6 اردیبهشت 1400 ساعت: 08:2
توتفرنگی، یکی از میوههای محبوب بهاری است که کاربرد زیادی در تهیه انواع دسر و شیرینی ها دارد. اما علاوه بر طعم دلچسب، این میوه منبع غنی از ریزمغذیهایی نظیر ویتامینC و اسیدفولیک است که مصرف آن میتواند بسیاری از نیازهای روزانه بدن را تامین کند.
در ادامه این مطلب، به مهم ترین دلایلی که می توان با توجه به آنها، این میوه را در برنامه غذایی روزانه جای داد، اشاره کرده ایم.
1. منبع غنی ویتامینC
توتفرنگی منبع غنی ویتامینC محسوب میشود. این ویتامین برای تحریک عملکرد ایمنی بدن ضروری است و به جذب بهتر آهن در بدن نیز کمک میکند. ویتامینC تولید رشتههای کلاژن پوست را نیز تحریک کرده و از این نظر باعث حفظ شادابی و طراوت پوست می شود. توتفرنگی از نظر مقدار ویتامینC با مرکبات رقابت میکند و حدود 200 گرم توتفرنگی میتواند بهتنهایی نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین کند.
2. سرشار از آنتیاکسیدانها
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که عملکرد رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند و مانع از تاثیرات آنها نظیر پیری سلولها خواهند بود. برای تامین آنتیاکسیدانها بدن میتوان توتفرنگی را در رژیم غذایی گنجاند. آنتیاکسیدانهای توتفرنگی از بروز آبمروارید جلوگیری کرده و از شبکیه چشم در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت میکنند. این میوه همچنین برای سلامت قلب نیز مفید است زیرا تصلب عروق را کاهش میدهد، تریگلیسرید را پایین میآورد و به بهبود جریان خون کمک میکند.
3. اطمینان از عدم افزایش کالری
توتفرنگی بهعنوان میوه موثر در کاهش وزن شناخته میشود. هر 8 تا 10 توتفرنگی حدود 28 کیلوکالری انرژی دارد. البته به شرط اینکه توتفرنگی همراه با دسر با شکر و خامه زیاد میل نشود.
4. منبع غنی اسیدفولیک
مصرف توتفرنگی در دوران بارداری توصیه میشود زیرا این میوه منبع غنی از اسیدفولیک یا ویتامینB9 است. این ویتامین در پیشگیری از ناهنجاریهای عصبی جنین طی هفتههای اول پس از لقاح نقش دارد و روند ساخت گلبولهای قرمز جنین را تسریع میکند.
5. بهبود عملکرد سیستم گوارشی
پتاسیم موجود در توتفرنگی بهعنوان دیورتیک طبیعی عمل میکند و در دفع مواد زائد از بدن نقش دارد. البته فیبرهای فراوان در توتفرنگی نیز به مقابله با یبوست کمک میکنند.
6. محافظت از نورونهای عصبی
گنجاندن توتفرنگی در رژیم غذایی راهکار خوبی برای محافظت از سلامت نورونهای عصبی است. براساس یافتههای علمی، ترکیبات موجود در توتفرنگی از مغز در برابر بیماریهای استحالهای نظیر آلزایمر نیز مراقبت میکند.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:TopSante.fr
بیحوصلهها و افراد پرانرژی چه صبحانهای بخورند؟
عوارض پُرخوری در وعده افطاراین پروتئینهای گیاهی باید در بهار مصرف شوند!