آشنایی با 3 نوع ظرف نگهداری غذای دوستدار محیط زیست
8 تیر 1400 ساعت: 10:4



حدود 60 درصد از تمامی پلاستیک‌های تولید شده در سراسر جهان برای بسته‌بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این یعنی از 380 میلیون تُن پلاستیک تولید شده در سال 2015، ‌228 میلیون تُن فقط برای بسته‌بندی مواد غذایی بوده است. 

با توجه به اثرات مخرب بسته‌بندی‌های پلاستیکی تجزیه‌ناپذیر، بسیاری از مردم جهان درحال تلاش هستند تا تولید پلاستیک را کاهش دهند و به تولید بسته‌بندی‌های بازیافت‌پذیر کمک کنند. در این مطلب با 3 مورد از ظروف نگهداری غذای دوستدار محیط زیست آشنا خواهیم شد. 

 

1. ظروف شیشه‌ای 

شیشه دارای کاربردها و مزیت‌های متعددی برای زندگی روزمره است. شیشه در گروه ماده‌های قابل استفاده مجدد، بازیافت‌پذیر و بادوام قرار می‌گیرد که هم به‌راحتی تمیز می‌شود و هم می‌توان از آن برای جابه‌جایی یا نگهداری مواد غذایی استفاده کرد. امروزه، ظروف شیشه‌ای مخصوص برای نگهداری آب و غذا از بهترین گزینه‌های دوستدار محیط زیست هستند و به‌راحتی می‌توانند جایگزین ظروف پلاستیکی شوند. البته این‌طور نیست که ظروف شیشه‌ای هیچ روزنه‌ بازی نداشته باشند. بنابراین، نمی‌توان از ظروف شیشه‌ای خالص برای جابه‌جایی مواد غذایی به محل کار یا مدرسه استفاده کرد. امروزه بسیاری از ظروف شیشه‌ای باکیفیت برای نگهداری مواد غذایی از درپوش‌های پلاستیکی با لبه‌های سیلیکونی یا درپوش‌های بامبو استفاده می‌کنند تا هم کیفیت نگهداری از مواد غذایی و هم راحتی لازم برای جابه‌جایی آنها را افزایش دهند. با این‌حال حتما ظروفی را انتخاب کنید که درپوش آنها حاوی بیسفنول‌ـ‌A (BPA) نباشد چون این ماده غدد درون‌ریز بدن را دچار اختلال می‌کند و در ناباروری مردان و زنان و همچنین شکل‌گیری تومورها نقش دارد. ظروف شیشه‌ای باکیفیت حدود 3.5 برابر بیشتر از ظروف پلاستیکی عمر می‌کنند و پس از آسیب‌دیدگی هم بازیافت‌پذیر هستند. بنابراین، دور ریختن ظروف شیشه‌ای با پیامدهای مخرب برای محیط زیست همراه نمی‌شود. 

 

2. استیل ضد زنگ 

ظروف ساخته‌شده از استیل ضدزنگ که برای نگهداری از مواد غذایی ساخته می‌شوند، ویژگی‌های مهمی دارند:‌ دوام بالا، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، مقاومت در برابر حرارت، قابل استفاده مجدد و بازیافت‌پذیر. به همین دلیل هم استیل ضدزنگ از بهترین گزینه‌ها برای نگهداری مواد غذایی است و به محیط زیست هم آسیب نمی‌رساند. البته برای این‌که روزنه‌های ورود و خروج به درون ظرف‌های ساخته‌شده از استیل ضدزنگ بسته شود، تولیدکنندگان از سیلیکون کمک می‌گیرند. در انتخاب ظروف استیل ضدزنگ، مانند ظروف شیشه‌ای، باز هم باید به انتخاب محصولات عاری از بیسفنول‌ـ‌A دقت کنید. ظروف شیشه‌ای دارای درپوش استیل ضدزنگ که روزنه‌های ورود و خروج هوا را کامل می‌بندند، از بهترین ظروف دوستدار محیط زیست برای نگهداری از محصولات غذایی مختلف به‌شمار می‌روند. 

 

3. بامبو 

بامبو در گروه ماده‌های زیست‌تخریب‌پذیر قرار می‌گیرد و ویژگی‌های بسیار مطلوبی برای نگهداری از مواد غذایی دارد که مهم‌ترین آنها عبارتند از مقاومت در برابر حرارت و دوام بالا. فقط به یاد داشته باشید که ظروف نگهدارنده ساخته‌شده از بامبو یا دیگر فیبرهای گیاهی دارای دوام کمتری نسبت به شیشه و استیل ضدزنگ هستند. بنابراین، این ظرف‌ها راحت‌تر دچار فرسودگی یا آسیب‌دیدگی خواهند شد. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: healthline

خوراکی‌هایی که باید از یخچال دور بریزید! 

6 نکته ای که پیش از شروع رژیم غذایی باید بدانید!​​​
بهترین جایگزین‌های پروتئین حیوانی برای گیاهخواران​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد