7 خوراکی‌ برای تقویت انرژی در زمستان کرونایی
15 دی 1399 ساعت: 10:10



مقدار و نوع خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنیم نقش مهمی در سطح انرژی روزانه مان دارند. مواد غذایی چرب و پرکالری انرژی زیادی برای هضم لازم دارند و به‌همین دلیل، خستگی در بدن ایجاد می‌شود. اما بعضی دیگر از خوراکی‌های سرشار از اسیدهای چرب، ویتامین‌ها و املاح موجب حفظ انرژی جسمی، روانی و هیجانی در حد مطلوب خواهند بود.

در ادامه به 7 مورد از مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که به تقویت انرژی در طول روز کمک می کنند. این مواد غذایی عبارتند از: 

 

1. دانه‌های چیا

این دانه‌های ریز انرژی بالایی دارند زیرا منبع غنی پروتئین‌ها، اسیدهای‌ آمینه ضروری، فیبرها، آنتی‌اکسیدان‌ها، امگا3 ، ویتامین‌ها و موادمعدنی نظیر منیزیم، آهن و کلسیم هستند. دانه‌های چیا را می‌توان خام یا پس از کمی حرارت‌ دادن در انواع غذاها استفاده کرد زیرا طعم خاصی ندارد.

 

2. پیاز قرمز

مقدار فراوان کربوهیدرات ها، فیبرها و موادمعدنی مانند پتاسیم و فسفر باعث شده تا پیاز قرمز جزء خوراکی‌های انرژی‌زا باشد. پیاز قرمز به‌شکل خام همراه سالاد و دیگر غذاها طعم دلچسبی خواهد داشت.

 

3. اسفناج

برگ‌های اسفناج منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها (بتاکاروتن، لوتئین، فلاونول‌ها و...)، ویتامین‌ها (B6،B9،C،E) و مواد معدنی (منیزیوم، کلسیم، پتاسیم و آهن) است که در تامین انرژی نقش دارند. بهتر است اسفناج خام مصرف شود زیرا طی فرایند پخت، بخش زیادی از ویتامین‌ها از بین‌ می‌رود.

 

4. تخمه کدو

ویتامین‌های A،B1،B2، روی، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و آهن در کنار پروتئین‌ها، فیبرها و امگا3 انرژی بدن را افزایش می‌دهند و به‌همین دلیل تخمه کدو یک خوراکی مقوی و نشاط‌‌ آور است.

 

5. گردو 

گردو یکی از بهترین خوراکی‌ها برای تامین انرژی است زیرا بخش مهمی از نیاز بدن به پروتئین، چربی‌های مفید، فیبرها، ویتامین‌های E،B1،B6، B9 و پتاسیم، روی و آهن را تامین می‌کند. از این رو، 4 تا 5 عدد گردو در روز توصیه می‌شود.

 

6. کفیر

در بسیاری از کشورها، نوشیدنی‌های تخمیری مانند کفیر، قرن‌هاست که برای تقویت انرژی کاربرد دارد. پروبیوتیک‌ها، آنزیم‌های گوارشی، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و موادمعدنی در این زمینه نقش دارند و بسیاری از این ترکیبات طی فرایند تخمیر، تولید می‌شوند.

 

7. جوانه دانه‌ها

مصرف منظم جوانه دانه‌ها در تامین انرژی نقش دارد زیرا منبع قابل‌توجهی از ویتامین‌ها، موادمعدنی و آنزیم‌ها است. جوانه‌ها را به‌شکل تازه یا پودر شده در انواع غذاها و سالادها میل کنید.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:TopSante.fr

از خوردن مواد غذایی با هم چه می‌دانید؟ 

شیر خوردن مادر در دوران شیردهی موجب تقویت ایمنی کودک می شود​​​
تضعیف سیستم ایمنی به¬خاطر مصرف زیاد نمک​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو