13 دی 1399 ساعت: 08:10
گرچه با سرد شدن هوا استفاده از پوشش مناسب و انجام تمرین های ورزشی برای حفظ گرمای بدن و پیشگیری از احساس سرما لازم است اما از تاثیر خوراکیها نیز نباید غافل شد. در واقع، بعضی ویتامینها و آنتیاکسیدانها با تقویت ایمنی بدن از بروز بیماریهای رایج این فصل جلوگیری میکنند.
در ادامه این مطلب، مواد غذایی را معرفی کرده ایم که در فصل سرما توصیه می شوند. این خوراکی ها عبارتند از:
عسل
خواص آنتیباکتریال عسل از قدیم شناخته شده است. عسل سرشار از ویتامینهای A،E، B وC همچنین مواد معدنی نظیر پتاسیم، منیزیم و آهن است. مصرف عسل در روزهای سرد زمستان توصیه میشود زیرا بدن را تقویت و با عفونتهای ویروسی و باکتریایی مقابله میکند. براساس تحقیقی که در نشریه BJM Evidence-based Medicine منتشر شده است، عسل در بهبود سرفه، گرفتگی بینی و گلودرد تاثیر مطلوبی دارد.
زنجبیل
جینجرول؛ ماده فعال زنجبیل است که به تولید گرما در بدن کمک میکند و بههمین دلیل حتما مصرف کمی زنجبیل همراه غذاها در فصل زمستان توصیه میشود. در طب سنتی چین، زنجبیل برای تقویت ریهها هنگام ابتلا به سرماخوردگی بهشکل دمنوش کاربرد دارد.
انواع خشکبار
مصرف انجیر، برگه آلو و زردآلو همچنین گردو، بادام و دیگر مغزها در فصل زمستان از چند جهت اهمیت دارد. اول اینکه کالری کمتری نسبت به شکلات دارند و میانوعده مناسبی خواهند بود. از طرفی، شاخص گلیسمی بالایی دارند که بهسرعت در بدن سوختوساز میشود و تولید گرما میکند. سومین مزیت شان نیز وجود ریزمغذیهای موثر بر تقویت ایمنی بدن مانند منیزیم، آهن، مس، سلنیوم، منگنز و روی است.
زردچوبه
ویتامینهای C وB3 زردچوبه تولید گرما در بدن را افزایش میدهد و ایمنی بدن را تقویت میکند. البته منیزیم بالای این ادویه نیز از افسردگی فصلی جلوگیری میکند. از این رو، دمنوش زردچوبه همراه زنجبیل برای مقابله با بیماریهای این فصل کاربرد فراوان دارد.
سیر
سیر خاصیت آنتیباکتریال قوی دارد و مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم آن در زمستان احتمال ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای گوش و حلق و بینی را کاهش میدهد. متخصصان مصرف روزانه 4 حبه سیر تازه را توصیه میکنند. علاوه بر مصرف سیر در غذاها، میتوان سیر را همراه آویشن بهشکل دمنوش نیز میل کرد.
مرکبات
مرکبات منبع غنی ویتامینC هستند و این ویتامین برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن ضروری است. همچنین، پرتقال تولید گرما در بدن را نیز افزایش میدهد.
چای سبز
نوشیدن چای سبز یکی از توصیههای موثر بر حفظ سلامت بدن در زمستان است زیرا به تامین آب بدن در این فصل کمک کرده و در تنفس مطلوب موثر است. همچنین، چای سبز منبع غنی آنتیاکسیدانها از جمله پلیفنولهاست که بهخصوص همراه با آویشن، مریمگلی و رزماری در مقابله با بیماریهای فصل زمستان تاثیر دارد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Sante.fr
4 اسموتی تقویتی برای روزهای سرد و آلوده سال
5 دلیل برای خوردن قارچ در دوران اپیدمی کروناتناسب اندام با دانه های چیا