دیابت نوع 2 با افزایش خطر بیماری پارکینسون مرتبط است
26 اسفند 1399 ساعت: 20:12



افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و پزشکان آنها ممکن است باید به احتمال بروز بیماری پارکینسون توجه داشته باشند، زیرا تحقیقات جدید ارتباط احتمالی بین این دو بیماری مزمن سلامتی را روشن می‌کند.

برای بررسی و فراتحلیل، که در مارس 2021 در اختلالات حرکتی منتشر شد، محققان داده‌های 9 مطالعه قبلی را که به دنبال افراد دیابت نوع2 در طول زمان دنبال می‌شد  بررسی کردند تا ببینند آیا به بیماری پارکینسون مبتلا شده‌اند یا خیر. آنها دریافتند دیابت نوع2 با 21 درصد افزایش خطر پارکینسون و با پیشرفت سریعتر علائم مرتبط است. پارکینسون علاوه بر مشکلات شناختی و خواب، باعث سفتی عضلات، لرزش، اختلال در تعادل و حرکت آهسته می‌شود.


با این حال نویسندگان مطالعه نمی‌توانند شدت دیابت نوع2 شرکت‌کنندگان را حساب کنند و آنها نمی‌توانند اثر داروهای دیابت یا کیفیت مدیریت قند خون را بر روی خطر بیماری پارکینسون- دو محدودیت عمده- تعیین کنند.


تحقیقات ثابت نمی‌کند که دیابت باعث پارکینسون می‌شود، اگرچه محققان حدس می‌زنند این بیماری می‌تواند در این خطر نقش داشته باشد. آنها تجزیه و تحلیل جداگانه‌ای از مطالعات انجام دادند که تغییرات ژنتیکی رایج موجود در این دو شرایط را شناسایی کرد و دریافتند که دیابت نوع2 به طور مستقیم احتمال رشد پارکینسون را 8 درصد افزایش می‌دهد.


چگونه دیابت نوع2 می‌تواند در خطر بیماری پارکینسون نقش داشته باشد


ممکن است التهاب سیستمیک موجود در دیابت نوع2 در بیماری پارکینسون نقش داشته باشد. و نیز بیماری عروقی که با دیابت نوع2 ایجاد می‌شود منجر به اختلال در جریان خون در مغز شود که پیشرفت بیماری پارکینسون را تسریع می‌کند. احتمال دیگر این است که همان فرآیندهای ایجاد کننده دیابت باعث تخریب سلول‌های عصبی موجود در بیماری پارکینسون شود.


به طور خاص، مقاومت به انسولین، عدم توانایی بدن در واکنش طبیعی به هورمون انسولین، ممکن است در هر دو بیماری دیابت نوع 2 و بیماری پارکینسون نقش داشته باشد.


اگر من دیابت نوع2 را کنترل می‌کنم و نگران خطر پارکینسون هستم چه کاری باید انجام دهم؟


متاسفانه، گرچه برخی شواهد نشان می‌دهد که دیابت یک عامل خطر برای ابتلا به بیماری پارکینسون است، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که کنترل بهینه دیابت خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش دهد.


با این وجود کنترل قند خون هنوز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ضروری است، زیرا عدم انجام این کار خطر طیف وسیعی از مشکلات سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد. ممکن است روزی بیماری پارکینسون را به لیست طولانی بیماری‌هایی اضافه کنیم که حداقل تا حدی با مدیریت خوب دیابت قابل پیشگیری است.


بسیاری از نتایج منفی بهداشتی نیز وجود دارد که با بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، آسیب‌های عصبی و کلیه و از دست دادن بینایی همراه با دیابت نوع" کنترل نشده "است. اینها همه بیشتر از پارکینسون است و خطر این موارد را می‌توان با درمان دیابت، اصلاح رژیم غذایی، ورزش و مراقبت از خود کاهش داد.


پیروی از یک رژیم غذایی سالم، کاهش وزن، کنترل قند خون و فشار خون، ورزش منظم و اجتناب از استعمال دخانیات تنها برخی از اقداماتی است که افراد دیابتی می‌توانند برای کمک به جلوگیری از عوارض انجام دهند.


تمرکز بیماران در حال حاضر باید بر روی انجام هر کاری باشد که احتمال این دیگر نتایج منفی بهداشتی را کاهش دهد، در حالی که در کنار آن ما همچنان ارتباط بین دیابت نوع 2 و بیماری‌هایی مانند پارکینسون را درک خواهیم کرد.


مترجم: نرگس قاسمی پناه 

منبع: everydayhealth

دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو