10 علامت هشدار مصرف قند زیاد
14 بهمن 1399 ساعت: 07:11



حبوبات و غلات سبوس دار منابع قندهای کُند هستند این اصطلاح به آن دلیل است که مصرف این گروه از مواد غذایی موجب افزایش تدریجی قند خون می شود و زمینه احساس گرسنگی در زمان طولانی تری بروز خواهد کرد. بنابراین، مصرف متعادل آنها برای تغذیه صحیح لازم است. 

اما دسته دیگر قندها موسوم به ‌قندهای سریع مانند شکلات، شیرینی‌جات، نوشابه و... هستند که افراط در مصرف شان زمینه‌ساز بیماری‌های متعدد نظیر دیابت خواهد بود و افزایش دریافت این خوراکی‌ها پیش از بروز بیماری با علائمی همراه است که باید به‌عنوان هشدار تلقی شوند. این علامت ها عبارتند از:

 

1. آکنه

خوردن شیرینی‌جات فراوان روی پوست تاثیر می‌گذارد و بروز  آکنه را تشدید می‌کند. معمولا مراجعان به متخصصان پوست به‌علت آکنه‌های متوسط و شدید بیش از افرادی که به‌ندرت جوش می‌زنند، قند و شکر می‌خورند.

 

2. خستگی

اگر به‌جای غذای کامل در وعده ناهار یا شام، تکه‌ای شیرینی یا کیک بخورید، ممکن است زود احساس سیری پیدا کنید اما با افت انرژی پس از زمان کوتاهی مواجه خواهید بود. افزایش سریع قند خون و سپس افت آن عامل چنین حالتی است. از این رو، برای کسب انرژی لازم است از پروتئین‌ها، فیبرها و چربی‌های مفید در وعده‌های غذایی استفاده کنید.

 

3. پوسیدگی‌های مکرر دندان

زمانی که باکتری‌های دهان قندها را تجزیه می‌کنند، نوعی اسید تشکیل می‌شود که در ترکیب با بزاق دهان، پلاک دندان را ایجاد می‌کند. اگر دندان‌ها به‌خوبی مسواک نشوند، پلاک‌ها روی دندان جمع شده و به مینای دندان آسیب می‌رسانند. 

 

4. پرفشاری خون

گرچه محدودیت مصرف نمک برای کنترل فشار خون ضروری است اما نتایج پژوهش در انجمن نفرولوژی آمریکا نشان می‌دهد کاهش مصرف شکر نیز به همین اندازه اهمیت دارد. افراط در مصرف قندها زمینه‌ساز ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی عروقی است. 

 

5. افزایش کلسترول خون

براساس مطالعات، قند بر کلسترول و چربی‌های خون تاثیر می‌گذارد و به‌نظر می‌رسد گلوکز و فروکتوز بدن را به تشکیل تری‌گلیسرید و LDL وامی‌دارد. از این رو، برای کنترل میزان چربی غذاها، باید سطح قندها نیز در مبتلایان به کلسترول بالا اندازه‌گیری شود.

 

6. خستگی شدید پس از ورزش

مصرف خوراکی‌های شیرین پیش از تمرینات ورزشی عامل بروز خستگی شدید پس از تمرین می‌شود. علت این موضوع، آن است که قند خون به‌سرعت بالا می‌رود و خیلی زود نیز کاهش پیدا می کند. در نتیجه این نوسان شدید، توانایی بدن نیز تحلیل می‌رود. 

 

7. تغییر سایز

اگر قند توسط اندام‌های بدن متابولیسم نشود، به‌تدریج وارد سلول‌ها شده و به‌شکل توده‌های چربی ذخیره می‌شوند. از طرفی، این خوراکی‌ها فاقد کالری و ریزمغذی‌های کافی هستند و در‌ نتیجه گرایش به پرخوری نیز بیشتر می‌شود که اضافه وزن را درپی دارد.

 

8. میگرن

مصرف زیاد خوراکی‌های شیرین منجر به افزایش سریع قند خون می‌شود. حال آنکه نوسان ناگهانی قند خون می‌تواند عامل اختلالات متعدد در بدن شود که میگرن یکی از آنهاست. البته افسردگی و بدخلقی نیز از دیگر پیامدهای این عادت غذایی به حساب می آید.

 

9. اختلالات هورمونی

سندروم پیش از قاعدگی، علائم مرتبط با یائسگی، اختلالات تیروئید و بلوغ زودرس از جمله نشانه‌های برهم‌خوردن تعادل هورمون‌های بدن است. حال آنکه مصرف مداوم خوراکی‌های شیرین بروز این مشکلات را تشدید می‌کند. 

 

10. تشنگی مکرر

افزایش قند خون با افزایش ادرار همراه است تا سطح قند خون به حد طبیعی برگردد. این وضعیت با کاهش آب بدن همراه است و در نتیجه احساس تشنگی مکرر اتفاق می‌افتد.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع: selection.ca

رزماری؛ گیاهی با خواص ضدالتهابی 

6 واقعیت جالب در مورد فلورهای روده‌ای که نشنیده‌اید!​​​
این دانه‌ها را حتما بخورید!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد