14 خرداد 1400 ساعت: 13:3
نتایج مطالعهای نشان داد که میزان سکته مغزی در افراد مبتلا به OCD بالاتر از افرادی است که OCD ندارند.
OCD چیست؟
یک اختلال شایع، مزمن و طولانیمدت که در آن فرد دارای افکار (وسواس) و یا رفتارهای غیرقابل کنترل مجدد (وسواس) است که احساس تکرار مکرر میکند.
علت دقیق OCD مشخص نیست و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. از جمله عوامل خطر، میتوان به داشتن بستگی درجه یک با OCD یا داشتن سابقه تروما در دوران کودکی اشاره کرد.
OCD و سکته مغزی
مطالعه اخیر نشان میدهد که افراد مبتلا به OCD اغلب عوامل خطر دیگری برای سکته مغزی دارند، مانند چاقی و دیابت نوع 2. با این حال، ارتباط بین OCD و سکته مغزی به سختی بررسی شده است.
در مجموع 28،064 فرد مبتلا به OCD در این مطالعه شرکت داشتند. این گروه با یک گروه کنترل، از نظر سن، جنس، منطقه زندگی، سطح درآمد و سایر شرایط بهداشتی موجود مطابقت داشت.
نتایج و پیامدها
دانشمندان نشان دادند که سکته مغزی ایسکمیک بیش از سه برابر بیشتر از افراد فاقد OCD در افراد مبتلا به OCD است. این رابطه بیشتر برای افراد بالای 60 سال مشخص بود.
حتی پس از تنظیم تجزیه و تحلیل برای در نظر گرفتن سایر عوامل خطر مانند سیگار کشیدن، چاقی، بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و کلسترول بالا، OCD یک عامل خطر برای سکته مغزی باقی مانده است.
با این حال، نویسندگان نتیجه گرفتند که در بیماران مبتلا به OCD خطر سکته مغزی خونریزیدهنده افزایش ندارد. به همین ترتیب، آنها هیچ ارتباطی بین داروهای ضد افسردگی و خطر سکته مغزی شناسایی نکردند.
به نظر نمیرسد که داروها برای OCD این خطر را تغییر دهند، اما از آنجا که از داروها برای کمک به علائم OCD استفاده میشود، بنابراین انتظار میرود در صورت انجام این عمل، خطر سکته مغزی پایینتر باشد.
این مطالعه محدودیتهای خاصی داشت. به عنوان مثال، اثبات اینکه OCD باعث سکته مغزی شده است امکان پذیر نیست. همچنین، این احتمال وجود دارد که هر سکته مغزی رخ داده ثبت نشده باشد، زیرا فقط کسانی که به دنبال درمان بودند در هنگام جمعآوری دادهها ثبت شدهاند.
با این وجود، این مطالعه شواهد خوبی را نشان میدهد که OCD یک عامل خطر بالقوه برای سکته مغزی است.
مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: medicalnewstoday