اهمیت رژیم ضدالتهاب بعد از تعطیلات چیست؟
17 فروردین 1400 ساعت: 08:1



یکی از عادت‌های تغذیه‌ای رایج اما بسیار نادرست در طول دوران تعطیلات در میان بسیاری از خانواده‌ها، روی آوردن به مصرف انواع غذاهای آماده، فست‌فودی، چرب، سرخ‌کرده و یا تنقلات شور و شیرین است. همین مساله می‌تواند احتمال افزایش التهاب در بدن بعد از سپری کردن روزهای تعطیل را بالا ببرد. زمانی که سطح التهابات بدنی افزایش می‌یابد، عملکرد سیستم ایمنی بدن مختل می‌شود و ما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی، ازجمله کووید-19، قرار می‌گیریم.

بنابراین، ضروری است که خانواده‌ها بعد از تعطیلات حتما یک رژیم غذایی ضدالتهاب برای بدن شان داشته باشند. مهم‌ترین خوراکی‌های ضدالتهاب که می‌توانند در این رژیم غذایی جای بگیرند، شامل موارد زیر هستند: 

 

1. ماهی‌های چرب 

ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین، کیلکا و قزل‌آلا، منبع خوبی برای دریافت اسیدهای چرب امگا-3 هستند. اسیدهای چرب امگا-3 یکی از قوی‌ترین و بهترین ترکیبات ضدالتهاب محسوب می‌شوند. اگر می‌خواهید ماهی‌های چرب را به‌منظور کاهش التهابات بدنی مصرف کنید، بهتر است که از شیوه سرخ کردن دوری کنید و ماهی را با روش بخارپز، تنوری یا کبابی آماده کنید. 

 

2. سبزی‌های برگ سبز تیره 

سبزی‌های برگ سبز تیره مانند انواع سبزی خوردن، کلم بروکلی، کلم بروکسل، مارچوبه و کلم کیل، حجم بالایی از ترکیبات ضدالتهاب را در خود جای داده‌اند. به همین دلیل هم بهتر است در دو هفته ابتدایی پس از تعطیلات، هر روز حداقل 1 تا 2 لیوان سبزی‌های برگ سبز تیره را مصرف کنید. 

 

3. چای سبز 

چای سبز دارای ترکیبی به نام EGCG است که به‌عنوان یکی از قوی‌ترین ترکیبات ضدالتهابی شناخته می‌شود. اگر می‌خواهید که یک رژیم غذایی ضدالتهاب قوی داشته باشید، روزانه حداقل 1 تا 2 فنجان چای سبز بنوشید. 

 

4. فلفل دلمه‌ای 

انواع فلفل دلمه‌ای یا فلفل‌های سبز و قرمز تازه، حجم بالایی از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهاب قوی را در خود جای داده‌اند. انواع فلفل تازه، ترکیبی به‌نام کوئرستین وارد بدن می‌کنند و به این ترتیب شدیدا باعث کاهش میزان التهاب در بدن می‌شوند. به تمامی افرادی که می‌خواهند یک رژیم ضدالتهاب داشته باشند، توصیه می‌شود که حداقل همراه با یک وعده غذایی خود در طول روز، یک نوع فلفل تازه مانند فلفل دلمه‌ای یا فلفل سبز مصرف کنند. البته اگر نمی‌توانید هرروز انواع فلفل تازه را مصرف کنید، می‌توانید گاهی از گوجه‌فرنگی که خواص ضدالتهابی مشابهی با فلفل‌های تازه دارد، کمک بگیرید. 

 

5. قارچ 

قارچ یکی از خوراکی‌های بسیار کم‌کالری اما سرشار از سلنیوم، مس و تمامی ویتامین‌های گروه B است. مصرف منظم قارچ می‌تواند شدیدا به کاهش التهاب در بدن کمک کند. البته از آنجایی که پروتئین موجود در قارچ به‌راحتی در دستگاه گوارش هضم نمی‌شود و ممکن است باعث ایجاد نفخ شود، بنابراین، توصیه می‌کنیم که حتما قارچ را قبل از مصرف کمی بخارپز کنید. بخارپز کردن می‌تواند به هضم ساده‌تر و سریع‌تر قارچ در دستگاه گوارش کمک کند. افرادی که می‌خواهند رژیم ضدالتهابی داشته باشند، می‌توانند حداقل 3 تا 4 مرتبه از قارچ در رژیم غذایی روزانه شان استفاده کنند. 

 

6. زردچوبه 

زردچوبه یکی از قوی‌ترین ادویه‌های ضدالتهاب است. افرادی که می‌خواهند یک رژیم ضدالتهاب اصولی داشته باشند، می‌توانند زردچوبه را حدود 5 تا 10 دقیقه پایانی پخت به غذاهای شان اضافه کنند. ترکیبی به‌نام کورکومین در زردچوبه وجود دارد که به‌عنوان یک ترکیب ضدالتهاب قوی در علم تغذیه شناخته می‌شود. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:healthline

سبزیجات برگ‌دار در تقویت عضلات موثرند! 

بعد از تعطیلات خوراکی‌های سرشار از فیبر بخورید​​​
نوشیدن قهوه پیش از ورزش به کاهش چربی‌ها کمک می‌کند!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد