چرا نباید در اتاق کودک تلویزیون گذاشت؟
17 خرداد 1400 ساعت: 20:3



با قرار دادن تلویزیون در اتاق خواب کودک، کودک عملاً زمان زیادی را در مقابل این دستگاه جادویی سپری خواهد کرد و در ادامه، رشد روحی-روانی و نیز حرکتی وی دستخوش آسیب‌های غیرقابل جبرانی خواهد شد. 

قرار دادن تلویزیون در اتاق کودک بر سلامت وی تاثیرات مخربی خواهد داشت. این نکات همان چیزی است که از یک مطالعه علمی که اخیراً در مجله تخصصی Pediatric Research منتشر شده، برداشت شده است.


لیندا پاگانی، نویسنده مطالعه در کنوانسیون بین‌المللی علوم روانشناسی که اخیراً در پاریس برگزار شده است، نکته مهمی را یادآوری می‌کند: «سال‌های اول زندگی کودک، دوره‌ای حیاتی برای رشد کودک محسوب می‌شود.»


«به‌طور شهودی، والدین می‌دانند این‌که فرزندان‌شان به چه نحوی اوقات فراغت خود را می‌گذرانند، در سلامت طولانی‌مدت آن‌ها تاثیر بسیاری خواهد داشت و از آنجا که تلویزیون محبوب‌ترین سرگرمی آنها است، واضح است ساعات زیادی که در مقابل صفحه تلویزیون سپری می‌شود، رشد و توسعه آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به خصوص اگر تلویزیون در یک مکان خصوصی مانند اتاق خواب باشد.» 


این محقق در ادامه اضافه می‌کند کودکانی که بیش از حد در معرض تلویزیون قرار دارند ممکن است برای رشد مناسب، تعاملات اجتماعی و جسمی کافی نداشته باشند.


برای تایید و اثبات این فرضیه، لیندا پاگانی همراه با تیم خود، 907 دختر بچه و 952 پسر کوچک را در استان کبک کانادا مورد مطالعه قرار دادند. این مطالعه پیرامون رشد کودکان انجام می‌گرفت و نکته مهم این بود که برخی از آنها از سن 4 سالگی در اتاق خود تلویزیون داشتند. تعاملات اجتماعی، سلامت روانشناختی و سطح استرس عاطفی کودکان در طول این مطالعه با استفاده از آزمون‌ها و پرسشنامه‌هایی ارزیابی شد. در ادامه شاخص توده بدنی (BMI) بچه‌ها در سن 13 سالگی نیز محاسبه شد و حتی عادات غذایی بچه‌ها از کودکی تا نوجوانی مورد بررسی قرار گرفت.


 نتایج این مطالعه اثبات می‌کرد که داشتن تلویزیون در اتاق خواب، آن‌هم از 4 سالگی،‌ احتمالاً تبعات زیادی به همراه خواهد داشت: BMI(شاخص توده بدنی) بیش از حد بالا، عادات غذایی ناسالم و نیز انزواطلبی و اجتماع‌گریزی. علائم افسردگی بالا یا حتی قربانی حملات فیزیکی دیگران شدن نیز در این کودک بیشتر گزارش شده است و این صرف‌نظر از عوامل فردی و خانوادگی است که می‌تواند کودکان را مستعد چنین مشکلاتی کند.


این محقق معتقد است: «در طول سال‌های پیش‌دبستانی، دسترسی خصوصی کودک به تلویزیون در اتاق خوابش، سلامتی وی را در درازمدت به‌شدت تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. کودکانی که در مطالعه ما حضور داشتند، در زمانی متولد شدند که تلویزیون تنها صفحه نمایش در اتاق خواب بود. اما امروزه، با توجه به تنوع صفحات نمایش خانگی، قابل حمل بودن این دستگاه‌های دیجیتال و تغییر مداوم از یک دستگاه به دستگاه دیگر، عملاً کنترل کودکان بسیار مشکل شده ‌است و بالطبع این موضوع، پیامدهای بعضاً غیرقابل جبرانی در رشد کودکان خواهد داشت.»


لیندا پگانی در آخر خاطر نشان می‌کند که والدین باید در مورد دسترسی کودکان به صفحات نمایش خانگی بسیار سخت‌گیر باشند و کاملاً قاطعانه عمل و رفتار کنند.

 

ترجمه: عفت عباسیان

منبع: santemagazine.fr


برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد