ناگفته‌هایی در باب آلرژی و حساسیت به کنجد
19 مرداد 1400 ساعت: 17:5



آیا می‌دانید کنجد در کنار فواید بسیاری که دارد، یکی از رایج‌ترین مواد حساسیت‌زای غذایی نیز محسوب می‌شود؟ برای افرادی که به کنجد حساسیت دارند، ‌عدم مصرف این گیاه و نیز غذاهای حاوی آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آلرژی به کنجد، در این مقاله با ما همراه باشید.

 

آلرژی به کنجد چیست؟


آلرژی به کنجد زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن، کنجد (دانه کنجد یا روغن کنجد) را به عنوان عنصری مضر و مزاحم تشخیص می‌دهد. برای برخی از افراد، کنجد بعضاً واکنش‌هایی ایجاد می‌کند که می‌تواند زندگی را به خطر بیاندازد.

 

علائم آلرژی به کنجد چیست؟


حساسیت به کنجد مانند سایر آلرژی‌های غذایی می‌تواند شامل هر یک از علائم زیر باشد: 

  • گرگرفتگی در صورت، کهیر یا بثورات پوستی، قرمزی و خارش پوست
  • تورم چشم، صورت، لب‌ها، گلو و زبان
  • مشکل در تنفس، گفتار یا بلعیدن غذا
  • اضطراب، پریشانی، کسالت، رنگ‌پریدگی، تنگی نفس و ضعف
  • گرفتگی عضلانی، اسهال یا استفراغ
  • کاهش فشارخون، افزایش ضربان قلب و از دست دادن هوشیاری (در موارد شدید)

شدت این علائم می‌تواند از یک واکنش آلرژیک به واکنش دیگر متفاوت باشد. حتی مقدار کمی کنجد هم می‌تواند واکنش آلرژیک ایجاد کند، بنابراین اگر به این گیاه حساسیت دارید، از مصرف تمام غذاهایی که حاوی کنجد و مواد پایه کنجد هستند خودداری کنید.

 

حساسیت به کنجد معمولاً چه زمانی تشخیص داده می‌شود؟


به‌طور کلی، احتمال آلرژی در کودکان در مقایسه با بزرگسالان، بیشتر است. در صورت مشکوک بودن به آلرژی به کنجد حتماً با پزشک یا متخصص آلرژی مشورت کنید.

 

آیا می‌توانم از روغن کنجد استفاده کنم؟


نه اگر به دانه کنجد حساسیت دارید، باید از مصرف روغن کنجد نیز خودداری کنید.

 

نکاتی درخصوص رژیم غذایی بدون کنجد


اگر ملزم به رعایت رژیم غذایی بدون کنجد هستید، این نکات مفید را بخاطر بسپارید:

  • هنگام خرید مایحتاج روزانه خود، در لیست مواد تشکیل‌دهنده به‌دنبال عبارت «حاوی کنجد» بگردید. اکنون وجود کنجد در مواد غذایی به وضوح روی برچسب کالا‌ها مشخص شده است.

  • از مصرف محصولات غذایی با برچسب «ممکن است حاوی کنجد یا آثار کنجد باشد» خودداری کنید.

  • اگر مطمئن نیستید که کالایی حاوی کنجد است یا نه، با تولیدکننده آن تماس بگیرید. حتی اگر قبلاً از این محصول استفاده کرده‌اید، فراموش نکنید که ممکن است مواد سازنده آن تغییر کرده باشد. جزئیات تماس با سازنده را می‌توان در بسیاری از بسته‌بندی‌ها مشاهده کرد.

  • خطر نکنید و از خرید غذاهایی که لیست مواد تشکیل‌دهنده مشخصی ندارند خودداری نمایید. به‌ویژه از محصولات وارداتی خودداری کنید، زیرا این محصولات همیشه برچسب غذایی دقیقی ندارند.

  • هنگام غذا خوردن در رستوران، حتماً مطمئن شوید و سوال کنید که غذای مورد نظر شما حاوی کنجد نباشد. حتی قبل از رفتن به رستوران برای اطمینان بیشتر می‌توانید تماس بگیرید. 

 

در پایان فراموش نکنید که حساسیت به کنجد پایان دنیا نیست! اگر به این گیاه حساسیت دارید، این بدان معنا نیست که نمی‌توانید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید. اگر مطمئن نیستید که محصولی کنجد دارد یا خیر، به هیچ عنوان خطر نکنید. برای جلوگیری از واکنش آلرژیک، هر بار با دقت لیست مواد تشکیل‌دهنده مواد غذایی را مطالعه کنید. 

 

ترجمه: عفت عباسیان

منبع: unlockfood.ca


برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو