11 مرداد 1400 ساعت: 21:5
بر اساس تحقیقات جدید در کنفرانس بینالمللی انجمن آلزایمر، از دست دادن مداوم بویایی یکی از علائم بعد از کووید است که ممکن است با اختلال شناختی مرتبط باشد. علائم خاصی که پس از بهبودی از عفونت باقی میمانند ممکن است با زوال شناختی همراه باشد.

هنوز سوالات زیادی در مورد علت و معلول وجود دارد، آیا این یک اثر مستقیم یا غیرمستقیم کووید19 است، اما آنچه که ما در حال مشاهده آن هستیم دادههایی است که نشان میدهد مردم ممکن است در درازمدت دچار شوند.
از دست دادن مداوم بو وابسته به اختلال شناختی
در یک مطالعه، محققان 233 فرد مبتلا به کروناویروس2 و 64 شرکتکننده سالم که آزمایش آنها منفی بود، را ارزیابی کردند. همه شرکتکنندگان در این مطالعه 60 سال یا بیشتر بودند.نتایج مطالعه نشان داد که از دست دادن بویایی با اختلالات شناختی مداوم در بین شرکتکنندگان بهبود یافته از ویروس همراه است و افرادی که از دست دادن بویایی شدیدتری دارند، بیشتر دچار اختلال شناختی شدیدتر میشوند.
اثرات ماندگار کووید19بر سلامت ریه
در یک مطالعه کوچک، محققان عملکرد جسمی و روحی 32 نفر را دو ماه پس از بستری شدن در بیمارستان و بهبودی از کووید19 خفیف تا متوسط آزمایش کردند.
برای یک فرد سالم، اشباع اکسیژن 99 درصد است چه ما ورزش میکنیم یا پیادهروی میکنیم. اما برای بسیاری از افراد در مطالعه، میزان اشباع اکسیژن آنها به 95 درصد کاهش یافته است، شبیه عملکرد ریههای فردی مبتلا به COPD است.
این یافته میتواند برای سلامت مغز مشکل ایجاد کند. مغز محروم از اکسیژن سالم نیست و محرومیت مداوم ممکن است به مشکلات شناختی کمک کند.یکی دیگر از یافتههای نگرانکننده این بود که چگونه اثرات طولانی مدت کووید19 بر توانایی شرکتکنندگان در بازگشت به روال عادی خود تاثیر گذاشته است. افرادی که قبل از کووید19 عملکرد بسیار بالایی داشتند، مجبور بودند به دلیل پیامدهای طولانیمدت سلامتی ناشی از آن، ساعات کار خود را به میزان قابلتوجهی کاهش دهند.
چگونه از سلامت مغز خود در برابر کووید19 محافظت کنیم
هر کسی که در مورد حافظه، تواناییهای شناختی یا سلامت عمومی خود پس از بهبودی از کووید19 نگران است، باید برای ارزیابی کامل به پزشک خود مراجعه کند.
هنوز در مورد اثرات طولانی مدت کووید19 بر مغز و بدن در درازمدت چیزهای زیادی باید آموخته شود. و در حالی که محققان برای درک این موضوع تلاش میکنند، بر انجام اقدامات پیشگیرانه در برابر کووید19 تاکید میشود.
مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: everydayhealth