آیا کووید-19 باعث ریزش مو می‌شود؟
22 خرداد 1400 ساعت: 12:3



بنابر مقاله‌ای که در مجله نیویورک تایمز منتشر شده، ریزش مو به یکی از عوارض رایج کووید-19 تبدیل شده است. به گفته محققان مشکل ریزش مو معمولا سه تا چهار ماه بعد از ابتلا به کووید خود را نشان می‌دهد. این محققان علت ریزش مو بعد از ابتلا به کووید-19 را تب شدید و استرس عنوان کرده‌اند.

بر اساس مقاله‌ای که در نیویورک تایمز به چاپ رسیده است به نظر می‌رسد ریزش مو در ماه‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. به گفته انجمن علمی Spate، در ماه‌های اخیر جستجو در خصوص ریزش مو در سایت گوگل به میزان 8درصد افزایش پیدا کرده است. 

 

در ایالات متحده آمریکا جستجوی اینترنتی در خصوص این مشکل به‌طور متوسط بیش از 829 هزار بار در ماه بوده است. به عقیده اکثر متخصصان ریزش موی ناشی از استرس و التهاب بعد از ابتلا به کرونا ویروس عامل اصلی ریزش مو در ماه‌های اخیر بوده است. 

 

ریزش موی موقتی ناشی از تب، بیماری و استرس شدید با نام علمی «تلوژن افلوویوم» شناخته می‌شود و همانطور که گفته شد مشکل دائمی نبوده و به‌طور موقت بروز می‌کند.

 

ریزش مو 3 تا 4 ماه بعد از ابتلا به بیماری کووید-19 


دکتر ابیگل کلاین Abigail Cline متخصص پوست از New York Medical College که در خصوص ریزش مو ناشی از همه‌گیری مطالعه کرده است می‌گوید: «هر نوع استرس شدید خواه استرسی که در اثر ابتلا به بیماری به بدن تحمیل می‌شود و خواه استرس عاطفی ناشی از مرگ عزیزان می‌تواند باعث ریزش مو شود». 

 

به عقیده این متخصص ریزش مو به یکی از علائم رایج کروناویروس تبدیل شده است که حدود 3 تا4 ماه بعد از ابتلا به بیماری بروز می‌کند.

 

دکتر جری شاپیرو Jerry Shapiro متخصص پوست نیز می‌گوید:« پوست سر سالم معمولا حاوی 90درصد مو در مرحله آناژن، یعنی در حال رشد و 10درصد در فاز تلاژن یعنی در مرحله استراحت است. بعد از تب شدید یا ابتلا به بیماری‌هایی همانند آنفولانزا این درصد به 50-50 می‌رسد. یعنی 50درصد در حال رشد و 50 درصد در حال استراحت». این مسئله نیز در چرخه طبیعی مو اختلال ایجاد می‌کند. 

 

گزارش شده است که یک زن 35 ساله که دچار کروناویروس شده بود چند هفته بعد از بهبود با ریزش موی شدید همراه با طاسی مواجه شده است. در گزارش نیویورک تایمز آمده است که این خانم جوان بعد از شروع یک رژیم غذایی فاقد قند، گلوتن، محصولات لبنی و الکل و همچنین با مصرف یک دوره مکمل امگا 3-6-9 و ماساژ روزانه پوست سر توانسته است به‌مرور بر ریزش موی شدید و طاسی ناشی از آن غلبه کند.

 

ترجمه: فاطمه مهدی پور

منبع: medisite.fr


برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو