۱۰ سالاد مغذی برای روزهای قرنطینه خانگی
22 فروردین 1399 ساعت: 09:1
22 فروردین 1399 ساعت: 09:1
بیتحرکی، خوردن تنقلات و غذاهای چرب میتوانند از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش وزن طی دوران قرنطینه خانگی باشد. اما گنجاندن سالاد به خاطر مقدار فراوان فیبرها و آنتیاکسیدانها به پاکسازی بدن در این فصل کمک میکند و از طرفی به دلیل کالری و شاخص گلایسمی پایینی که دارد موجب کنترل وزن، قند و کلسترول خون می شود.

در ادامه این مطلب شما را با انواع سالادهای مغذی آشنا خواهیم کرد.
۱. سالاد یونانی
برای تهیه سالاد یونانی، خیار، گوجه فرنگی و پیاز ( از هر کدام ۱ عدد) را خرد کرده و با چند عدد زیتون سیاه یا سبز، جعفری تازه، 200 گرم پنیرفتا و 2 قاشق سوپخوری روغن زیتون مخلوط کنید. نمک، فلفل و مرزنجوش (در صورت دسترسی) چاشنی های آن هستند. برای رژیم های لاغری می توان پنیر ریکوتا را جایگزین پنیرفتا کنید.
۲. سالاد کدوسبز و نخودفرنگی
نخودفرنگی تازه را چند دقیقه با آب و نمک بپزید. سپس با کدوسبز خلال شده و پیاز خردشده مخلوط کنید. لیموترش، نمک و فلفل برای چاشنی آن عالی هستند.
۳. سالاد سیب و کلم
یک عدد سیب قرمز و یک عدد سیب سبز را خلالی برش بزنید. برگ های کلم را نیز خرده کرده و با هم مخلوط کنید. برای چاشنی سالاد، ماست را با کمی خردل و سرکه رقیق کرده و به آنها بیفزایید.
۴. سالاد کلم قرمز و تربچه
کلم قرمز خرد شده را با تربچه های حلقه حلقه شده در ظرفی بریزید و با مقداری پنیر کم چرب مخلوط کنید. روغن زیتون، جعفری تازه، سرکه و نمک و فلفل، سس این سالاد هستند.
۵. سالاد اسفناج و پنیر
برگ های تازه اسفناج را با گوجه فرنگی خردشده و پنیر فتا مخلوط کنید. کمی روغن زیتون را با سرکه، نمک و فلفل برای طعم دادن اضافه کنید.
۶. سالاد کرفس و هویج
هویج، کاهو و کرفس خردشده را همراه با گوجه فرنگی گیلاسی در ظرفی بریزید. روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری عسل، کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید در این سالاد از تخم مرغ آبپز نیز استفاده کنید.
۷. سالاد باقلا
باقلا پخته را با پیازچه خرد شده مخلوط کنید. آب لیموترش، روغن زیتون، پودر زیره و نمک و فلفل سس عالی این سالاد بهاری هستند. می توانید نخودفرنگی و لوبیاسبز را نیز به این سالاد اضافه کنید.
۸. سالاد بلغور جو
یک پیمانه بلغور جو را پخته و با مقداری پنیر، فلفل دلمه ای و پیازچه خرد شده مخلوط کنید. البته کمی آب پرتقال تازه و آب لیموترش همراه با روغن زیتون، نمک و فلفل، نعناع و ریحان تازه چاشنی سالاد خواهند بود.
۹. سالاد سبزیجات با سس سیر
سبزی های بهاری مانند ریحان، گشنیز، جعفری و در صورت تمایل اسفناج و کاهو را در ظرفی بریزید. کمی روغن زیتون را با ماست چکیده، سیر رنده شده، نمک و آبلیمو به عنوان سس اضافه کنید.
۱۰. سالاد هویج و زنجبیل
هویج خلال شده را با کمی عسل آغشته کنید. زنجبیل تازه را با آب لیمو و پرتقال همچنین مقداری ماست مخلوط و به عنوان سس بیفزایید. البته می توانید از پالپ پرتقال یا لیموترش نیز استفاده کنید.
۱. سالاد یونانی
برای تهیه سالاد یونانی، خیار، گوجه فرنگی و پیاز ( از هر کدام ۱ عدد) را خرد کرده و با چند عدد زیتون سیاه یا سبز، جعفری تازه، 200 گرم پنیرفتا و 2 قاشق سوپخوری روغن زیتون مخلوط کنید. نمک، فلفل و مرزنجوش (در صورت دسترسی) چاشنی های آن هستند. برای رژیم های لاغری می توان پنیر ریکوتا را جایگزین پنیرفتا کنید.
۲. سالاد کدوسبز و نخودفرنگی
نخودفرنگی تازه را چند دقیقه با آب و نمک بپزید. سپس با کدوسبز خلال شده و پیاز خردشده مخلوط کنید. لیموترش، نمک و فلفل برای چاشنی آن عالی هستند.
۳. سالاد سیب و کلم
یک عدد سیب قرمز و یک عدد سیب سبز را خلالی برش بزنید. برگ های کلم را نیز خرده کرده و با هم مخلوط کنید. برای چاشنی سالاد، ماست را با کمی خردل و سرکه رقیق کرده و به آنها بیفزایید.
۴. سالاد کلم قرمز و تربچه
کلم قرمز خرد شده را با تربچه های حلقه حلقه شده در ظرفی بریزید و با مقداری پنیر کم چرب مخلوط کنید. روغن زیتون، جعفری تازه، سرکه و نمک و فلفل، سس این سالاد هستند.
۵. سالاد اسفناج و پنیر
برگ های تازه اسفناج را با گوجه فرنگی خردشده و پنیر فتا مخلوط کنید. کمی روغن زیتون را با سرکه، نمک و فلفل برای طعم دادن اضافه کنید.
۶. سالاد کرفس و هویج
هویج، کاهو و کرفس خردشده را همراه با گوجه فرنگی گیلاسی در ظرفی بریزید. روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری عسل، کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید در این سالاد از تخم مرغ آبپز نیز استفاده کنید.
۷. سالاد باقلا
باقلا پخته را با پیازچه خرد شده مخلوط کنید. آب لیموترش، روغن زیتون، پودر زیره و نمک و فلفل سس عالی این سالاد بهاری هستند. می توانید نخودفرنگی و لوبیاسبز را نیز به این سالاد اضافه کنید.
۸. سالاد بلغور جو
یک پیمانه بلغور جو را پخته و با مقداری پنیر، فلفل دلمه ای و پیازچه خرد شده مخلوط کنید. البته کمی آب پرتقال تازه و آب لیموترش همراه با روغن زیتون، نمک و فلفل، نعناع و ریحان تازه چاشنی سالاد خواهند بود.
۹. سالاد سبزیجات با سس سیر
سبزی های بهاری مانند ریحان، گشنیز، جعفری و در صورت تمایل اسفناج و کاهو را در ظرفی بریزید. کمی روغن زیتون را با ماست چکیده، سیر رنده شده، نمک و آبلیمو به عنوان سس اضافه کنید.
۱۰. سالاد هویج و زنجبیل
هویج خلال شده را با کمی عسل آغشته کنید. زنجبیل تازه را با آب لیمو و پرتقال همچنین مقداری ماست مخلوط و به عنوان سس بیفزایید. البته می توانید از پالپ پرتقال یا لیموترش نیز استفاده کنید.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: Selection.ca
منبع: Selection.ca
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد