با 4 فایده چای هلو آشنا شوید!
12 خرداد 1400 ساعت: 08:3



هلو یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین میوه‌های تابستانی است که می‌توان از آن به‌صورت تازه، کنسروی یا به‌عنوان چای استفاده کرد. شما می‌توانید چای هلو را به‌صورت داغ و تازه سِرو کنید یا آن را در قالب چای سرد بنوشید. این‌که از پالپ، پوست، عصاره یا حتی برگ درخت هلو برای تهیه چای هلو استفاده کنید، کاملا به تصمیم خودتان بستگی دارد اما خاصیت چای هلوی شما براساس همین انتخاب مهم تعیین می‌شود. 

انواع چای هلوی آماده و بسته‌بندی‌شده دارای ارزش تغذیه ای کمی هستند. اما اگر خودتان از میوه کامل هلو، یعنی پالپ میوه و پوست آن، برای تهیه چای هلو استفاده کنید، چای نهایی شما به منبع خوبی از ویتامین‌ها و املاح تبدیل می‌شود. تا به امروز تحقیقات گوناگونی نشان داده‌اند که مصرف پالپ و پوست هلو دارای فواید مختلفی برای سلامت بدن خواهد بود. 

 

1. پیشگیری از ابتلا به سرطان

هلو از بهترین منابع برای دریافت ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است. یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که مصرف پوست هلو، بالاترین سطح از فیتوکمیکال‌های (ترکیبات شیمیایی گیاهی) ضدسرطان را به بدن می‌رساند. این ترکیبات مغذی گیاهی از اهمیت ویژه‌ای در تغذیه انسان‌ها برخوردار هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و درنتیجه به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌رسانند. 

 

2. محافظت از بدن در برابر صدمات ناشی از دود سیگار 

نیکوتین به بافت‌های بدن آسیب می‌رساند و همین آسیب‌ها می‌توانند به بیماری‌های قلبی، بیماری‌های ریوی و سرطان منتهی شوند. یافته‌های تحقیقاتی نشان داده‌اند که مصرف عصاره گرفته‌شده از گوشت هلو می‌تواند استرس اکسیداتیو وارد شده به اندام‌های مختلف بدن را کاهش دهد. در واقع، عصاره گرفته‌ شده از گوشت هلو که می‌توان آن را از طریق چای هلو به‌دست آورد، متابولیسم نیکوتین را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود که نیکوتین سریع‌تر از بدن خارج شود. 

 

3. خاصیت‌های ضدالتهابی 

هلو حاوی ترکیباتی به‌نام کاروتنوئید است که نوعی از رنگدانه‌های گیاهی محسوب می‌شوند و در بدن عملکرد آنتی‌اکسیدانی دارند. دریافت منظم کاروتنوئیدها مساوی است با ورود مواد مغذی مهمی مانند ویتامین A به بدن که درنهایت خطر ابتلا به سرطان‌ها، بیماری‌های چشم و تصلب شرایین را کاهش می‌دهند. دریافت ویتامین A برای سلامت چشم‌ها و عملکرد بهینه سیستم ایمنی ضروری است. محققان دریافته‌اند که پوست هلو حاوی بالاترین مقادیر از کاروتنوئیدهاست و بنابراین نباید آن را بدون استفاده دور ریخت. شما می‌توانید از پالپ هلوی تازه همراه با پوست آن برای تهیه یک چای هلوی تازه و باکیفیت کمک بگیرید. 

 

4. کمک به کنترل چاقی 

چای تهیه‌شده از شکوفه هلو در فرهنگ‌های مختلف برای کاهش وزن استفاده می‌شود. یکی از مطالعات در همین زمینه نشان می‌دهد که فیتوکمیکال‌های (ترکیبات شیمیایی گیاهی) موجود در شکوفه هلو دارای اثرات ضدچاقی هستند. البته این مطالعه بر روی نمونه‌های آزمایشگاهی حیوانی به نتیجه رسیده و هنوز روشن نشده که آیا استفاده از چای شکوفه هلو دارای همان اثرات برای افراد مبتلا به چاقی است یا نه. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: healthline

ماست و میوه؛ شام ایده‌آل برای کاهش وزن 

به سالادهای تابستانی تان دانه چیا اضافه کنید!​​​
2 نکته اساسی برای صبحانه در روزهای گرم​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو