چرا نمی‌توان از خوردن چیپس دست برداشت؟
17 خرداد 1400 ساعت: 08:3



چیپس، خوراکی دلچسبی است و بسیاری از افراد نمی‌توانند پس از خوردن یک یا دو تکه، پاکت چیپس را کنار بگذارند. این نکته توسط محققان مورد بررسی قرار گرفت و علت این تمایل را باید ناشی از ترشح دوپامین دانست.

براساس مطالعه‌ای که در نشریه Frontiers in Psychology منتشر شد، محققان سه نوع غذای مختلف را در اختیار موش‌های آزمایشگاهی گذاشتند؛ غذای استاندارد و سالم، غذای شامل چربی و نشاسته، چیپس. موش‌ها بیش از هر چیز سراغ چیپس رفتند در حالی‌که غذای دوم نیز چربی و نشاسته داشت. البته برای تایید این مسئله در مورد انسان، انواع سس‌ها نیز در اختیار 48 فرد بزرگسال طی چهار وعده ناهار قرار گرفت. سس‌ها در انواع کم‌چرب، کم‌چرب و کم‌نمک، پرچرب و شور، پرچرب و کم‌نمک، شور تهیه شد. صرفنظر از مقدار چربی سس، داوطلبان با خوردن سس شور 11 درصد کالری بیشتری دریافت کردند. 

 

افزودن روغن به غذاها سبب طعم دلچسب‌تر و افزایش تمایل به مصرف می‌شود اما زمانی که حاوی نمک نباشد، معمولا راحت‌تر می‌توان آن را کنار گذاشت و علاقه‌ای به خوردن زیاد آن نیست. اما با افزودن نمک، نمی‌توان به‌راحتی از غذا دست کشید حتی اگر چرب باشد.

 

چیپس حاوی مقدار زیادی نمک و چربی است و مصرف نمک باعث ترشح دوپامین می‌شود و مرکز احساس لذت در مغز را کنترل می‌کند. زمانی که مغز نخستین علائم برای تحریک لذت را دریافت کند، احساس تمایل برای افزایش آن نیز ادامه پیدا می کند.  به‌همین دلیل، چیپس که حاوی نمک زیاد است، سطح دوپامین مغز را بالا می‌برد و احساس لذت، تمایل به خوردن را بیشتر می‌کند. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Selection.ca

2 نکته اساسی برای صبحانه در روزهای گرم 

به سالادهای تابستانی تان دانه چیا اضافه کنید!​​​
شب؛ بهترین زمان ورزش برای افراد چاق​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو