شیرین‌کننده‌های مصنوعی به فلور روده‌ای آسیب می‌رساند!
12 تیر 1400 ساعت: 10:4



یک بررسی جدید نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های مصنوعی به باکتری‌های مفید روده آسیب می‌رسانند و در این حالت زمینه ابتلا به بیماری‌های مختلف افزایش پیدا می کند.

 براساس یکی از مطالعات جدید که نتایج آن در نشریه 'International Journal of Molecular Sciences منتشر شد، نشان می‌دهد بعضی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند ساکاروز، ساخارین و آسپارتام بر باکتری‌های فلور روده‌ای تاثیر منفی دارند و باعث بیماری‌زایی دو نوع آنها می‌شوند.


این باکتری‌های بیماری‌زا در جداره روده باقی می‌مانند و سلول‌‌های  این قسمت را از بین می‌برند که حتی می‌توانند از طریق جریان خون در غدد لنفاوی، کبد و طحال جمع شده و زمینه‌ساز ابتلا به عفونت‌های متعدد شوند.

 

در پژوهش جدید، محققان دریافته اند سه شیرین‌کننده‌ مصنوعی ساکاروز، ساخارین و آسپارتام معادل دو بطری کوچک نوشابه رژیمی به‌طور قابل‌توجهی تغییر باکتری‌های فلور روده‌ای به باکتری‌های بیماری‌زا را افزایش می‌دهند.  این شیرین‌کننده‌ها همچنین مقاومت بدن نسبت به درمان‌های ضدمیکروبی را تشدید می‌کنند. 

 

گرچه بارها تاکید شده که مصرف زیاد شکر عامل جدی ابتلا به بیماری‌های مختلف نظیر دیابت و چاقی می‌شود، اما نتایج مطالعات جدید نشان‌دهنده تاثیر شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بروز مشکلات متعدد سلامت بدن خواهد بود و این ترکیبات هرگز نباید بی‌ضرر تلقی شوند. 

 

ترجمه:‌ مریم سادات کاظمی

منبع:pourquoidocteur.fr

6 نکته ای که پیش از شروع رژیم غذایی باید بدانید! 

آشنایی با 3 نوع ظرف نگهداری غذای دوستدار محیط زیست​​​
بهترین جایگزین‌های پروتئین حیوانی برای گیاهخواران​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو