۵ اشتباه رایج؛ طبخ تخم مرغ در قرنطینه خانگی
20 فروردین 1399 ساعت: 11:1
20 فروردین 1399 ساعت: 11:1
تخم مرغ از منابع پروتیینی با کیفیت عالی است. به طوری که مصرف روزانه آن به خصوص در دوران شیوع کرونا با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن، یک عادت غذایی مناسب تلقی می شود. اما شما چطور تخم مرغ تان را می پزید؟ یکی از مهمترین نکته ها در طبخ تخم مرغ، توجه به حرارت است یعنی مهم نیست به چه سبکی تخم مرغ تان را میپزید. نکته مهم مدیریت درجه حرارتی است که به تخم مرغ میدهید.

در اینجا به برخی اشتباه های رایج در طبخ این منبع پروتئینی اشاره میکنیم و روش درست را به شما آموزش خواهیم داد.
۱. نیمروی یک طرفه
اشتباه رایج: اکثر افراد وقتی میخواهند نیمروی یک طرفه درست کنند که زرده آن کامل و سالم و در عین حال نیم پز باشد، شعله گاز را زیاد میکنند. در این شرایط سفید تخم مرغ پخته و بسته میشود اما زرده و مقداری از سفیده اطراف آن نیم پز میماند. در نهایت فرد مجبور میشود زرده را هم زده تا باقی سفیده و درصدی از زرده نیز بپزد.
روش درست: تخم مرغ را با شعله متوسط و در فاصله زمانی بیشتری طبخ کنید و برای چند دقیقه ای روی ظرف را بپوشانید. البته بسته نگه داشتن طولانی در ظرف سبب سفت شدن زرده خواهد شد پس مراقب این موضوع باشید.
۲. تخم مرغ همزده
اشتباه رایج: طبخ بیش از حد و سفت شدن تخم مرغ است.
روش درست: وقتی تخم مرغ را درون ماهی تابه ریختید، کمی که خود را گرفت و در حالی که هنوز بخشی از آن مرطوب است، ماهیتابه را از روی گاز برداشته و به اطراف بچرخانید و بخشی از تخم مرغ که پخته را دور چنگال یا قاشق خود گرد کنید تا باقی تخم مرغهای خام فضای کافی برای پخت داشته باشند. در این شرایط تخم مرغ نرم و به اندازه طبخ میشود و سفت و خشک نخواهد شد. به این ترتیب می توانید روغن اضافی آن را هم به سادگی جمع کنید.
۳. تخم مرغ آبپز
اشتباه رایج: ترک خوردن پوست تخم مرغ هنگام طبخ، بیش از حد پختن و سفت شدن تخم مرغ و چسبیدن سفیده به پوست هنگام پوست کندن تخم مرغ.
روش درست: تخم مرغ را باید داخل آب داغ ( نه آب در حال جوش) انداخت و بعد از پخت بلافاصله در آب سرد قرار داد. اگر تخم مرغ را از ابتدا وارد آب داغ میکنید تا بپزد بین 8 تا 13 دقیقه و اگر در آب معمولی میاندازید بین 10 تا 13 دقیقه زمان برای طبخش کافی است. در صورتی که تخم مرغ را بلافاصله بعد از پخت داخل آب سرد بیاندازید از سفت شدن تخم مرغ پیشگیری شده و در عین حال دور زرده حلقه طوسی رنگ ایجاد نمی شود.
۴. تخم مرغ شکسته شده در آب جوش
اشتباه رایج: تخم مرغ را در ظرفی عمیق انداخته و بعد از بیرون آوردن آب اضافه آن گرفته نمی شود.
روش درست: تخم مرغ را در ظرفی شکسته و به آرامی به ظرفی که در حال جوشیدن است و عمق زیادی ندارد منتقل کنید. تخم مرغ را تکان ندهید و هم نزنید تا کاملا پخته شود. بعد از درآوردن در توری قرار داده و سپس آب اضافی را با دستمال خشک کنید.
۵. املت
اشتباه رایج: بیش از حد پختن مواد و اضافه کردن مواد نپخته به املت.
روش درست: املت را زمانی که هنوز نیمه پخته است از ظرف خالی کرده و سایر مواد غذایی مثل قارچ یا فلفل را تفت دهید تا نرم شود و مجدد املت را به آن بیافزایید. اجازه ندهید املت کاملا پخته شود و وقتی هنوز کمی مرطوب است آن را از روی گاز بردارید تا پخت با دمای خود ظرف ادامه پیدا کند.
۱. نیمروی یک طرفه
اشتباه رایج: اکثر افراد وقتی میخواهند نیمروی یک طرفه درست کنند که زرده آن کامل و سالم و در عین حال نیم پز باشد، شعله گاز را زیاد میکنند. در این شرایط سفید تخم مرغ پخته و بسته میشود اما زرده و مقداری از سفیده اطراف آن نیم پز میماند. در نهایت فرد مجبور میشود زرده را هم زده تا باقی سفیده و درصدی از زرده نیز بپزد.
روش درست: تخم مرغ را با شعله متوسط و در فاصله زمانی بیشتری طبخ کنید و برای چند دقیقه ای روی ظرف را بپوشانید. البته بسته نگه داشتن طولانی در ظرف سبب سفت شدن زرده خواهد شد پس مراقب این موضوع باشید.
۲. تخم مرغ همزده
اشتباه رایج: طبخ بیش از حد و سفت شدن تخم مرغ است.
روش درست: وقتی تخم مرغ را درون ماهی تابه ریختید، کمی که خود را گرفت و در حالی که هنوز بخشی از آن مرطوب است، ماهیتابه را از روی گاز برداشته و به اطراف بچرخانید و بخشی از تخم مرغ که پخته را دور چنگال یا قاشق خود گرد کنید تا باقی تخم مرغهای خام فضای کافی برای پخت داشته باشند. در این شرایط تخم مرغ نرم و به اندازه طبخ میشود و سفت و خشک نخواهد شد. به این ترتیب می توانید روغن اضافی آن را هم به سادگی جمع کنید.
۳. تخم مرغ آبپز
اشتباه رایج: ترک خوردن پوست تخم مرغ هنگام طبخ، بیش از حد پختن و سفت شدن تخم مرغ و چسبیدن سفیده به پوست هنگام پوست کندن تخم مرغ.
روش درست: تخم مرغ را باید داخل آب داغ ( نه آب در حال جوش) انداخت و بعد از پخت بلافاصله در آب سرد قرار داد. اگر تخم مرغ را از ابتدا وارد آب داغ میکنید تا بپزد بین 8 تا 13 دقیقه و اگر در آب معمولی میاندازید بین 10 تا 13 دقیقه زمان برای طبخش کافی است. در صورتی که تخم مرغ را بلافاصله بعد از پخت داخل آب سرد بیاندازید از سفت شدن تخم مرغ پیشگیری شده و در عین حال دور زرده حلقه طوسی رنگ ایجاد نمی شود.
۴. تخم مرغ شکسته شده در آب جوش
اشتباه رایج: تخم مرغ را در ظرفی عمیق انداخته و بعد از بیرون آوردن آب اضافه آن گرفته نمی شود.
روش درست: تخم مرغ را در ظرفی شکسته و به آرامی به ظرفی که در حال جوشیدن است و عمق زیادی ندارد منتقل کنید. تخم مرغ را تکان ندهید و هم نزنید تا کاملا پخته شود. بعد از درآوردن در توری قرار داده و سپس آب اضافی را با دستمال خشک کنید.
۵. املت
اشتباه رایج: بیش از حد پختن مواد و اضافه کردن مواد نپخته به املت.
روش درست: املت را زمانی که هنوز نیمه پخته است از ظرف خالی کرده و سایر مواد غذایی مثل قارچ یا فلفل را تفت دهید تا نرم شود و مجدد املت را به آن بیافزایید. اجازه ندهید املت کاملا پخته شود و وقتی هنوز کمی مرطوب است آن را از روی گاز بردارید تا پخت با دمای خود ظرف ادامه پیدا کند.
ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع: huffpost.com
منبع: huffpost.com
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد