بهترین مدت ‌زمان ماندگاری گوشت‌ها در فریزر چقدر است؟
17 دی 1399 ساعت: 09:10



نگهداری و استفاده از غذاهای کنسروی یک دستورالعمل ساده و واضح دارد؛ تا زمانی که تاریخ انقضای محصول به پایان نرسیده باشد، می‌توان آن را مصرف کرد. اما نگهداری از همه مواد غذایی، مخصوصا انواع گوشت‌ها، به این سادگی نیست. بعضی از گوشت‌ها فقط برای مدت‌زمان کوتاهی در یخچال سالم باقی می‌مانند و بعد از آن باید به فریزر منتقل شوند درحالی که همه مردم با جزئیات این ماجرا آشنایی ندارند. 

به‌گفته متخصصان، مواد غذایی فاسدشدنی برای نگهداری باید در دمای حدودا 4 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرند و برای سِرو شدن هم باید به دمای 60 درجه سانتی‌گراد برسند. دمای بینابین این دو درجه اصلی را اصطلاحا «منطقه خطر» می‌نامند، چون باکتری‌ها در این محدوده دمایی می‌توانند خیلی سریع رشد کنند. غذاهای باقی‌مانده از وعده قبلی هم فقط می‌توانند تا 2 ساعت در دمای محیط دوام بیاورند و پس از آن حتما باید به درون یخچال منتقل شوند. بنابراین، همیشه اطمینان پیدا کنید که گوشت‌های پخته‌ شده یا سایر غذاها حتما پس از این بازه زمانی درون یخچال گذاشته شوند. 

 

حالا که با نکات اولیه درباره نگهداری مواد غذایی آشنا شدیم، در ادامه می‌خواهیم نکات مربوط به نگهداری از گوشت‌ها را توضیح دهیم. یادتان باشد، نموداری که وزارت کشاوری آمریکا (USDA) برای نگهداری از مواد غذایی ارائه کرده، یکی از بهترین معیارهای استاندارد را در این زمینه در اختیار ما می‌گذارد. 

 

فریز کردن گوشت‌ها 

از نظر فنی اگر هر ماده غذایی را در دمای منفی 17 درجه سانتی‌گراد حفظ کنیم، به‌طور نامحدودی در وضعیت ایمن و بی‌خطر باقی می‌ماند ‌اما نکته مهم این‌جاست که هرچه مدت‌زمان باقی ماندن گوشت‌ها در فریزر بیشتر شود، کیفیت محصول هم پایین‌تر می‌آید. بنابراین، گوشت‌های قرمز،‌ مرغ و بوقلمون را نهایتا می‌توان تا یک سال در فریزر نگهداری کرد. ضمن این‌که فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس،‌ کالباس، هات‌داگ و... برای نگهداری در فریزر تولید نمی‌شوند و نهایتا می‌توان آنها را یک ماه در فریزر قرار داد. در ادامه بخشی از جزئیات مربوط به نگهداری از گوشت‌ها و فرآورده‌های گوشتی را با همدیگر مرور می‌کنیم. 

هات‌داگ: 1 تا 2 ماه 

کالباس و سوسیس: 1 تا 2 ماه 

پیتزا آماده: 1 تا 2 ماه 

ناگت مرغ: 1 تا 3 ماه 

ماهی‌های چرب: 2 تا 3 ماه 

سوپ‌ها و خورش‌ها: 2 تا 3 ماه 

گوشت چرخ‌کرده: 3 تا 4 ماه 

گوشت قرمز پخته‌شده یا مرغ پخته‌شده: 2 تا 6 ماه 

ماهی بدون چربی: 6 تا 8 ماه 

مرغ یا بوقلمون تکه‌شده: 9 ماه 

تکه‌های مختلف گوشت قرمز: 4 تا 12 ماه 

مرغ یا بوقلمون کامل: 1 سال 

 

چرا بعضی از مواد غذایی ماندگاری کمی دارند؟ 

مشکل اصلی به باکتری‌ها برمی‌گردد. خیلی‌ها همچنان گمان می‌کنند که با قرار دادن مواد غذایی در فریزر از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند اما چنین چیزی واقعیت ندارد چون فریزرهای خانگی اساسا برای کشتن باکتری‌ها طراحی نشده‌اند. درواقع، فریزر فقط از سرما کمک می‌گیرد تا سرعت رشد باکتری‌ها را کمتر کند. به همین دلیل هم پس از بیرون آوردن گوشت‌ها از فریزر، باید آنها را حداقل با حرارت 75 درجه سانتی‌گراد بپزید تا خوردن شان مشکل‌ساز نشود. به‌علاوه، بهتر است تاریخ قرار دادن هر کدام از بسته‌های گوشت در فریزر را روی بسته‌بندی‌ها بنویسید تا گوشت‌ها را بیشتر از مدت‌زمان مجاز در فریزر نگهداری نکنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:Prevention

در زمستان فلفل تند بخورید! 

خوراکی‌های موثر برای مقابله با سرمای زمستان​​​
از خوردن مواد غذایی با هم چه می‌دانید؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو