کدام مواد غذایی را بعد از تاریخ انقضا هم می‌‌توان استفاده کرد؟
14 فروردین 1399 ساعت: 10:1



تولیدکنندگان از نظر قانونی موظفند روی تمامی محصولاتی که تولید می‌کنند، تاریخ تولید و انقضا بزنند. محصولات خشک شده، منجمد، استریلیزه و... را بهتر است قبل از به اتمام رسیدن تاریخ انقضا مصرف کنید. تاریخ انقضای ذکر شده روی این محصولات نشان می‌دهد که با به اتمام رسیدن تاریخ، محصول معیارهای ارگانولیتیک اصلی خود را از دست داده است. به عبارتی، گرچه مصرف این محصولات پس از سررسید تاریخ، استفاده شان برای سلامت مشکلی ایجاد نمی‌کند اما ممکن است بافت و طعم آنها کمی تغییر پیدا کرده باشد.
از جمله محصولاتی که حتی با به اتمام رسیدن تاریخ انقضای شان باز هم می‌توانید آنها را بدون مشکل مصرف کنید، شامل موارد زیر هستند:

ماکارونی و برنج
در صورتی که حتی یک سال از تاریخ انقضای این محصولات گذشته باشد باز هم تا زمانی که در مکانی خشک و خنک نگهداری شوند، می‌توانید آنها را مصرف کنید.

نان
نان‌های خشک شده، تست، سوخاری، فرانسوی یا نان‌های سوپ را بعد از گذشت زمان مصرف هم می‌توانید باز میل کنید.

دانه‌های روغنی و قهوه
این دسته از مواد غذایی را به شرطی که به خوبی در ظرف در بسته و محیطی خنک نگهداری شوند می‌‌توان تا ماه‌ها پس از تاریخ انقضا نیز مصرف کرد.

عسل، شکر، ادویه جات، ترشی جات و نمک
این گروه از طعم دهنده ها بسیار پایدارند و حتی بعد از گذشت سال‌ها تغییری در ترکیبات شان به وجود نمی‌آید و می‌توان آنها را مصرف کرد.

کنسروها
کنسروها را تا زمانی که زنگ زدگی یا تورم روی در نداشته باشند حتی سال‌ها پس از تاریخ انقضا می‌توان مصرف کرد. کافی است آنها را به دور از رطوبت، در جای خشک نگهداری کنید.

شکلات
تا 2 سال بعد از تاریخ انقضا همچنان می‌توان از شکلات استفاده کرد. یادتان باشد، لایه سفیدی که روی کاکائو و شکلات‌ها به وجود می‌آید به معنی سمی بودن محصول نیست و فقط کمی کاکائو طعم اصلی خود را از دست داده است.

محصولات منجمد
به شرطی کهاین گروه از محصولات از حالت انجماد در نیامده باشند و به درستی منجمد شده باشند، می توان آنها را حتی ماه‌ها پس از پایان یافتن تاریخ انقضا استفاده کرد. البته ممکن است که اندکی بافت یا طعم شان تغییر کند.

نوشابه و آب گازدار
این دسته از نوشیدنی‌ها سرشار از مواد افزودنی و نگهدارنده هستند که به شما امکان می‌‌دهد بین 4 تا 9 ماه پس از تاریخ انقضا همچنان بتوانید آنها را مصرف کنید.

خردل، سس و مربا

در صورت باز نشدن درب محصولات یاد شده، می‌‌توانید ماه‌ها پس از تاریخ انقضا، آن را مصرف کنید اما در صورت باز شدن درب محصولات لازم است آنها را در محیطی خنک نگهداری کنید و تا زمانی که طعم محصول برنگشته باشد می توانید این محصولات را مصرف کنید.

خامه و شیر استریل شده
در صورت بسته بودن درب، این نوع محصولات حداکثر تا 2 ماه پس از تاریخ انقضا قابل مصرف هستند. اما در صورت باز شدن درب باید آنها را در یخچال قرار داد و ظرف 4 روز مصرف کرد.

روغن‌ها
روغن‌ها را می‌توان تا مدت‌ها بعد از فرا رسیدن تاریخ انقضا هم مصرف کرد. شاید بو و مزه روغن تغییر کند اما سمی و مضر برای سلامت بدن نیستند.

پنیرها
پنیرها به مرور زمان بهتر می‌شوند. برخی پنیرها مانند کممبرت یا روکفورت بطور طبیعی حاوی قارچ‌های بیماری‌زا نیستند بنابراین حتی پس از پایان تاریخ انقضا هنوز قابل مصرفند. البته اگر سایر پنیرها، کپک قابل مشاهده داشته باشند نباید مصرف شوند.

ماست
این محصول لبنی به طور طبیعی غنی از باکتری‌های غیر بیماری زاست. اگر در جای خنک نگهداری شود و اگر درب آن باز نشده باشد، می‌‌توان آن را تا 3 ماه پس ازانقضا مصرف کرد.

تخم مرغ
28 روز پس از تخم گذاری بهترین زمان مصرف تخم مرغ است. اگر پوسته تخم مرغ ترک نخورده، شسته نشده یا در جای گرم قرار نگرفته باشد می‌توان برای چندین هفته آن را نگهداری کرد. یادتان باشد، تا زمانی که تخم مرغ در آب شناور نشود، هنوز قابل مصرف است.

البته فراموش نکنید، اطلاعاتی که در این مطلب ارائه شده، کلی بوده و اگر کمترین شکی در مورد فساد یک ماده غذایی دارید، بهتر است خطر نکرده و آن را دور بریزید.

ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع: lanutrition
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد