2 تیر 1400 ساعت: 08:4
سالادها میتوانند جزو بهترین گزینههای خوراکی برای فصل تابستان باشند تا علاوه بر تامین آب و الکترولیتهای مورد نیاز بدن، حجم فراوانی از ریزمغذیها را هم به بدن برسانند. یکی از مشهورترین سالادهای جهانی برای فصل تابستان، سالاد هندوانه و پنیر فتا است که میتواند هم بهعنوان یک وعده شام کامل و هم بهعنوان عصرانهای مناسب برای روزهای بلند تابستان در نظر گرفته شود.

طرز تهیه این سالاد، موضوعی است که در ادامه این مطلب به آن پرداخته ایم.
مواد لازم برای 6 نفر
- سرکه سیب یا سرکه قرمز نصف لیوان
- عسل 2 قاشق چایخوری
- نمک یکچهارم قاشق چایخوری
- گرانول فلفل سیاه یکچهارم قاشق چایخوری
- روغن زیتون یکچهارم لیوان
- هندوانه خردشده بدون دانه 5 لیوان
- خیار خردشده دوسوم لیوان
- پنیر فتای خردشده 180 گرم
- پیاز خلالی خردشده نصف لیوان
- نعناع تازه خردشده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
تکههای هندوانه، خیار، پنیر فتا و پیاز را داخل کاسه مخصوص سالاد بریزید. حالا سرکه سیب یا سرکه قرمز را با عسل، نمک، گرانول فلفل سیاه و روغن زیتون بهخوبی مخلوط کنید تا عسل کاملا حل شود. در این مرحله میتوانید سس آماده شده را روی ترکیبات سالاد بریزید و درنهایت نعناع خردشده را به مواد این سالاد بیفزایید.
ارزش تغذیهای
هر وعده از این سالاد حاوی 219 کیلوکالری انرژی، 5.3 گرم پروتئین، 15 گرم کربوهیدرات، 1.2 گرم فیبر غذایی، 957 واحد بینالمللی ویتامین A، 13 میلیگرم ویتامین C، 24.5 میکروگرم فولات، 164.2 میلیگرم کلسیم، 1 میلیگرم آهن، 27.8 میلیگرم منیزیم و 267.5 میلیگرم پتاسیم است. شما میتوانید این سالاد را همراه با مقداری از مغزها یا دانههای خام و یک تکه نان تست سبوسدار بهعنوان شام مصرف کنید.
فواید پنیر فتا
پنیر فتا یکی از پرمصرفترین پنیرهای موجود در جهان است. این پنیر حجم بالایی از کلسیم را در خود جای داده و مصرف روزانه آن میتواند باعث حفظ سلامتی دندانها و استخوانها شود. از طرف دیگر، پنیر فتا مقادیر قابل توجهی از فسفر را هم دارد. تحقیقات ثابت کردهاند زمانی که فسفر و کلسیم در کنار یکدیگر قرار بگیرند، میتوانند باعث افزایش چگالی استخوانها شوند و خطر ابتلا به پوکی استخوان پس از افزایش سن را بهطرز قابل توجهی کاهش دهند. بد نیست بدانید که میزان ابتلا به پوسیدگی دندان در افرادی که به مصرف روزانه پنیرهای صبحانه (خصوصا پنیر فتا) عادت دارند، بسیار کمتر از سایر افراد است.
پنیر فتا در گروه خوراکیهای سرشار از باکتریهای پروبیوتیک قرار میگیرد. زمانی که میزان دریافت پروبیوتیکها در بدن افزایش پیدا می کند، عملکرد سیستم گوارشی هم بهتر میشود. ضمن اینکه افزایش دریافت پروبیوتیکها در بدن به معنای بهبود عملکرد سیستم دفاعی در برابر عوامل بیماریزا نیز است. مصرف منظم پنیر فتا میتواند از ابتلا به مشکلات گوارشی مزمن مانند یبوست مزمن یا حتی اسهال پیشگیری کند. مطالعات نشان دادهاند افرادی که بهطور منظم از پنیر فتا در رژیم غذایی استفاده میکنند، کمتر با مشکلاتی مانند سندرم روده تحریکپذیر مواجه خواهند شد.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: eatingwell
خواص گیلاس؛ از تقویت ایمنی بدن تا کاهش وزن
چطور سبزیجات بیشتری در تابستان مصرف کنیم؟چرا مصرف پروتئینهای گیاهی اهمیت دارد؟