10 مرداد 1400 ساعت: 08:5
مطالعه جدیدی که در استرالیا انجام شد، نشان میدهد مصرف مکملهای غذایی زمینه بروز آسیبهای کبد را افزایش میدهد.

کبد، بزرگترین غده بدن است که وظیفه اصلی آن، تصفیه خون پس از ورود از دستگاه گوارش است تا به سایر قسمتهای بدن انتقال پیدا کند. سمزدایی مواد شیمیایی و متابولیسم داروها نیز در کبد انجام میشود و از طرفی مایع صفرا را ترشح میکند که در نهایت وارد رودهها میشود. علاوه بر این، کبد پروتئینهای مهمی میسازد که در فرایندهایی مانند لخته شدن خون و سایر عملکردهای اساسی بدن نقش دارد.
اما در پژوهشی جدید، یکی از مهمترین عوامل زمینهساز بروز آسیبهای کبد شناسایی شد. محققان استرالیایی اطلاعات پزشکی 184 فرد بالغ که طی سالهای 2009 تا 2020 دچار آسیب کبد ناشی از داروها شدند را بررسی کردند. آنها دریافتند نزدیک به دو سوم این آسیبها بهدلیل مصرف استامینوفن است در حالیکه یک سوم مبتلایان از مکملهای غذایی استفاده کرده بودند. از آنجا که گرایش به مصرف مکملها طی سالهای اخیر افزایش یافته، شمار مبتلایان به این مشکل از 15 درصد طی سالهای 2009 تا 2011 به 47 درصد طی سالهای 2018 تا 2020 رسیده است.
نکته دیگر، اینکه احتمال بهبود طی 3 ماه در افرادی که بهدلیل مصرف استامینوفن دچار آسیب کبد شدهاند 86 درصد است درحالیکه این شانس در مصرفکنندگان مکملهای غذایی 59 درصد است. نیمی از این افراد بهخاطر کاهش وزن یا افزایش توده عضلانی از مکملهای غذایی استفاده کرده بودند.
کبد توسط مجموعه گستردهای از عروق خونی تامین میشود و از همینرو مهمترین مشکل اصلی ناشی از آسیب کبدی، خونریزی شدید است. به گفته محققان، تشخیص چنین مشکلاتی ضرورت توجه بیشتر نسبت به مصرف مکملهای غذایی را میرساند و بهطور کلی هیچ نوع مکملی نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: pourquoidocteur.fr
مصرف کلم را در دوران کرونا افزایش دهیدبه نوشیدنیهای تابستانی عسل اضافه کنید!
7 ترفند مقابله با تمایل به تنقلات شیرین