عادت به خوردن خوراکی های فراوری شده خط ابتلا به کرون را افزایش می دهد!
27 تیر 1400 ساعت: 09:4



خوراکی‌های فرآوری‌شده جزء مواد غذایی مضر سلامت بدن محسوب می‌شوند که زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف هستند. مطالعات جدید نشان می‌دهند مصرف این خوراکی‌ها به‌خصوص خطر ابتلا به بیماری التهابی روده مانند کرون را افزایش می‌دهند. براساس پژوهش اخیر که در هفته‌نامه پزشکی بی‌ام‌جی (BMJ) منتشر شد، مصرف خوراکی‌های فرآوری‌شده خطر ابتلا به بیماری کرون را افزایش می‌دهد.

محققان برای دستیابی به این نتایج، اطلاعات تغذیه و سلامت بیش از 116 هزار داوطلب 35 تا 79 ساله را بین سال‌های 2003 تا 2016 بررسی کردند. پس از 10 سال از این مطالعه مشخص شد که 467 نفر مبتلا به بیماری‌های التهابی روده شده‌اند. توجه به عوامل مختلف زمینه‌ساز این وضعیت نشان داد که مصرف زیاد خوراکی‌های فرآوری ‌شده با احتمال بالای بیماری مرتبط است. 

 

به گفته محققان، حتی خوردن یک تکه از این خوراکی‌ها در روز نیز مضر و زمینه بروز بیماری را 67 درصد افزایش می‌دهد که در صورت خوردن پنج تکه به 82 درصد می‌رسد. خوراکی‌های فرآوری‌شده طیف وسیعی دارند که آن از جمله می‌توان به نوشیدنی‌های گازدار، تنقلات شیرین، اسنک‌های نمکی و سوسیس و کالباس اشاره کرد. اما برعکس، تغذیه سالم و مصرف مواد غذایی مانند گوشت سفید و قرمز، لبنیات، غلات تصفیه نشده، میوه‌ها و سبزیجات هیچ ارتباطی با بروز بیماری‌های التهابی روده ندارند. البته به گفته محققان نیاز به مطالعات تکمیلی در مورد چگونگی تاثیر خوراکی‌های فرآوری‌شده با بیماری‌های روده وجود دارد.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: pourquoidocteur.fr

به نوشیدنی‌های تابستانی عسل اضافه کنید! 

بهبود عملکرد فلور روده‌ای با مصرف خوراکی‌های تخمیری​​​
مصرف کلم را در دوران کرونا افزایش دهید​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد