چطور در شرایط قرنطینه مصرف آب، برق و گاز را در آشپزخانه به حداقل برسانیم؟
15 فروردین 1399 ساعت: 09:1



آشپزخانه یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر خانه برای هدر دادن یا صرفه‌جویی در مصرف انرژی یک خانه است. اگر تمام اعضای خانواده آگاهی کافی و لازم درباره راه‌های کاهش مصرف آب، برق و گاز در آشپزخانه را داشته باشند، می‌توانند از طریق کاهش مصرف این منابع حیاتی به حفظ محیط زیست برای نسل‌های آینده کمک قابل توجهی کنند. در ادامه به ۱۸ راه صرفه‌جویی در منابع حیاتی اشاره می‌کنیم که در این روزهای قرنطینه خانگی می‌توانید آنها را بکار ببندید.
این راهکارها عبارتند از:

۱. همیشه در آشپزخانه به اندازه نیاز متناسب با کارتان چراغ روشن کنید. مثلا اگر قرار است فقط یک لیوان آب از یخچال بردارید یا زیر کتری را برای چای روشن کنید، نیازی نیست که حتما برای این کارها چراغ آشپزخانه را روشن کنید زیرا نور محیط برای انجام دادن چنین کارهایی کافی خواهد بود.

۲. برای این‌که فشار کمتری به موتور یخچال وارد شود و موتور یخچال برق کمتری برای فعالیت اش مصرف کند، حتما 10 سانتی‌متر بین یخچال و دیوار فاصله بگذارید.

۳. برای پیشگیری از فشار آمدن به موتور یخچال و پیشگیری از افزایش مصرف برق توسط یخچال، حتما اجازه دهید تا مواد غذایی کاملا خنک شوند و سپس آنها را درون یخچال بگذارید. مواد غذایی داغ یا گرمی که داخل یخچال می‌روند، مصرف برق یخچال را حدود 15 درصد افزایش می‌دهند.

۴. به‌جای مصرف گاز یا برق اضافی برای پختن محصولات غذایی که نیاز به مدت‌زمان پخت طولانی‌تری دارند، بهتر است از لوازمی مانند زودپز استفاده کنید. با این کار هم به پخت مطلوب می‌رسید و هم مصرف گاز و برق را به حداقل ممکن می‌رسانید.

۵. اگر دوستدار محیط زیست هستید و می‌خواهید که منابع انرژی به‌اندازه کافی برای فرزندان‌تان هم وجود داشته باشد، بهتر است دور لوازمی که فقط با افزایش مصرف انرژی به کار خود ادامه می‌دهند، خط بکشید. لوازمی نظیر آرام‌پز،‌ تخم‌مرغ‌پز برقی، پاستاپز برقی و سایر لوازم مشابه.

۶. اگر برای آشپزی به آب جوش نیاز دارید، حتما به‌اندازه نیاز آب را بجوشانید تا زمان و انرژی اضافی برای جوشاندن آب هدر نرود. آب جوشیده اضافی معمولا در خانه‌ها دور ریخته می‌شود.

۷. اگر برای شست‌وشو یا پخت‌وپز به آب گرم نیاز ندارید، سعی کنید که همیشه شیر آب آشپزخانه را در حالت خنک یا سرد باز کنید و آن را همیشه روی حالت سرد نگه دارید تا سایر اعضای خانواده هم به مصرف آب سرد در آشپزخانه عادت کنند. باز کردن همیشگی آب گرم در آشپزخانه، یکی از راه‌های اتلاف برق و گاز در خانه‌ها محسوب می‌شود.

۸. برای حفظ انرژی گاز یا برق بهتر است از ظروفی که گرما را با سرعت بیشتری انتقال می‌دهند، برای پختن مواد غذایی استفاده کنید. ظروف سرامیکی، آلومینیومی و شیشه‌ای از این نظر مناسب‌تر هستند.

۹. حتما از لامپ‌های کم‌مصرف برای روشنایی آشپزخانه کمک بگیرید و از روشن گذاشتن مداوم لامپ‌های کمکی مانند لامپ هود یا لامپ بالای سینک ظرف‌شویی خودداری کنید.

۱۰. بهتر است از همین امروز عادت به روشن گذاشتن تلویزیون هنگام کار در آشپزخانه را کنار بگذارید.

۱۱. فیلتر هود آشپزخانه را به‌طور منظم تمیز یا تعویض کنید زیرا گرفتگی راه‌های فیلتر هوای هود می‌تواند باعث افزایش مصرف برق در موتور آن شود.

۱۲. سعی کنید دمای آشپزخانه را همیشه کمی پایین‌تر از دمای سایر قسمت‌های منزل تنظیم کنید. این کار به پیشگیری از اتلاف انرژی در آشپزخانه کمک می‌کند. گرم شدن هوا، میزان مصرف برخی از لوازم برقی مانند یخچال، هواکش یا هود را افزایش می‌دهد.

۱۳. سعی کنید همیشه زمانی که ماشین ظرف‌شویی و ماشین لباس‌شویی کاملا پُر هستند، آنها را روشن کنید و همیشه این ماشین‌ها را روی درجه Eco قرار دهید. درجه Eco، درجه‌ای است که حرارت آب و مصرف برق را متناسب با استانداردهای حفظ محیط زیست تنظیم می‌کند.

۱۴. هنگام شستن ظروف یا میوه‌ها با دست، حتما حواس‌تان باشد که آب را به‌صورت مداوم باز نگذارید و فقط هنگام آبکشی از آب روان با شدت ملایم استفاده کنید.

۱۵. همیشه حواس‌تان به شیر آب و لوله‌کشی آشپزخانه باشد تا مبادا چکه کنند و آب اضافی هدر دهند.

۱۶. همیشه یکی‌دو بطری آب خنک در یخچال داشته باشید تا عادت نادرست بازگذاشتن آب شیر آشپزخانه برای خنک شدن آن را کنار بگذارید.

۱۷. برای باز کردن راه چاه ظرف‌شویی به مصرف بیش از اندازه شوینده‌های شیمیایی روی نیاورید. استفاده از ترکیبات طبیعی مانند ترکیب آب و سرکه در این موارد می‌تواند کمک‌کننده باشد.

۱۸. همیشه آب اضافی ناشی از شستن میوه‌ها و سبزی‌ها را کنار بگذارید و از آنها برای آبیاری گلدان‌ها یا شستن سرویس‌های بهداشتی کمک بگیرید. به این منظور می‌توانید هنگام شستن میوه‌ها و سبزی‌ها زیر آنها یک لگن بزرگ قرار دهید تا آب اضافی داخل لگن باقی بماند.

ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Scavolini
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو