بارداری و واکسن
27 اردیبهشت 1400 ساعت: 22:2



برخی از واکسیناسیون‌ها به زنانی که قصد بارداری دارند و کسانی باردار هستند توصیه می‌شود. آنتی‌بادی‌های وارد شده به سیستم ایمنی بدن مادر از طریق این واکسن‌ها می‌توانند از جفت عبور کرده و همچنین به نوزادان در برابر بیماری‌های جدی سطح مصونیت بدهند.

 کدام واکسن‌ها برای زنان باردار توصیه می‌شود؟


زنانی که در فصل آنفلوانزا باردار هستند باید واکسن آنفلوانزا بزنند. همچنین زنان باردار واکسن Tdap (برای محافظت در برابر سرفه سیاه) را در هر مرحله از بارداری دریافت کنند، اگرچه تحقیقات نشان می‌دهد که واکسن Tdap بین هفته‌های 27 و 36 بارداری بسیار مفید است.


زنان باردار از کدام واکسن‌ها استفاده نمی‌کنند؟


چندین واکسن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود، بیشتر به این دلیل که واکسن‌های ضعیف شده زنده هستند که خطر عوارض جانبی بیشتری دارند. واکسن ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، اوریون سرخک و سرخچه (MMR)، واکسن آنفلوانزای زنده (واکسن آنفلوانزای بینی) و واکسن واریسلا (آبله مرغان) توصیه نمی‌شوند.


برخی از واکسنهای مسافرتی، مانند تب زرد، تب تیفوئید و آنسفالیت ژاپنی نیز توصیه نمی‌شود مگر اینکه پزشک متخصص تشخیص دهد که مزایای دریافت واکسن بیشتر از خطرات آن است.


آیا واکسینه شدن زنان باردار در برابر کووید19 بی‌خطر است؟


سوالات زیادی پیرامون ایمنی واکسیناسیون کووید19، به ویژه برای زنان باردار است. داده‌ها نشان داده است که زنان باردار در مقایسه با کسانی که باردار نیستند، در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید از کووید19 قرار دارند. و بیشتر از جمعیت عمومی در معرض خطر بستری شدن در مراقبت‌های ویژه، نیاز به تهویه و مرگ ناشی از کووید19 هستند. عفونت کووید19همچنین با پیامدهای نامطلوب بارداری، مانند زایمان زودرس ارتباط دارد.


با توجه به افزایش خطر برای مادر و نوزاد که کووید19ایجاد می‌کند، واکسیناسیون برای اطمینان از سلامتی و بقای مادر و کودک مهم است. بنابراین، واکسیناسیون باید برای زنان باردار مناسب باشد. و مزایای دریافت واکسن بیشتر از عوارض جانبی است. با این حال، تزریق واکسن همیشه یک انتخاب فردی است.


مترجم: نرگس قاسمی پناه

منبع: news-medical.net

دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد