اضافه وزن؛ عامل خطر ابتلا به کووید-۱۹
16 فروردین 1399 ساعت: 09:1



بیماری کووید-۱۹ به عنوان جدی ترین چالش سلامت جهانی، این روزها دغدغه همه افراد است. گرچه رعایت مراقبت های بهداشتی و قرنطینه خانگی تاثیر فراوانی در پیشگیری از ابتلا دارد و در بسیاری موارد روند بهبود امیدبخش است اما متاسفانه موارد شدید بیماری نیز گزارش می شود. دیابت، بیماری های قلبی عروقی و آسم از جمله بیماری های زمینه ای هستند که موجب وخامت کووید-۱۹ خواهند بود اما محققان به تازگی اعلام کرده اند که چاقی نیز به خصوص در افراد کمتر از ۵۰ سال جدی گرفته شود.
طی کنفرانس مطبوعاتی اخیر با پروفسور یزدان یزان پناه؛ مسئول بالینی-درمانی و تحقیقاتی ویروس کرونا در فرانسه و رئیس بخش عفونی بیمارستان Bichat در پاریس، بیش از 80 درصد افراد کمتر از ۵۰ سال که به دلیل بیماری کووید-۱۹ تحت درمان قرار گرفته اند، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند. اضافه وزن به وضعیتی گفته می شود که نمایه توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ باشد که اگر به ۳۰ برسد فرد دچار چاقی خواهدبود. البته در بعضی افراد ممکن است این شاخص به ۴۰ نیز برسد که چاقی خطرناک نامیده می شود.

محققان زمینه خطر ابتلا به کروناویروس و چاقی را از دو منظر توضیح می دهند؛ نخست اینکه افراد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی معمولا از بیماری های مرتبط به خصوص بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت رنج می برند. حال آنکه این بیماری ها زمینه پیشرفت علائم کروناویروس را تشدید می کند. از طرف دیگر، اضافه وزن و چاقی عموما با اختلال در تنفس مانند نفس نفس زدن در زمان فعالیت، کاهش توانایی تنفسی، آپنه خواب و... همراه است که دیسترس تنفسی (زجر تنفسی) را در صورت ابتلا به کروناویروس تشدید می کند. همچنین برخی از مطالعات حاکی از آن است که چاقی با تاثیر منفی مستقیم بر سیستم ایمنی، بدن را مستعد ابتلا به عفونت های باکتریایی و ویروسی می کند که عامل خطر در برابر کروناویروس خواهد بود.

۱۲ توصیه کاربردی برای حفظ وزن طبیعی بدن

۱. پرهیز از یکجانشینی و گنجاندن حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی مانند دو درجا، طناب زدن و... در برنامه روزانه.
۲. مصرف سبزی های فصل و میوه ها به عنوان میان وعده سالم برای کاهش گرسنگی و تمایل به ریزه خوری.
۳. مصرف منظم ۳ وعده غذای اصلی و ۳ میان وعده در طول روز.
۴. اهمیت به مصرف صبحانه کامل.
۵. به حداقل رساندن مصرف انواع شیرینی‌ها و کاهش خوراکی های دارای شکر پنهان مانند سس کچاپ، آبمیوه های صنعتی و...
۶. اجتناب از نوشابه های گازدار و انواع فست فودها.
۷. کاهش مصرف خوراکی های با کالری بالا مانند کره، خامه، مایونز، پنیر چرب و...
۸. استفاده از انواع گوشت سفید و لبنیات کم چرب.
۹. نوشیدن فراوان آب.
۱۰. آرام و در حالت نشسته غذاخوردن و جویدن کامل لقمه‌ها.
۱۱. توجه به حجم غذا و اجتناب از پرخوری در هر وعده غذایی.
۱۲. اجتناب از حذف وعده های اصلی به دلیل ولع گرسنگی در وعده بعدی و افزایش میل به شیرینی‌ها.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: Top Santé.fr
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد