درباره آلرژی به گلوتن
23 اردیبهشت 1400 ساعت: 14:2



گلوتن نوعی پروتئین گیاهی است که در غلات گندم، جو و چاودار(گندم سیاه) یافت می‌شود. گلوتن همچنین در اکثر غذاهای حاوی مواد تشکیل‌دهنده این غلات یافت می‌شود. اگرچه ممکن است واکنش آلرژیک واقعی نسبت به پروتئین گلوتن موجود در گندم وجود داشته باشد، اما چنین آلرژی به عنوان آلرژی گندم و نه آلرژی به گلوتن شناخته می‌شود.

اگرچه به طور غیررسمی، بسیاری از افراد از اصطلاح "آلرژی به گلوتن" را معادل با بیماری سلیاک و حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی می‌شمارند، اما این دو عارضه با هم فرق می‌کنند و در آنها دو واکنش مختلف فیزیولوژیکی به گلوتن رخ می‌دهد.


نه بیماری سلیاک و نه حساسیت به گلوتن غیرسلیاکی از نظر فنی "آلرژی" نیستند- در آلرژی به طور کلی علائم تقریباً فوری مانند عطسه و خارش رخ می‌‌دهد، اما در  واکنش در سلیاک و حساسیت به گلوتن بیشتر علائم دیرتر ظاهر می‌شوند و  شامل علائم گوارشی و عصبی هستند.


اما با افزایش آگاهی از رژیم غذایی فاقد گلوتن، برخی از افراد مبتلا به سلیاک یا حساسیت به گلوتن ساده‌تر است که به مردم بگویند که "آلرژی به گلوتن" دارند و نه اینکه برای توضیح شرایط خود وقت بگذارند.


از این گذشته، اکثر مردم مفهوم "آلرژی" را درک می‌کنند (و ممکن است در واقع خودشان هم آلرژی داشته باشند)، و بنابراین ممکن است به طور غریزی نیاز به اجتناب از ماده مضر را کاملاً درک کنند.


کنترل سلیاک و حساسیت به گلوتن- که به دلیل اجتناب کامل از ماده آزاردهنده است- شبیه مدیریت آلرژی است، حتی اگر سلیاک حساسیت به گلوتن آلرژی واقعی نباشد.


مترجم: نرگس قاسمی پناه

منبع: verywellhealth

دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد