این 7 ماده غذایی را پیشنهاد می کنیم، بخورید!
6 مرداد 1400 ساعت: 11:5



ماهی سالمون، انواع توت‌ها، بروکلی، بادام و... همگی در گروه بهترین مواد غذایی در سراسر جهان قرار می‌گیرند اما این فهرست فقط به این خوراکی‌ها محدود نمی‌شود. مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که به شهرت نرسیده‌اند اما از ارزش تغذیه‌ای بالایی برخوردارند و استفاده منظم از آنها می‌تواند سلامت تان را ارتقا دهد.

در ادامه این مطلب، به 7 مورد از مواد غذایی یاد شده اشاره کرده ایم که به ترتیب عبارتند از: 

 

1. گل‌کلم 

بروکلی در میان خانواده کلم‌ها بیشترین توجه و محبوبیت را به‌دست آورده است اما گل‌کلم نیز ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد. درواقع، گل‌کلم به‌عنوان منبع خوبی برای دریافت فیبر و ویتامین C شناخته می‌شود، درحالی که سولفورافان (نوعی ماده گیاهی طبیعی و شیمیایی) هم دارد؛ یعنی همان ماده‌ای که می‌تواند با سرطان‌ها مقابله کند و تاکنون نتایج آزمایشگاهی امیدبخشی داشته است. 

 

2. ماهی ساردین

این ماهی کوچک، ارزش تغذیه ای بالایی دارد. ساردین منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا-3 است و مقادیر بالایی از ویتامین B12 را هم به بدن می‌رساند. این نکته، زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بدانیم مواد غذایی محدودی در سراسر جهان حاوی مقادیر بالای این ویتامین هستند. علاوه بر اینها، ماهی ساردین سرشار از ویتامین D است که اهمیت ویژه‌ای برای استخوان‌ها دارد. 

 

3. چغندر 

این سبزی ریشه‌ای رنگی که ظاهر بیرونی‌اش خیلی زمخت و سفت به نظر می‌رسد، محتوای درونی لطیف و شیرینی دارد که قابل پختن است. انواع چغندر سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که می‌توانند از بدن در برابر ابتلا به سرطان‌ها و دیگر بیماری‌های مزمن محافظت کنند. به‌علاوه، چغندر حاوی مقادیر بالایی از نیترات است که فشار خون را کاهش می‌دهد و کیفیت گردش خون به‌سمت مغز را بالا می‌برد. بنابراین، اگر ورزشکار هستید، با استفاده از چغندر می‌توانید عملکرد ورزشی تان را تقویت کنید. 

 

4. کفیر 

این نوشیدنی تخمیری تهیه ‌شده از شیر سال‌هاست که در منطقه اروپای شرقی و بعضی از کشورهای جهان محبوبیت دارد. کفیر سرشار از باکتری‌های مفید و خوب یا همان پروبیوتیک‌هاست و درنتیجه می‌تواند سلامت گوارشی تان را ارتقا دهد. یافته‌های علمی نشان داده‌اند که کفیر خاصیت ضدالتهابی و ضدسرطانی هم دارد. 

 

5. عدس 

انواع عدس مانند انواع لوبیا محبوب نیستند اما به همان اندازه ارزش تغذیه‌ای بالا دارند و استفاده منظم از آنها برای ارتقای سلامت عمومی بدن توصیه می‌شود. شما می‌توانید عدس را همراه با انواع گوشت‌ها، سوپ‌ها یا خورش‌ها آماده کنید و به‌راحتی به مصرف برسانید. پروتئین‌‌ها و فیبرهای غذایی موجود در عدس‌ها هم برای تقویت سلامت قلب مفید هستند، چراکه می‌توانند این ترکیبات را بدون چربی‌های مضر وارد بدن کنند. 

 

6. آلو خشک 

آلو خشک فقط برای گوارش مفید نیست بلکه مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی را درون خودش جای داده است. هر یک‌چهارم فنجان از آلو خشک 104 کیلوکالری دارد و 12 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را هم تامین می‌کند. شما می‌توانید آلو را به خورش‌ تان اضافه کرده یا از آن همراه با مواد غذایی دیگر به‌عنوان میان‌وعده استفاده کنید. 

 

7. کنگر فرنگی 

هر یک عدد کنگر فرنگی کامل حدود 60 کیلوکالری انرژی به بدن می رساند، درحالی که تقریبا هیچ چربی‌ای ندارد. این خوراکی سرشار از فیبر، احساس سیری مطلوبی به‌وجود می‌آورد و مانع از زیاده‌روی در مصرف غذاهای چرب می‌شود. البته بهتر است که کنگر فرنگی را به‌صورت گریل‌شده یا پخته‌شده مصرف کنید و از سرخ کردن آن بپرهیزید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:  webmd

بهترین زمان صرف میوه کدام است؟ 

در روزهای گرم، فیبر کافی دریافت کنید!​​​
آب کافی بنوشید تا کرونا نگیرید!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد