14 تیر 1400 ساعت: 21:4
اگر از کسی سوال شود که چه بیماری مردان را مبتلا کند، سرطان پروستات و تستوسترون پایین ممکن است به ذهن خطور کند. با این حال قطعاً تنها آنها نیستند.
از جمله بیماری شایع مردان میتوان به این موارد اشاره کرد:
سنگهای مثانه
بسیار کمتر از سنگ کلیه، سنگهای مثانه قطعات سختی از مواد معدنی در مثانه هستند که هنگام غلظت زیاد ادرار ایجاد میشوند. اگرچه سنگ مثانه اغلب علائمی ایجاد نمیکند، اما داشتن آنها گاهی اوقات باعث درد پایین شکم، ادرار مکرر و دردناک، ادرار خونی یا کدر و حتی درد در آلت تناسلی میشود.
واریکوسل
همانند رگهای واریسی که در پاها ایجاد میشود، واریکوسل جمع شدن رگهای بزرگ یا واریسی در کیسه بیضه است. حدود 15 درصد از مردان به واریکوسل مبتلا میشوند. این امر میتواند باعث کاهش اسپرم شود، اما واریکوسل منجر به مشکلات باروری نمیشود.
سرطان پستان مردان
درحالیکه کمتر از یک درصد موارد سرطان پستان در مردان است، اما مردان میتوانند به این بیماری مبتلا شوند. آنها اغلب با احساس تودهای آن را کشف میکنند. عوامل خطر شامل سابقه خانوادگی، قرار گرفتن در معرض اشعه، مقادیر بالای استروژن و برخی شرایط ژنتیکی است.
«هماتوری» دوندگان
اگرچه هماتوری یا وجود خون در ادرار به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد، اما این احتمال در افرادی که ورزش سنگین انجام میدهند مانند دوندههای مسافت طولانی بیشتر است. دلیل آن کاملاً روشن نیست، اما ممکن است علت آن تعادل مایعات بدن، تجزیه سلولهای خونی یا ضربه به مثانه باشد.
سرطان بیضه
سرطان بیضه در حدود یکی از 263 مرد را تحت تاثیر قرار میدهد و احتمال ابتلا به این بیماری در اوایل دهه سی وجود دارد، اگرچه بعضی از آنها در کودکی یا نوجوانی یا پس از 55 سالگی به آن مبتلا میشوند. درمان شامل برداشتن بیضه و احتمالاً جراحی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی بیشتر است.
اختلال پرخوری
وقتی بسیاری از افراد به اختلالات خوردن فکر میکنند، زنان را متصور میشوند، اما به ویژه اختلال پرخوری مردان تقریباً به همان اندازه است. درحالیکه اختلالات خوردن به طور کلی در زنان دو برابر بیشتر است، 40 درصد از افراد مبتلا به اختلال پرخوری یا حدود سه میلیون نفر مرد هستند.
بیماری پیرونی
برای اولین بار در سال 1743 توصیف شد، هنگامی رخ میدهد که مردی دارای کلسیفیکاسیون یا تجمع پلاک باشد که باعث خم شدن یا منحنی شدن آلت تناسلی مرد میشود. به نوبه خود میتواند منجر به شرایطی از جمله کوتاه شدن آلت تناسلی مرد، اختلال در نعوظ و عدم توانایی نفوذ در هنگام مقاربت به دلیل زاویه شود. تصور می شود ناشی از ضربه به آلت تناسلی مردانه همراه با یک ویژگی ژنتیکی باشد، بر 1 تا 23 درصد مردان، اغلب در 40 تا 60 سالگی تاثیر میگذارد.
مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: everydayhealth