6 واقعیت جالب در مورد فلورهای روده‌ای که نشنیده‌اید!
11 بهمن 1399 ساعت: 09:11



فلور‌های روده‌ای، میکروارگانیسم‌های مفید روده هستند که در بسیاری از واکنش‌های طبیعی بدن مانند تقویت سیستم ایمنی نقش دارند و تغییر در تعادل آنها زمینه‌ساز بیماری‌های مختلف می‌شود. این باکتری‌ها ساختار بسیار پیچیده‌ای دارند که شناخت حقایقی، لزوم توجه به حفظ تعادل آنها را می‌رساند.

در ادامه این مطلب، به 6 مورد از ویژگی های جالب این گروه از باکتری ها پرداخته ایم که به شناخت هرچه بیشتر آنها کمک می کنند. 

 

1. فلور روده‌ای قابل پیوند است

فلور روده‌ای یا میکروبیوت روده‌ای به مجموعه میکروارگانیسم‌هایی گفته می‌شود که در سطح روده‌ها و کولون زندگی می‌کنند. گرچه تصور می‌شد که فلور روده‌ای الزاما باکتری‌های مفید هستند اما مطالعات جدید نشان می‌دهد که ویروس‌ها، مخمرها و قارچ‌ها نیز وجود دارند. پیوند فلور روده‌ای از طریق مدفوع از چند سال پیش مطرح است اما هنوز تمام استانداردهای لازم در این زمینه را کسب نکرده‌ و در حال حاضر فقط در مورد یکی از باکتری‌های مقاوم کاربرد دارد. محققان امیدوارند این روش در آینده کاربرد گسترده برای درمان بیماری‌های التهابی روده، دیابت، چاقی و اختلالات عصبی پیدا می‌کند.

 

2. فلور روده‌ای سنگین‌تر از مغز است

میکروبیوت روده 2 کیلوگرم وزن دارد زیرا حاوی سطح بسیار وسیعی از باکتری‌ها (100 میلیارد) و ذخیره ژنتیک گسترده است. تقریبا هزار گونه باکتریایی در این مجموعه شناسایی شده که 150 گونه آنها غالب هستند. 

 

3. هر گونه باکتری‌های روده ساختار خاصی دارند

محققان باکتری‌های روده را از نظر تعداد، ساختار و عملکرد به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌کنند که تحت‌تاثیر زمینه ژنتیک، شرایط تولد، نوع تغذیه، نوع و میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ و دیگر داروها، شرایط زیست‌محیطی و... هستند. عوامل مختلف زمینه‌ساز بیماری‌ها می‌تواند در ساختار و عملکرد این باکتری‌ها تغییر ایجاد کند؛ به‌عنوان مثال مطالعه روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که چاقی با ترکیب باکتریایی که تنوع کمتری دارد، همراه است. 

 

4. فلور روده‌ای از طریق عصب واگ با مغز ارتباط دارد

آیا مغز تمایل به خوردن بعضی موادغذایی را ایجاد می‌کند؟ برخلاف تصور، میکروبیوت روده‌ای از طریق عصب واگ در انتخاب‌های غذایی و تمایل به خوراکی‌های مختلف واکنش نشان می‌دهد.  تمایلات غذایی توسط میکروبیوت روده‌ای از طریق عصب واگ به سیستم خون می‌رسد. از همین‌رو، توجه به رژیم غذایی صحیح نه‌تنها باعث واکنش صحیح این مجموعه شده و تعادل آنها را حفظ می‌کند بلکه به حفظ سلامت عمومی بدن نیز کمک می‌کند. 

 

5. فلور روده‌ای ریزمغذی‌های مختلفی را تولید می‌کند

فلور روده‌‌ای از گلوسیدهای هضم‌نشده در روده باریک به‌خصوص فیبرها استفاده می‌کند و باکتری‌ها طی فرایند تخمیر آنها را به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تبدیل می‌کنند. این چربی‌ها در محافظت از روده و تنظیم عملکرد متابولیکی مانند مقابله با التهابات و... نقش دارند. همچنین، میکروارگانسیم‌های روده در تولید بعضی ویتامین‌ها مانند K، B12 و B8 موثر هستند و به هضم پلی‌فنول‌ها؛ آنتی‌اکسیدان‌های مفید در میوه‌ها و سبزیجات نیز کمک می‌کنند.

 

6. عدم‌تعادل فلور روده‌ای عامل تجمع چربی‌هاست

براساس تحقیقات، افراد چاق قادر به دریافت مقدار انرژی بیشتری از تخمیر مواد غذایی هستند. علت این است که التهاب ناشی از افزایش حجم جداره روده باعث افزایش نفوذپذیری روده تا 25   درصد می‌شود. در نتیجه التهاب و برهم‌خوردن تعادل باکتری‌‌های روده، مقاومت به انسولین تشدید شده و زمینه‌ساز تجمع چربی‌ها می‌شود.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:La Nutrition.fr

چرا درزمستان آب بنوشیم؟ 

نارگیل؛ میوه انرژی‌زا و تقویت کننده برای ایمنی بدن​​​
5 عارضه پنهان مصرف نوشابه‌های گازدار​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو