آمارها نشان می‌دهند خودکشی دومین علت مرگ و میر افراد 15 تا 25 ساله است
افسردگی در نوجوانان را جدی بگیرید!
19 فروردین 1399 ساعت: 19:1



ناامیدی در نوجوان، معزل و چه بسا نوعی بیماری‌ است که اغلب اوقات قابل مشاهده نیست و نشانه‌های آن معمولاً به اشتباه به بحران نوجوانی ربط داده می‌شود. طی تحقیقات انجام‌شده، حدود 8درصد نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ ساله با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند و این میزان در میان دختران،‌ دو برابر است.
برای تشخیص افسردگی در نوجوانان،‌ لازم است تا حالات روحی آنها که با سن بلوغ‌شان ارتباط تنگاتنگ دارد، شناسایی شود:

• تصویر بد از خویش، به‌خصوص تصویر بد از بدن خویش
• امتناع از رفتن به مدرسه
• حمله و پرخاش به والدین
از جمله این حالت روحی هستند اما در کنار این نشانه‌ها، نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که ماندگارترند، مانند:
• اندوه عمیق
• احساس شدید بی‌ارزشی
• ناتوانی در شاد بودن و لذت بردن از زندگی
• افکار فاسد و شیطانی
• اختلال خواب

متاسفانه اغلب والدین براین باورند که چون نوجوان بنیه جوانی دارد پس هیچ وقت بیمار نمی‌شود. به همین دلیل تمایلی به مشاوره‌ ندارند و درنتیجه این بیماری درمان‌نشده به راه خویش ادامه می‌دهد.

نشانه‌هایی که به خانواده‌ها هشدار می دهند!

۱. گوشه‌گیری همراه با از دست دادن علایق، قطع رابطه با دوستان و امتناع از انجام هرگونه کاری
۲. تمایل دائمی به بی‌ارزش کردن و دست‌کم گرفتن خویش
۳. خلق و خوی تهاجمی و زودرنجی
۴. افت شدید تحصیلی
۵. ابراز تمایل شدید به انجام خودکشی
۶. صدمه به خود

روانشناسان معتقدند که اگر نشانه‌های فوق در یک بازه زمانی 15 روزه به کرات در نوجوانتان دیده شدند به نحوی‌که تاثیر آن‌ها بر زندگی روزانه کاملاً مشهود بود، فورا او را نزد روانپزشک ببرید چون قطعاً افسردگی به سراغ نوجوان آمده ‌است.

افسردگی، یک بیماری جدی برای نوجوانان

نوجوان افسرده ممکن است نشانه‌های این بیماری را در سایه رفتارهای پرخاشگرانه نشان دهد و با زمین و زمان مخالفت کند. به این ترتیب، زودرنجی نوجوان تبدیل به یک خشم دائمی می‌شود به‌طوری‌که ممکن است نوجوان، به‌ویژه پسرها، رفتارهای ناهنجار و خشونت‌آمیزی در پیش گیرند.

ممکن است تمایل به گوشه‌گیری به اشکال گوناگون در نوجوان بروزکند: امتناع از رفتن به مدرسه، محبوس کردن خویش پای کامپیوتر و بازی‌های ویدئویی و چه بسا فرار از خانه!

افسردگی،‌ راهی به سوی اعتیاد و بی‌اشتهایی

گاهی اوقات در میان پسران نوجوان مواردی دیده می‌شود که افسردگی شدید با اعتیاد به الکل، سیگار، حشیش و... بروز می‌کند. افسردگی در میان بعضی از دختران نوجوان ممکن است با بی‌اشتهایی بروز کند. نوجوان از آن‌جا که احساس خوبی نسبت به بدن خویش ندارد، از خوردن امتناع می‌کند.

افسردگی در میان نوجوانان ممکن است احتمال ابتلا به بیماری دوقطبی را تشدید کند.

بعد از تصادفات جاده‌ای، خودکشی دومین علت مرگ‌ و میر در میان افراد 15 تا 25 ساله است. حتی اگر تمام این مرگ و میرها ارتباطی هم با افسردگی حاد نداشته ‌باشند. در فرانسه سالانه حدوداً پانصد مورد خودکشی در نوجوانان گزارش می‌شود که همگی از مشکلات روحی روانی ناشی از افسردگی هستند.

نحوه درمان افسردگی در نوجوانان

زمانی‌که بیمار، کودک یا یک نوجوان است، معمولاً بلافاصله داروهای ضدافسردگی تجویز نمی‌شود چون این داروها خطر خودکشی را در افراد بالا می‌برد و به رفتارهای پرخاشگرانه بیمار دامن می‌زند. تجویز این داروها در موارد خیلی خاص و تحت‌نظر مستقیم روان‌پزشک انجام می‌گیرد.

روان‌درمانی بهترین درمان

پزشک این توانایی را دارد که نوجوان را متقاعد کند تا با شرکت در جلسات روان‌درمانی، گامی بلند در راستای بهبودی خویش بردارد و سپس او را به یک روان‌درمان‌گر یا روانپزشک معرفی کند.
روانپزشک بلافاصله وارد عمل می‌شود و در جلسات مشاوره، لزوم بستری بیمار را ارزیابی می‌کند. سوءاستفاده جنسی، جسمی و روحی در مدرسه، خانواده یا خیابان از دیگر عواملی هستند که ممکن است منجر به افسردگی نوجوان شده ‌باشند که قطعاً از دید روانپزشک مخفی نخواهند ماند.

به جرات می‌توان گفت که روان‌درمانی اولین راه درمان افسردگی در نوجوانان به شمار می‌رود و می‌توان آن‌ را نخست از بررسی رابطه میان نوجوان با خانواده آغاز نمود و سپس به شکلی اصولی‌تر، بر رابطه وی با اجتماع تمرکز کرد.

ترجمه: عفت عباسیان
منبع: santemagazine.fr
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد