19 تیر 1400 ساعت: 09:4
مطالعات اخیر نشان میدهد یک جهش ژنتیکی باعث میشود تا توانایی بدن در افزایش وزن تغییر کند و به این دلیل بعضی افراد بدون هیچ اقدام خاصی همچنان از تناسب اندام برخوردارند. تناسب اندام یکی از دغدغههای اصلی افراد بهخصوص خانمهای جوان است که گاه حتی با رعایت رژیمهای سختگیرانه و ورزش مداوم نیز چندان به نتیجه دلخواه نمیرسند.
از طرفی، بعضی افراد بدون هیچ اقدام خاصی همیشه از تناسب اندام برخوردارند و چاق نمیشوند. در واقع، براساس مطالعهای که بهتازگی در نشریه علمی ساینس منتشر شد، علاوه بر سبک غذایی و فعالیت جسمانی، زمینه ژنتیک نیز در افزایش وزن تاثیر جدی دارد.
محققان برای تایید این فرضیه، زمینه ژنتیک بیش از 645 هزار نفر در ایالات متحده آمریکا، مکزیک و انگلستان را ارزیابی کردند و متوجه جهش ژن GPR75 شدند. افرادی که دچار چنین جهش ژنتیکی هستند، کمتر مستعد چاقی اند و وزن آنها 3/5 کیلوگرم از حد متوسط کمتر است. احتمال بروز چاقی در این افراد نیز 54 درصد کاهش پیدا می کند و به گفته محققان، یک نفر از هر 2500 نفر حامل این ژن جهشیافته هستند.
گرچه افرادی که دچار چنین جهش ژنتیکی نادری هستند اما دغدغهای از نظر تغذیه و افزایش وزن ندارند اما باید توجه داشت که مصرف زیاد خوراکیهای شور، شیرین و چرب علاوه بر چاقی میتواند زمینهساز بیماریهای مزمن مانند دیابت و بیماریهای قلبی عروقی شود. از همینرو، بهطور کلی توصیه میشود همواره اصول تغذیه صحیح و فعالیت جسمانی منظم در برنامه روزانه فردی گنجانده شود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: pourquoidocteur.fr
مصرف کلم را در دوران کرونا افزایش دهید
آیا روغن زیتون هم تاریخ انقضا دارد؟4 روش برای نگهداری از خوراکیها در خانه