به مناسبت 7 آوریل؛ روز جهانی سلامت
۵ گام تغذیه ای تا سلامت پرستاران در دوران شیوع کرونا
18 فروردین 1399 ساعت: 12:1



۷ آوریل مصادف با ۱۹ فروردین به عنوان "روز جهانی سلامت" از سوی سازمان بهداشت جهانی با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به حفظ سلامت، پیشگیری از بیماری ها و کاهش مرگ و میر در دنیا معرفی شده است. سازمان بهداشت جهانی (WHO)، سال ۲۰۲۰ را به عنوان سال جهانی پرستار و ماما تعیین کرده و از همین رو، شعار روز سلامت را " تقویت پرستاری و مامایی برای دستیابی به سلامت برای همه، توسط همه" انتخاب کرده است.
گرچه پرستاران همیشه جایگاه ویژه ای در نظام سلامت جوامع دارند اما این روزها و باتوجه به اپیدمی ویروس کرونا، بیش از گذشته با فشار کاری و البته مواجه با خطر ابتلا به بیماری روبرو هستند. پس این مناسبت فرصتی است تا 5 نکته ساده تغذیه ای را با هدف حفظ سلامت و تقویت قوای بدنی این عزیزان پیشنهاد کنیم:

۱. از پروتئین ها برای تامین انرژی تان کمک بگیرید. سعی کنید تا حدممکن ریتم غذایی منظم شامل ۳ وعده غذای اصلی و ۲ تا ۳ میان وعده داشته باشید تا انرژی تان برای انجام فعالیت های مداوم افت نکند. دقت داشته باشید که مصرف حداقل یک وعده غذای پروتئینی مانند انواع گوشت، تخم مرغ، حبوبات و شیر در شبانه روز ضروری خواهد بود. پروتئین ها علاوه بر تاثیر مثبت بر کاهش ترشح هورمون استرس به روند بازسازی عضلات و تامین انرژی بدن کمک می کنند. غلات سبوس دار نیز متناسب با شدت فعالیت در برنامه روزانه تان بگنجانید. بهتر است وعده های غذایی تان کم حجم اما مغذی باشد و از افراط در مصرف خوراکی های چرب که زمینه ساز چاقی و تشدیدکننده خواب آلودگی هستند، بپرهیزید.

۲. میان وعده های مغذی بخورید. بسیاری از اوقات خستگی یا مشغله زیاد مانع از غذا خوردن کافی می شود. ازهمین رو، میان وعده بسیار اهمیت دارد که انتخاب گزینه های سالم مانند نان سبوس دار، میوه و سبزی ها به همراه تخم مرغ آب پز یا انواع لبنیات علاوه بر احساس سیری، به تقویت انرژی روزانه هم کمک می کند. انواع مغزها و خشکبار نیز به دلیل دارا بودن ریزمغذی های مختلف توصیه می شود اما از شیرینی جات و تنقلات صنعتی به دلیل احساس گرسنگی سریع صرفنظر کنید.

۳. به اندازه کافی مایعات بنوشید. پوشیدن لباس های نایلونی، دستکش و ماسک به دلیل تعریق مداوم نیاز بدن به آب را افزایش می دهد. نوشیدن مرتب آب، شیر کم چرب، دمنوش‌های گیاهی و آبمیوه طبیعی بین شیفت کاری و در هرزمان ممکن توصیه می شود. علاوه بر این، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه به خصوص کاهو، کرفس، خیار، سیب و... نیز که سرشار از فیبرهای غذایی هستند، به حفظ آب و مایعات بدن کمک می کنند.

۴. در نوشیدن چای و قهوه افراط نکنید. شاید نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه بهترین راهکار برای رفع خستگی به نظر می رسد اما افراط در مصرف این نوشیدنی ها به دلیل کافئین بالا زمینه ساز تحریک پذیری و اختلال در خواب می شود. بنابراین، بیش از 3 فنجان در روز چای و قهوه ننوشید زیرا مانع از استراحت کافی در فرصت های کوتاه خواهد بود. البته نوشیدنی های گازدار و آبمیوه های صنعتی نیز به دلیل این تاثیرهای منفی توصیه نمی شوند.

۵. از تقویت سیستم ایمنی تان غافل نشوید. یکی از بهترین راهکارها برای تقویت سیستم ایمنی، مصرف پروبیوتیک هاست. این ترکیبات با افزایش عملکرد لنفوسیت ها و تقویت ارتباط آنها با آنتی‌بادی‌ها، به طور مستقیم بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارند بنابراین انواع لبنیات و مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک ها را در برنامه غذایی تان بگنجانید. مصرف غذاهای حاوی ویتامین B12 مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات همچنین منابع ویتامین C و روی، پیشگیری از کمبود ویتامین D، گنجاندن اسیدهای چرب امگا-۳ در رژیم غذایی روزانه و اجتناب از دخانیات هم نقش مهمی در حفظ قوای ایمنی بدن دارند.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: Selection.ca
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد