیماران باید در دوران قرنطینه خانگی کمتر از قبل نمک مصرف کنند و برای طعم دادن به غذاها، بهجای نمک از انواع چاشنیهای ترش یا گیاهان معطر کمک بگیرند. به یاد داشته باشید که مصرف حجم فراوانی از سبزیها و صیفیها در کنار بشقاب غذا و همچنین میوهها در میانوعدههای غذایی برای حفظ سلامت عمومی بیماران قلبی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: NetDoctor
۱. منظم غذا بخورید. یکی از مشکلاتی که قرنطینه برای بسیاری از خانوادهها ایجاد کرده است، مختل شدن ساعت خواب و خوراک است. زمانی که نظم خوراکی بیماران قلبی مختل میشود، آنها با نوسانات قند و فشار خون مواجه میشوند و حتی ممکن است در ساعت هایی از روز، ولع یا پُرخوری شدید داشته باشند. همه این موارد هم برای قلب و سیستم ایمنی بدن این بیماران خطرناک است و هم میتواند احتمال ایجاد اضافهوزن را در آنها افزایش دهد. بنابراین، بیماران قلبی باید ۳ وعده اصلی و ۳ میانوعده غذایی را با نظم مشخصی در طول روز دریافت کنند و حتما تمام گروههای غذایی را به مصرف برسانند تا انرژی، قند، چربی و فشار خون شان در محدوده طبیعی قرار بگیرد.
۲. مصرف شکر را کاهش دهید. در این روزهای خانهنشینی اجباری که شاید با افزایش تمایل به استفاده از شیرینیهای خانگی همراه باشد، بهتر است که بیماران قلبی در طول روز مراقب میزان قند دریافتی شان باشند. این بیماران باید بهمنظور پیشگیری از ابتلا به اضافهوزن یا نوسانات ناگهانی قند خون، مصرف قندهای ساده را با احتیاط بیشتری در رژیم غذایی داشته باشند و تا جایی که میتوانند، از مصرف قند و شکر یا نوشیدنیها و خوراکیهای حاوی شکر خودداری کنند.
۳. چربیها را با احتیاط مصرف کنید. یکی از موارد تغذیهای که شدیدا باید در رژیم غذایی بیماران قلبی مورد توجه باشد، استفاده از چربیهای مختلف است. توصیه میشود که در این دوران، بیماران قلبی به نوع چربی مصرفی شان بیشتر توجه کنند و میزان مصرف چربیهای غیراشباع را بیشتر از چربیهای اشباع در رژیم روزانه داشته باشند. بهتر است که این بیماران تا جایی که میتوانند دور مصرف محصولات حاوی چربی ترانس هم خط بکشند. چربیهای اشباع بیشتر در منابع غذایی حیوانی مانند گوشتهای پُرچرب و لبنیات پُرچرب وجود دارند و چربیهای غیراشباع و مفید برای بیماران قلبی هم بیشتر در روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، انواع مغزها و دانههای خام یافت میشوند. این بیماران باید رژیم غذایی شان را در دوران قرنطینه بر پایه مصرف حداقل 2 وعده ماهی در طول هفته تنظیم کنند تا اسیدهای چرب امگا-۳ کافی دریافت کنند. امگا-۳ جزو مفیدترین انواع چربیها برای بیماران قلبی محسوب میشود.
۴. مصرف نمک را کم کنید. افزایش میزان دریافت سدیم در رژیم غذایی بیماران قلبی، ارتباط مستقیمی با افزایش فشار خون و سطح التهاب در بدن شان دارد که همه این موارد میتوانند در کنار یکدیگر سیستم ایمنی بدن بیماران قلبی را تضعیف کنند. به همین دلیل هم این بیماران باید در دوران قرنطینه خانگی کمتر از قبل نمک مصرف کنند و برای طعم دادن به غذاها، بهجای نمک از انواع چاشنیهای ترش یا گیاهان معطر کمک بگیرند. به یاد داشته باشید که مصرف حجم فراوانی از سبزیها و صیفیها در کنار بشقاب غذا و همچنین میوهها در میانوعدههای غذایی برای حفظ سلامت عمومی بیماران قلبی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: NetDoctor
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد