دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: کروناویروس را سیاسی نکنید
21 فروردین 1399 ساعت: 15:1



مدیر کل سازمان جهانی بهداشت می‌گوید کرونا را سیاسی نکنید و در همین حال شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در سراسر جهان رو به افزایش است و این بیماری همچنان قربانی می‌گیرد.
به گزارش سلامت به نقل از بی‌بی‌سی دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سخنانی تاکید کرد که به سیاسی کردن کروناویروس پایان دهید.

«تدروس آدهانوم قبریسوس» در پاسخ به انتقادات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر حفظ اتحاد و وحدت تاکید کرد و گفت: اقدامات و تلاش‌های این سازمان قابل دفاع است و ضروری است تا به سیاسی کردن بیماری کووید-۱۹ پایان داد.

پیش از این دونالد ترامپ تهدید کرد که بودجه ایالات متحده برای سازمان جهانی بهداشت را قطع می‌کند و این سازمان را به حفظ منافع چین متهم کرده بود. این درحالیست که دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: ما همکاری نزدیکی با تمامی کشورها داریم.

همچنین پیش از این مشاور دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در اظهاراتی همکاری نزدیک این سازمان با چین را در راستای فهم صحیح از بیماری کووید-۱۹ ضروری دانسته بود.

آمار جهانی همه‌گیری کووید-۱۹


آمارهای رسمی حاکی از آن است که شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در سراسر جهان رو به افزایش بوده و این بیماری همچنان قربانی می‌گیرد. کروناویروس جدید که عامل بروز بیماری کووید-۱۹ است، اولین بار در ماه دسامبر در چین گزارش شد و در حال حاضر به ۲۰۹ کشور و منطقه از سراسر جهان گسترش پیدا کرده است.

تا لحظه انتشار این خبر شمار کلی مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان یک میلیون و ۵۱۸ هزار و ۷۷۳ نفر است که ۸۸ هزار و ۵۰۵ نفر از آن‌ها جان باخته و ۳۳۰ هزار و ۵۸۹ نفر نیز بهبود یافته‌اند.
ایالات متحده آمریکا با ۴۳۵ هزار و ۱۲۸ مورد ابتلا و ۱۴ هزار و ۷۹۵ قربانی در صدر فهرست مبتلایان جهانی قرار گرفته است. ۲۲ هزار و ۸۹۱ نفر از مبتلایان این کشور نیز بهبود یافته‌اند.

اسپانیا با افزایش شمار مبتلایان و ثبت ۱۴۸ هزار و ۲۲۰ مورد در رتبه دوم فهرست مبتلایان جهانی کرونا قرار گرفته است. تاکنون ۱۴ هزار و ۷۹۲ نفر از مبتلایان این کشور جان خود را از دست داده و ۴۸ هزار و ۲۱ نفر بهبود یافته‌اند.

ایتالیا نیز ۱۳۹ هزار و ۴۲۲ مورد ابتلا را به ثبت رسانده که از این میان ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفر جان خود را از دست داده و ۲۶ هزار و ۴۹۱ نفر بهبود پیدا کرده‌اند.

آلمان شمار مبتلایان ۱۱۳ هزار و ۲۹۶ نفر که از این تعداد ۲۳۴۹ نفر جان باخته و ۴۶ هزار و ۳۰۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

فرانسه نیز شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ را ۱۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر اعلام کرده است. از این میان تاکنون ۱۰ هزار و ۸۶۹ نفر جان باخته و ۲۱ هزار و ۲۵۴ نفر بهبود یافته‌اند.

چین که اعلام کرده شیوع کروناویروس را تا حد زیادی کنترل کرده تاکنون ۸۱ هزار و ۸۶۵ مورد ابتلا به کووید-۱۹را گزارش کرده که با اعلام ۲ مورد جدید فوتی، تعداد قربانیان این بیماری در این کشور به ۳۳۳۵ نفر رسیده است. هم‌چنین تعداد بهبودیافتگان به ۷۷ هزار و ۳۷۰ نفر افزایش یافته است.

در انگلیس نیز ۶۰ هزار و ۷۳۳ نفر تاکنون به این ویروس مبتلا شده‌اند که ۷۰۹۷ نفر از آن‌ها جان باخته و ۱۳۵ نفر بهبود یافته‌اند.

ترکیه هم تاکنون ابتلای ۳۸ هزار و ۲۲۶ نفر را به بیماری کووید-۱۹ اعلام کرده که از این میان ۸۱۲ نفر جان باخته و ۱۸۴۶ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

اجباری شدن استفاده از ماسک در دو شهر بزرگ هند

مقامات دو شهر بزرگ در هند استفاده از ماسک را برای تمامی شهروندان اجباری کردند.

به گزارش سی‌ان‌ای، مقامات دو شهر بمبئی و دهلی نو در اطلاعیه‌ای مشترک اعلام کردند: شهروندان هنگام خروج از خانه ملزم به استفاده از ماسک هستند.

مقامات دهلی نو با بیان اینکه استفاده از ماسک می‌تواند میزان شیوع کروناویروس را به حد قابل توجهی کاهش دهد، اظهار داشتند: بنابراین، تصمیم گرفته شد تا استفاده از ماسک برای تمامی افرادی که قصد دارند از خانه خارج شوند اجباری شود.

در بمبئی نیز استفاده از ماسک برای تمامی شهروندان اجباری است و در صورتی که افراد از رعایت آن خودداری کنند توسط پلیس اعمال قانون می‌شوند.

موفقیت در مقابله با شیوع کروناویروس با رعایت خانه‌نشینی ۸۰ درصد از جمعیت

محققان دریافتند، برای اینکه قرنطینه به نتیجه برسد باید ۸۰ درصد افراد آن را رعایت کنند.

یک مدل جدید ریاضی نشان می‌دهد که اگر کمتر از ۸۰ درصد افراد خانه‌نشینی را رعایت نکنند، سرانجام موفق نخواهد بود.

انجام اقدامات لازم در زمینه فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند بیماری را در حدود 13 هفته مهار کند، اما در صورتی این نتایج مفید خواهد بود که ۸۰ درصد افراد این کار را انجام دهند، اما اگر ۷۰ درصد یا کمتر آن را رعایت کنند، کنترل این بیماری همه‌گیر سخت خواهد شد.

این آمار بر اساس جمعیتی در استرالیا انجام‌شده است، اما نتایج آن می‌تواند برای کشورهای مختلف جهان مفید باشد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد